Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojama

AUTORIUS:
Aistė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 534)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 534)
Plikyta tešla koldūnams
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Plikyta tešla koldūnams
Plikyta tešla koldūnams
Plikyta tešla koldūnams
Plikyta tešla koldūnams
Plikyta tešla koldūnams
Plikyta tešla koldūnams
Autorius apie receptą: Ši koldūnų tešla tobula - super lengvai paruošiama, jos beveik nereikia minkyti, iškočiosite be vargo ir ji visiškai nelips nei kočiojant, nei prie formelių. Nenuostabu, jog Ši koldūnų tešla tobula - super lengvai paruošiama, jos beveik nereikia minkyti, iškočiosite be vargo ir ji visiškai nelips nei kočiojant, nei prie formelių. Nenuostabu, jog šios tešlos receptas pasklidęs internete visokiausiomis formomis ir iš lūpų į lūpas. Nes ji tikrai puiki. (...daugiau) Aistė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 stiklinės kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
1 stiklinė vandens
4 šaukštai aliejaus (arba 50g tirpinto sviesto)
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vandenį užvirinti.
2.
Miltus ir druską berti į dubenį, išmaišyti. Supilti aliejų, ką tik užvirintą vandenį ir greitais judesiais (šaukštu) išmaišyti.
3.
Palikti tešlą porą minučių atvėsti, tuomet rankomis išminkyti iki bus vientisa, glotni. Tešla turi būti elastinga, bet minkšta. Jei atrodo per sausa, įpilkite šlakelį vandens (tiks ir kambario temperatūros, nebūtinai karštas).
4.
Jei turiu laiko, uždengiu dubenį su tešla rankšluostėliu ir palieku 10-15 min pastovėti, jog miltai išbrinktų (tada kočiosis dar lengviau). Bet jei skubu, šį žingsnį praleidžiu.
5.
Gnygti gabalą tešlos ir iškočioti ploną (daugmaž 1mm storio) lakštą. Iš jo stikline (arba specialia forma koldūnams) išspausti apskritimus.
6.
Ant kiekvieno apskritimo dėti po šaukštelį įdaro, perlenkti pusiau ir krašus užspausti šakute. Įdarui paprastai renkuosi maltą vištieną, pagardintą trupučių druskos ir pipirų bei kapotomis šviežiomis žoelelėmis. Taip pat galima ruošti su kitokia mėsa ar varške.
7.
Paruoštus koldūnus dedu į verdantį vandenį ir verdu apie 5-7 minutes.
Patarimai:
Matavimui naudojau 200 ml stiklinę.
Iš nurodyto kiekio pagaminsite apie 30-40 vidutinio dyžio arba apie 50-60 mažų koldūnų.
Paprastai koldūnų pasidarau daugiau ir juos užšaldau. Kad jie šąldami nesuliptų, pirmiausia juos vienu sluoksniu sudedu į šaldiklio padėklą ant kepimo popieriaus, palikdama tarpelius, o vėliau sudedu į maišelius.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (113)
Santa Maria
2021-12-01 20:43
Labai lengvai ir greitai pasidaro, nelimpa. Aciu uz recepta ATSAKYTI
Diana
2021-11-12 15:00
Mano atradimas, ačiū! ATSAKYTI
Vanda Monoka
2021-10-27 15:07
Liuks tešlytė, pabandykite ir jūs. ATSAKYTI
Vida
2021-10-16 17:13
Tobula tešla! Ačiū autorei už receptą! ❤️ ATSAKYTI
Anonimas
2021-09-28 16:19
Tešla kieta, kiek minkysi nesuminkštės, visiškai nelastinga, dariau du kartus, kaip parašyta, bet visiškai nesigavo. Nežinau ar čia kažką blogai aš padariau, ar nevykęs receptas.. ATSAKYTI
Dovilė
2021-09-28 18:15
Jei minkant tešlą atrodo, kad ji sausoka ir trūksta elastingumo, reikėtų įpilti dar šiek tiek vandens (turėtų pakakti visai nedaug), kaip ir parašyta recepto 3-ią žingsnyje :-) Naudojami miltai gali būti skirtingi, o ir stiklinės tūrį ne visada vienodai pamatuojame, tad užtikrinu - kitąsyk tiesiog įpilkite dar šiek tiek vandens ir ši koldūnų tešla pavyks puiki. ATSAKYTI
2021-11-09 19:31
Man lygiai tas pats gavosi, ir taip pat bandžiau 2 kartus. Antrą kartą minkant ipyliau dar šiek tiek vandens, bet niekas neišsiminkė, kad ir kiek beminkiau. Tai teko išmesti, nes pirmą kartą vistiek bandžiau iškočioti tešlą, bet jau tiek reikėjo jėgos, kad visas stalas po virtuvę vaikščiojo. ATSAKYTI
M
2021-11-21 16:36
nemokata daryti, ness viskas tobulai gaunasi ATSAKYTI
Svetlana
2021-09-03 20:25
Su bulviu įdaru koldūnus dariau, tai nuostabu. Mano bulvių košė labai skani išėjo, įdėjau daug sviesto, krapų, pipirų ir druskos. O dėl tešlos tai tesiog normali. Nelimpa, tikriausiai daryčiau dar kartą nes geresnios tešlos recepto tingėčiau ieškot. Skanu. ATSAKYTI
Vaida
2021-04-28 11:06
Super !!!, ate pirktiniams koldūnams... Ačiū. ATSAKYTI
Vida
2021-03-30 01:34
Is tos teslos ir ceburekai visai neblogi gaunasi ATSAKYTI
Rencele
2021-03-14 17:16
Nu tikrai tešla labai skani į gera. Patiko. Likus . Ačiū už recepta . ATSAKYTI
Birutė
2021-02-16 22:30
Puiki tešla, pavyko iš pirmo karto ir be jokio vargo. Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Jurgita
2021-02-09 17:13
Labai superinė tešla,labai lengvai viskas darosi..ačiū! ATSAKYTI
Laura
2021-01-29 14:07
Pati geriausia tesla ! Dejau visko tiek kiek parasyta, svarbiausia gerai isminkyti. ATSAKYTI
Ona.zofija
2021-01-12 18:00
Vietoje vandens užplikinau pienu. ATSAKYTI
Valerija
2020-12-24 10:18
Oi... Miltai, turėjau omeny. ATSAKYTI
Valerija
2020-12-24 10:16
Beje, taip paruoštus koldūnus galima kepti orkaitėje. Ypač skanu su grybais. ATSAKYTI
santa
2020-12-23 09:04
Darau jau nekarta pagal si recepta visada gaunasi puikiai be jokiu problemu ATSAKYTI
Lina
2020-12-13 14:54
Puiki tešla išėjo,labai patiko koldūnai visai šeimai. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital