Pomidorinė "picos" sriuba su malta mėsa ir sūriu

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Pomidorinė picos sriuba su malta mėsa ir sūriu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Pomidorinė picos sriuba su malta mėsa ir sūriu
Pomidorinė picos sriuba su malta mėsa ir sūriu
Autorius apie receptą: Naminę picą galima ne tik išsikepti, bet ir išsivirti! Taip, perskaitėte teisingai! Tik čia nereikės minkyti tešlos ir laukti kol ji iškils. Be galo paprastai paruošiama, o Naminę picą galima ne tik išsikepti, bet ir išsivirti! Taip, perskaitėte teisingai! Tik čia nereikės minkyti tešlos ir laukti kol ji iškils. Be galo paprastai paruošiama, o tokia soti, skani ir Italija kvepianti ala picos sriuba puikiai tiks gardiems pietums ar vakarienei. Beje, į sriubą galite dėti bet kokias mėgstamas daržoves, kokias dėtumėte ir ant kepamos picos. Viskas čia labai tiks, o patiekiant labai gardu dosniai pabarstyti mocarelos sūrio. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
500 gramų maltos mėsos (naudojau kiaulienos ir jautienos)
1 litras sultinio (daržovių arba jautienos)
400 gramų konservuotų pomidorų
400 gramų pomidorų padažo (itališko tipo, naudojau Beatos "Ponas italas", galima keisti pomidorų tyre, žr. patarimus)
100 gramų saliamio (arba kitokios mėgiamos rūkytos mėsos)
100 gramų pievagrybių
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
40 gramų juodųjų alyvuogių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas itališkų žolelių (arba 2 a.š. raudonėlio)
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal skonį mocarela sūrio (ar kito gerai besilydančio sūrio)
pagal skonį baziliko (šviežių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti ingredientus: svogūną ir česnakus smulkiai supjaustyti, pievagrybius griežinėliais, papriką - kubeliais, saliamo riekeles perpjauti į 4 dalis.
2.
Į puodą pilti aliejų, įkaitinti. Berti svogūnus pakepinti 4-5 min ant vidutinės kaitros iki suminkštės. Berti smulkintus česnakus ir pakepinti dar 30-60s. Berti smulkintą papriką ir kepti dar 2-3 min.
3.
Į puodą su daržovėmis sudėti maltą mėsą, berti paprikų miltelius, kepti vis maišant ir skaidant mėsą į mažus gabaliukus iki mėsa apkeps. Sudėti saliamį ir pakepinti dar 5 min. Sudėti griežinėliais pjaustytus pievagrybius, maišant patroškinti 3-4 min.
4.
Supilti pomidorų padažą, sultinį, berti itališkas žoleles ir užvirti. Tada kaitrą sumažinti ir virti apie 10 minučių, retkarčiais pamaišant. Likus porai minučių iki virimo pabaigos, sudėti per pusę pjaustytas alyvuoges.
5.
Patiekiant dosniai pabarstyti mocarelos sūriu, papuošti baziliko lapeliais.
Patarimai:
Pomidorų padažą šiai sriubai rinkitės kokybišką, ne per saldų. Geriausia, marinarą ar panašų. Vietoje jo tinka ir pomidorų tyrė ar konservuoti smulkinti pomidorai, tik gaminimo pabaigoje papildomai įberkite žiupsnelį druskos, kad subalansuoti pomidorų rūgštelę.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital