Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojama

AUTORIUS:
Aistė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 583)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 583)
Plikyta tešla koldūnams
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Plikyta tešla koldūnams
Plikyta tešla koldūnams
Plikyta tešla koldūnams
Plikyta tešla koldūnams
Plikyta tešla koldūnams
Plikyta tešla koldūnams
Autorius apie receptą: Ši koldūnų tešla tobula - super lengvai paruošiama, jos beveik nereikia minkyti, iškočiosite be vargo ir ji visiškai nelips nei kočiojant, nei prie formelių. Nenuostabu, jog Ši koldūnų tešla tobula - super lengvai paruošiama, jos beveik nereikia minkyti, iškočiosite be vargo ir ji visiškai nelips nei kočiojant, nei prie formelių. Nenuostabu, jog šios tešlos receptas pasklidęs internete visokiausiomis formomis ir iš lūpų į lūpas. Nes ji tikrai puiki. (...daugiau) Aistė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 stiklinės kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
1 stiklinė vandens
4 šaukštai aliejaus (arba 50g tirpinto sviesto)
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vandenį užvirinti.
2.
Miltus ir druską berti į dubenį, išmaišyti. Supilti aliejų, ką tik užvirintą vandenį ir greitais judesiais (šaukštu) išmaišyti.
3.
Palikti tešlą porą minučių atvėsti, tuomet rankomis išminkyti iki bus vientisa, glotni. Tešla turi būti elastinga, bet minkšta. Jei atrodo per sausa, įpilkite šlakelį vandens (tiks ir kambario temperatūros, nebūtinai karštas).
4.
Jei turiu laiko, uždengiu dubenį su tešla rankšluostėliu ir palieku 10-15 min pastovėti, jog miltai išbrinktų (tada kočiosis dar lengviau). Bet jei skubu, šį žingsnį praleidžiu.
5.
Gnygti gabalą tešlos ir iškočioti ploną (daugmaž 1mm storio) lakštą. Iš jo stikline (arba specialia forma koldūnams) išspausti apskritimus.
6.
Ant kiekvieno apskritimo dėti po šaukštelį įdaro, perlenkti pusiau ir krašus užspausti šakute. Įdarui paprastai renkuosi maltą vištieną, pagardintą trupučių druskos ir pipirų bei kapotomis šviežiomis žoelelėmis. Taip pat galima ruošti su kitokia mėsa ar varške.
7.
Paruoštus koldūnus dedu į verdantį vandenį ir verdu apie 5-7 minutes.
Patarimai:
Stiklinė. Matavimui naudojau 200 ml stiklinę.
Miltų rūšis. Koldūnų tešlai visada rekomenduoju naudoti aukščiausios rūšies miltus 550C arba 550D. Negaminkite su biskvitams ir kitiems kepiniams skirtais miltais (405C ar 405D), nes jie turi mažiau glitimo, tad visiškai kitaip brinksta ir tešlą bus sunku plonai iškočioti.
Išeiga. Iš nurodyto kiekio pagaminsite apie 30-40 vidutinio dyžio arba apie 50-60 mažų koldūnų.
Šaldymas. Paprastai koldūnų pasidarau daugiau ir juos užšaldau. Kad jie šąldami nesuliptų, pirmiausia juos vienu sluoksniu sudedu į šaldiklio padėklą ant kepimo popieriaus, palikdama tarpelius, o vėliau sudedu į maišelius.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (124)
Koldūnų gerbėja
2022-03-31 23:51
Tešlos receptas puikus ,bet forma parodyta ne koldūnų ,tokios formos daromi virtinukai. ATSAKYTI
Viktorija
2022-01-17 21:49
Super tešla, tik darant su forma patarčiau dėti vos mažiau įdaro nei šaukštelis, nes bent man buvo sudėtingai vėliau kodlūnus gražiai iš formos išimti ATSAKYTI
Dangira
2022-01-16 10:56
Tik su šita tešla gaminį koldūnus. Anksčiau koldūnų tešla būdavo kietoka, sunkiau kociodavosi, dabar vienas malonumas iš jos gaminti koldūnus. Aš į faršą dar idedu užšaldyti buljono kubelių, tai koldūnai gaunasi sultingi. ATSAKYTI
Liudmila
2022-01-15 13:38
Super! Tešla gavosi elastinga. ATSAKYTI
Marija
2022-01-03 09:38
Skaniai gavosi ir nesunkiai. ATSAKYTI
Kristina
2022-01-01 17:07
Su 405D miltais man nesigavo. Išmečiau tesla ATSAKYTI
Diana
2022-01-02 19:42
Nei 405D, nei 405C miltai koldūnams netinka - jie turi mažiau glitimo ir skirti puriems, trapiems kepiniams (biskvitams, keksasms, sausainiams), todėl koldūnų tešla blogai kočiosis. Koldūnams visada rinkitės 550C arba 550D miltus, kaip ir naudojami šiame recepte. ATSAKYTI
Skaitykit
2022-02-20 14:17
Taigi aiškiai parašyta kad nenaudoti 405D nei 405C ATSAKYTI
Roze
2021-12-23 18:06
Viskas gavosi is pirmo karto, aciu uz recepta ATSAKYTI
Nesta
2021-12-21 17:11
Sudie pirktiniams koldunams,gavosi super nemazi 57 koldunai ATSAKYTI
Vida
2021-12-08 16:18
Liux teslos receptas!!!sita teslyte darau,gaminant ceburekus.Super greitas teslos paruosimas,o rezultate-skanus koldunai ir,kaip minejau,ceburekai ATSAKYTI
Santa Maria
2021-12-01 20:43
Labai lengvai ir greitai pasidaro, nelimpa. Aciu uz recepta ATSAKYTI
Diana
2021-11-12 15:00
Mano atradimas, ačiū! ATSAKYTI
Vanda Monoka
2021-10-27 15:07
Liuks tešlytė, pabandykite ir jūs. ATSAKYTI
Vida
2021-10-16 17:13
Tobula tešla! Ačiū autorei už receptą! ❤️ ATSAKYTI
Anonimas
2021-09-28 16:19
Tešla kieta, kiek minkysi nesuminkštės, visiškai nelastinga, dariau du kartus, kaip parašyta, bet visiškai nesigavo. Nežinau ar čia kažką blogai aš padariau, ar nevykęs receptas.. ATSAKYTI
Dovilė
2021-09-28 18:15
Jei minkant tešlą atrodo, kad ji sausoka ir trūksta elastingumo, reikėtų įpilti dar šiek tiek vandens (turėtų pakakti visai nedaug), kaip ir parašyta recepto 3-ią žingsnyje :-) Naudojami miltai gali būti skirtingi, o ir stiklinės tūrį ne visada vienodai pamatuojame, tad užtikrinu - kitąsyk tiesiog įpilkite dar šiek tiek vandens ir ši koldūnų tešla pavyks puiki. ATSAKYTI
2021-11-09 19:31
Man lygiai tas pats gavosi, ir taip pat bandžiau 2 kartus. Antrą kartą minkant ipyliau dar šiek tiek vandens, bet niekas neišsiminkė, kad ir kiek beminkiau. Tai teko išmesti, nes pirmą kartą vistiek bandžiau iškočioti tešlą, bet jau tiek reikėjo jėgos, kad visas stalas po virtuvę vaikščiojo. ATSAKYTI
M
2021-11-21 16:36
nemokata daryti, ness viskas tobulai gaunasi ATSAKYTI
Svetlana
2021-09-03 20:25
Su bulviu įdaru koldūnus dariau, tai nuostabu. Mano bulvių košė labai skani išėjo, įdėjau daug sviesto, krapų, pipirų ir druskos. O dėl tešlos tai tesiog normali. Nelimpa, tikriausiai daryčiau dar kartą nes geresnios tešlos recepto tingėčiau ieškot. Skanu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital