Tiršta grikių sriuba su vištiena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Grikių sriuba su vištiena
Grikių sriuba su vištiena
Grikių sriuba su vištiena
Grikių sriuba su vištiena
Autorius apie receptą: Kviečiu išsivirti sriubos. Tirštos ir sočios, labai paprastos, bet tuo pačiu – turtingos įvairiausių skonių. Šiltos ir jaukios. Subalansuotos šaltesnėms dienoms, bet Kviečiu išsivirti sriubos. Tirštos ir sočios, labai paprastos, bet tuo pačiu – turtingos įvairiausių skonių. Šiltos ir jaukios. Subalansuotos šaltesnėms dienoms, bet gardžios visais metų laikais Grikiai šiai sriubai išties labai tinka, bet lygiai taip pat puikią sriubą išvirsite pakeitę juos ryžiais ar perlinėmis kruopomis. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 litro vištienos sultinio
300 gramų vištienos šlaunelių mėsos (be odos)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų šaldytų žirnelių
130 gramų grikių (3/4 stiklinės)
3 skiltelės česnako
2 vienetai salierų stiebų
2 vienetai morkų
2 vienetai bulvių
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 vienetai lauro lapų
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų (šviežiai grūstų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Iš abiejų pusių po kelias minutes apkepkite druska ir pipirais įtrintus vištos šlaunelių mėsos gabalėlius. Išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
2.
Į tą pačią keptuvę suberkite maždaug vienodo dydžio gabalėliais supjaustytus svogūnus, salierų stiebus ir morkas. Kepkite vis pamaišydami apie 4-5 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
3.
Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles, pagardinkite druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Maišydami pakaitinkite dar minutę, kol česnakas paskleis savo aromatą.
4.
Suberkite grikių kruopas. Maišydami pakepinkite dar minutę.
5.
Supilkite sultinį, sudėkite lauro lapelius ir leiskite užvirti. Tuomet sumažinkite ugnį, pridenkite dangčiu ir virkite apie 10 minučių.
6.
Suberkite vidutinio dydžio gabalėliais supjaustytas bulves, sudėkite smulkintą keptą vištieną ir virkite dar apie 10 minučių, kol grikiai bus išvirę.
7.
Galiausiai suberkite žirnelius, supilkite grietinėlę, išmaišykite, pavirkite minutę. Nuimkite nuo ugnies, išimkite lauro lapelius, uždenkite dangčiu ir leiskite sriubai pastovėti apie 20-30 minučių iki patiekiant.
8.
Patiekti galite apibarstę šviežiais žalumynais, su riekele minkštos šviežios duonos.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Simona
2020-06-03 13:43
Laaaabai skanu!!! ATSAKYTI
Viktorija
2020-03-23 15:58
Labai skani! Vyras sake skaniausia sriuba kokia tik yra valges ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital