Mano skaniausia pomidorų sriuba su ryžiais per 20 minučių (veganiška)

AUTORIUS:
Valerija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Pomidorų sriuba su ryžiais
Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai
Pomidorų sriuba su ryžiais
Pomidorų sriuba su ryžiais
Autorius apie receptą: Ši pomidorų sriuba su ryžiais - viena mėgstamiausių mano sriubų. Ji šiek tiek aitri, su švelnia rūgštele ir sušildanti. Man ji - lyg šaltojo sezono šaltibarščiai: Ši pomidorų sriuba su ryžiais - viena mėgstamiausių mano sriubų. Ji šiek tiek aitri, su švelnia rūgštele ir sušildanti. Man ji - lyg šaltojo sezono šaltibarščiai: galėčiau valgyti nors kasdien. Kad ji taip patiks ir Jums, prižadėti, žinoma, negaliu, bet išbandyti labai rekomenduoju! Labai panašią sriubą tiekdavo vienoje vegetariškoje kavinėje, į kurią beveik vien dėl šios sriubos ir eidavau. Didžiulis sriubos privalumas - ji labai greitai paruošiama! (...daugiau) Valerija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
3 vienetai pomidorų (vidutinio dydžio, tinka ir konservuoti - žr. patarimus)
0.5 vieneto morkų (nedidelės)
5 šaukštai ryžių (naudojau basmati, be kaupo)
1 sauja alyvuogių (juodų, be kauliukų)
1 vienetas marinuotų agurkų (didesnio ar 2 mažesnių)
2 šaukštai aliejaus
1 centimetras imbiero (nebūtina, bet labai tinka)
1 šaukštelis pomidorų pastos (nebūtina, žr. patarimus)
1 skiltelė česnako
1/10 vieneto aitriosios paprikos (nebūtina)
2 žiupsneliai druskos
2 žiupsneliai maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Česnaką, aitriąją papriką ir imbierą nuvalyti ir smulkiai sukapoti. Morką smulkiai sutarkuoti. Alyvuoges, agurką ir pomidorus supjaustyti nedideliais gabalėliais.
2.
Nedideliame puode įkaitinti aliejų, dėti česnaką, aitriąją papriką ir imbierą ir keliolika sekundžių pakepinti, kol paskleis aromatą. Sudėti morkas ir dar minutę pakepinti.
3.
Sudėti pomidorus ir, vis maišant, pakepinti kelias minutes, kol šiek tiek suminkštės. Dėti pomidorų pastą, alyvuoges, agurką ir ryžius.
4.
Pilti apie 400-600 ml vandens (galima ir mažiau, jei norite tirštesnės), pagardinti prieskoniais ir virti apie 10 - 12 minučių, kol išvirs ryžiai. Skanaus!
Patarimai:
Vietoje šviežių pomidorų galima naudoti ir pomidorų tyrę ar konservuotus. Konservuotus pomidorus patarčiau ragauti, nes gali būti rūgštoki! Naudojant tyrę ar konsevuotus, galima nedėti pomidorų pastos.
Jei naudosite šviežius pomidorus, bet nenorite odelių, jas galima nulupti taip: pomidorų viršūnėles įpjauti kryžmai, perlieti verdančiu vandeniu ir iškart dėti į šaltą vandenį: taip odelės lengviau nusiims.
AUTORIUS: Valerija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital