Kreminė vištienos ir gnocchi sriuba su šonine

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Kreminė vištienos ir gnocchi sriuba su šonine
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kreminė vištienos ir gnocchi sriuba su šonine
Kreminė vištienos ir gnocchi sriuba su šonine
Kreminė vištienos ir gnocchi sriuba su šonine
Autorius apie receptą: Soti, be galo skani ir kremiška sriuba. Ji - puikus pasirinkimas šeimos pietums, kuriais visi tikrai pasimėgaus. Sriuba ruošiama viename puode, tad po gaminimo daug indų plauti irgi Soti, be galo skani ir kremiška sriuba. Ji - puikus pasirinkimas šeimos pietums, kuriais visi tikrai pasimėgaus. Sriuba ruošiama viename puode, tad po gaminimo daug indų plauti irgi nereikės. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 litro vištienos sultinio
500 gramų vištienos filė (naudojau krūtinėlę, bet tinka ir vidinė filė ar šlaunelių mėsa)
400 gramų bulvių virtinukai gnocchi (naudojau jau išvirtus iš pakelio)
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (arba 2 šaukštų grietinės)
2 šaukštai varškės užtepėlės (ar tepamo sūrelio, mes naudojome Vilkyškių varškės užtepėlę su žalumynais)
50 gramų špinatų
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
5 vienetai šoninė (juostelių)
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis itališkų žolelių (arba džiovinto raudonėlio)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šoninę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dėkite į puodą, kuriame virsite sriubą ir pakepinkite iki šoninė bus traški.
2.
Kol kepa šoninė, pasiruoškite kitus ingredientus - vištienos krūtinėlės perpjaukite į 2-3 dalis. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnaką smulkiai sukapokite.
3.
Apkepintą šoninę perdėkite ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės (riebalus palikite puode).
4.
Į puodą dėkite smulkintą svogūną ir pakepinkite 4-5 minutes iki suminkštės. Suberkite smulkintą česnaką ir maišydami pakepinkite 30-60 s.
5.
Supilkite sultinį, sudėkite vištienos krūtinėles ir berkite itališkas žoleles. Virkite apie 10 min arba iki vištiena bus išvirusi. Išvirusias krūtinėlės išgriebkite ir suplėšykite šakute.
6.
Į puodą sudėkite gnocchi virtinukus ir du trečdalius kepintos šoninės (šiek tiek pasilikite papuošimui). Užvirinkite, o tada ugnį sumažinkite iki nedidelės ir virkite iki gnocchi bus išvirę (jei naudojate jau virtus, pakaks 2-3 min, jei nevirtus, gali reikėti 10-15 min). Kartkartėmis pamaišykite, kad gnocchi nesuliptų.
7.
Galiausiai sudėkite išvirtą vištieną, špinatus, supilkite grietinėlę ir sudėkite užtepėlę. Šiek tiek pakaitinkite iki viskas sušils ir špinatai sukris. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Patarimai:
Varškės užtepėlę sriubai naudojome, nes ji, nors pagaminta iš 97% varškės, yra tobulai kremiška, švelnaus skonio, o kaitinant išlaiko konsistenciją ir struktūrą, todėl puikiai tinka karštų patiekalų gamybai. Žinoma, galite rinktis ir tiesiog tepamą sūrelį ar kreminį sūrį, bet varškės užtepėlės suteikiamas kremiškumas ir skonis mums patinka dar labiau.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital