Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojama

AUTORIUS:
Aistė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 247)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 247)
Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojama
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Jeigu dar nesatę bandę, tikriausiai nustebsite, bet naminius koldūnus paruošti labai paprasta! Ši tešla tąsi, jos beveik nereikia minkyti ir nelimpa prie rankų.
Paprastai
Jeigu dar nesatę bandę, tikriausiai nustebsite, bet naminius koldūnus paruošti labai paprasta! Ši tešla tąsi, jos beveik nereikia minkyti ir nelimpa prie rankų.
Paprastai koldūnų pasidarau daugiau ir juos užšaldau. Kad jie šąldami nesuliptų, pirmiausia juos vienu sluoksniu sudedu į šaldiklio padėklą ant kepimo popieriaus, palikdama tarpelius, o vėliau sudedu į maišelius. Iš nurodyto kiekio pagaminsite apie 30-40 vidutinio dyžio arba apie 50-60 mažų koldūnų.
(...daugiau) Aistė
Redakcijos nuomonė: Ši koldūnų tešla mums buvo tikras išsigelbėjimas. Jos originalų receptą sukūrė nuostabioji Renata iš tinklaraščio Ši koldūnų tešla mums buvo tikras išsigelbėjimas. Jos originalų receptą sukūrė nuostabioji Renata iš tinklaraščio KumutesVirtuve.lt ir nuo tada ji pasklido internete visokiausiomis formomis ir iš lūpų į lūpas. Nes ji tikrai puiki. Pagaminsite greitai ir beveik neminkydami, iškočiosite be vargo ir ji visiškai nelips nei kočiojant, nei prie koldūnų formelių. Jeigu dar to nepadarėte, būtinai būtinai išmėginkite! (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 stiklinės miltų
1 stiklinė vandens (verdančio)
5 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus persijoti, įdėti žiupsnelį druskos, pilti aliejų ir išmaišyti. Supilti ką tik užvirintą vandenį ir greitais judesiais išmaišyti tešlą. Palikti kelias minutes atvėsti, tuomet išminkyti.
2.
Gnybti tešlos kamuoliukus ir juos labai plonai iškočioti. Formavimui galite naudoti specialią formą arba išpjauti apskritimus stikline. Į kiekvieną dėti įdaro ir formuoti koldūnus.
3.
Įdarui paprastai renkuosi maltą vištieną, pagardintą trupučių druskos ir pipirų bei kapotomis šviežiomis žoelelėmis. Taip pat galima ruošti su kitokia mėsa ar varške.
4.
Tiek šviežius, tiek šaldytus dedu į verdantį vandenį ir verdu 5-7 minutes.
AUTORIUS: Aistė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (67)
ALBINA
2019-07-14 18:34
taip gamina mano kaimyne totore,tik ji dar ta tesla plonai iskaociota sudeda keliais sluosksniais ir supjausto mazais kvadratukais ir tada daro koldunus ,labai skanus ATSAKYTI
2019-01-23 18:07
tokia tešla gera vištienai ir kai virtinukai maži.Bet jei tai tikri,dideli koldūnai su kiaulienos faršo+lajaus įdaru, tai reikia daryti tradicinę tešlą su kiaušiniais. ATSAKYTI
Ritutė
2019-01-24 13:35
Man ir su vištiena, ir su kalakutiena, ir su kiauliena gerai išverda, tiesa nededu jos labai daug, ir pačių koldūnų didelių nedarau, tai juk ne chinkaliai :) ATSAKYTI
Alina
2019-01-21 08:36
Koldūnu tešlą gavosi labai gera. Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Aldona
2019-01-12 21:54
Puiki tesla ,dar ir kiti liko puode koldunai, isemiau gal p.o. 10 min viskas gerai.patiko ATSAKYTI
Regina
2019-01-12 15:10
Tikrai pirma karta gaminau koldunus tikrai viskas gerai gavos dekui uz teslos recepta ATSAKYTI
BEATA
2018-12-02 23:00
aliejaus gali būti ir mažiau ATSAKYTI
Ona
2018-11-18 20:31
Visada idedu 1-2kiausinius.dar geriau.Galima labai plonai iskociot ,o verdant niekada neplysta ATSAKYTI
Ona
2019-01-12 21:55
Bet ar bus ne kieta jei su kiausiniais ATSAKYTI
Palmyra
2019-07-14 20:43
Kada jus dedate kiausinius ,paaiskinkit eiga. Aciu. ATSAKYTI
Dalia
2019-07-25 18:48
Su kiaušiniu kietesnė, pabandykite varškės (bet nedaug) įdėti - bus minkštutė ATSAKYTI
Karolina
2018-10-09 18:00
Labai gera tešla! Žalia mėsa išverda kuo puikiausiai :) aš darau tokius didesnius "rankinius" koldūnus ATSAKYTI
Radvilė
2018-09-19 16:16
Puikus receptas, nei plyso, nei lipo. ATSAKYTI
Lina
2018-08-21 12:15
Tokia tešla tinka nebent su įdaru, kuris dalinai arba išvirtas/nereikalingas virti, kaip varškės ar bulvių virtinukams, grybams, pakeptiems su svogūnais ir pan. Arba dėti labai mažai mėsos į kiekvieną. Man asmeniškai tešla per daug gliti gavosi kai išvirė, o mėsa nespėjo išvirti, viduje pusžalė.. ATSAKYTI
Liana
2018-08-22 15:25
Aš su šia tešla visada su žalia, neapvirta mėsa darau koldūnus ir gerai išverda. Bet aš juos gaminu nedidelius, tokioje spec formoje. Formuojant didelius galbūt ir reikėtų apvirti papildomai ar apkepti. ATSAKYTI
Roma
2018-10-14 16:49
Ir man nepatinka tokia tešla... Nebent tam kartui pavalgyti, o jei šaldyti tai netinka - verdant plyšta, esu išbandžiusi. 4 metus dirbau prie miltinių patiekalų, virtinių ir t.t..... ATSAKYTI
Virginija
2019-01-19 21:00
Na nežinau, ir žalią mėsą dėjau, viriau didelius virtinius, ir šaldžiau. Nei man tižo, nei plyšo. Išvirė kuo puikiausiai. ATSAKYTI
Aldona
2019-07-11 21:39
Puiki tešla, neplyšta, verdu su žalia mėsa.Geresnio recepto nėra,išbandyta. ATSAKYTI
Nataša
2018-08-09 07:07
Gera tešla, tik aš ir kiaušinį dedu ATSAKYTI
Edita
2018-07-25 16:59
Super tešla koldūnams!Net nesitikėjau,ačiū,kad dalinatės:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital