Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojama

AUTORIUS:
Aistė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 683)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 683)
Plikyta tešla koldūnams
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Plikyta tešla koldūnams
Plikyta tešla koldūnams
Plikyta tešla koldūnams
Plikyta tešla koldūnams
Plikyta tešla koldūnams
Plikyta tešla koldūnams
Autorius apie receptą: Ši koldūnų tešla tobula - super lengvai paruošiama, jos beveik nereikia minkyti, iškočiosite be vargo ir ji visiškai nelips nei kočiojant, nei prie formelių. Nenuostabu, jog Ši koldūnų tešla tobula - super lengvai paruošiama, jos beveik nereikia minkyti, iškočiosite be vargo ir ji visiškai nelips nei kočiojant, nei prie formelių. Nenuostabu, jog šios tešlos receptas pasklidęs internete visokiausiomis formomis ir iš lūpų į lūpas. Nes ji tikrai puiki. (...daugiau) Aistė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 stiklinės kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
1 stiklinė vandens
4 šaukštai aliejaus (arba 50g tirpinto sviesto)
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vandenį užvirinti.
2.
Miltus ir druską berti į dubenį, išmaišyti. Supilti aliejų, ką tik užvirintą vandenį ir greitais judesiais (šaukštu) išmaišyti.
3.
Palikti tešlą porą minučių atvėsti, tuomet rankomis išminkyti iki bus vientisa, glotni. Tešla turi būti elastinga, bet minkšta. Jei atrodo per sausa, įpilkite šlakelį vandens (tiks ir kambario temperatūros, nebūtinai karštas).
4.
Jei turiu laiko, uždengiu dubenį su tešla rankšluostėliu ir palieku 10-15 min pastovėti, jog miltai išbrinktų (tada kočiosis dar lengviau). Bet jei skubu, šį žingsnį praleidžiu.
5.
Gnygti gabalą tešlos ir iškočioti ploną (daugmaž 1mm storio) lakštą. Iš jo stikline (arba specialia forma koldūnams) išspausti apskritimus.
6.
Ant kiekvieno apskritimo dėti po šaukštelį įdaro, perlenkti pusiau ir krašus užspausti šakute. Įdarui paprastai renkuosi maltą vištieną, pagardintą trupučių druskos ir pipirų bei kapotomis šviežiomis žoelelėmis. Taip pat galima ruošti su kitokia mėsa ar varške.
7.
Paruoštus koldūnus dedu į verdantį vandenį ir verdu apie 5-7 minutes.
Patarimai:
Stiklinė. Matavimui naudojau 200 ml stiklinę.
Miltų rūšis. Koldūnų tešlai visada rekomenduoju naudoti aukščiausios rūšies miltus 550C arba 550D. Negaminkite su biskvitams ir kitiems kepiniams skirtais miltais (405C ar 405D), nes jie turi mažiau glitimo, tad visiškai kitaip brinksta ir tešlą bus sunku plonai iškočioti.
Išeiga. Iš nurodyto kiekio pagaminsite apie 30-40 vidutinio dyžio arba apie 50-60 mažų koldūnų.
Šaldymas. Paprastai koldūnų pasidarau daugiau ir juos užšaldau. Kad jie šąldami nesuliptų, pirmiausia juos vienu sluoksniu sudedu į šaldiklio padėklą ant kepimo popieriaus, palikdama tarpelius, o vėliau sudedu į maišelius.
Taupyk laiką - užsisakyk iš Wolt. Daugiau >>
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (131)
Vidas
2023-03-01 01:49
Praleista kada ir kaip miltai pilami ir maišomi su vandens - aliejaus - druskos mišiniu. Kaip tešla pasidaro minkšta, nelimpanti, plona. ATSAKYTI
Kristina
2023-02-19 21:03
Pirma kart dariau pagal si recepta tesla tikrai super,buvo skanu ATSAKYTI
Dalia
2023-02-15 15:34
Darau tik pagal ši recepta viskas gaunasi puikiai labai skanus koldunai ATSAKYTI
Nata
2023-01-02 16:34
Tešla labai minkšta paviko padaryti bettt reikia virti tik 5 min, skonis ne labai vidutiniškas ( tešlos ) daugiau tokios ne darysiu ATSAKYTI
Aurelija
2023-01-02 01:20
Tešla minkšta, nelimpa, bet... žiauriai neskani. Dar koldūnams gal kaip nors - mėsos skonis permuša tešlos skonį. Ypač jei labai plonai kočioti. Bet saldiems virtinukams.. brrr..
Daugiau jos nedarysiu, nes išmetėm virtinukus su uogom... Šeima nevalgė ir reikalauja gaminti pagal senąjį įprastą receptą ATSAKYTI
Laura
2022-12-28 17:49
kokio litrazo stiklines? ATSAKYTI
Diana
2022-12-31 14:10
Kaip parašyta patarimuose - 200ml ATSAKYTI
Laima
2022-11-23 20:26
Taip, labai lengva su šita tešla dirbt. Nors man skaniau, kaip mama gamindavo, su paprasta tešla. ATSAKYTI
RASA
2022-10-29 20:14
Dėkoju už receptą, tešla tobula ir virtinukai gavosi nerealūs.
Pats geriausias ir lengviausias tešlos receptas, kurį esu bandžiusi. ATSAKYTI
arturas
2022-07-26 21:35
jau kokius 10 metu darau koldunus is sitos teslos ir visada gaunasi gerai, nors dazniausiai net neziuriu kokie ten tie miltai.tobula tesla. ATSAKYTI
Elena
2022-06-18 17:54
Ideali tesla gavosi, svelni, nelimpa ATSAKYTI
Viktorija
2022-01-17 21:49
Super tešla, tik darant su forma patarčiau dėti vos mažiau įdaro nei šaukštelis, nes bent man buvo sudėtingai vėliau kodlūnus gražiai iš formos išimti ATSAKYTI
Dangira
2022-01-16 10:56
Tik su šita tešla gaminį koldūnus. Anksčiau koldūnų tešla būdavo kietoka, sunkiau kociodavosi, dabar vienas malonumas iš jos gaminti koldūnus. Aš į faršą dar idedu užšaldyti buljono kubelių, tai koldūnai gaunasi sultingi. ATSAKYTI
Liudmila
2022-01-15 13:38
Super! Tešla gavosi elastinga. ATSAKYTI
Marija
2022-01-03 09:38
Skaniai gavosi ir nesunkiai. ATSAKYTI
Kristina
2022-01-01 17:07
Su 405D miltais man nesigavo. Išmečiau tesla ATSAKYTI
Diana
2022-01-02 19:42
Nei 405D, nei 405C miltai koldūnams netinka - jie turi mažiau glitimo ir skirti puriems, trapiems kepiniams (biskvitams, keksasms, sausainiams), todėl koldūnų tešla blogai kočiosis. Koldūnams visada rinkitės 550C arba 550D miltus, kaip ir naudojami šiame recepte. ATSAKYTI
Skaitykit
2022-02-20 14:17
Taigi aiškiai parašyta kad nenaudoti 405D nei 405C ATSAKYTI
Roms
2022-11-09 15:14
Nu nežinau šiandien gami au pirmą kartą virtinukus su būtent 405 D ,Malsenos karališkais miltais, gavosi superiniai. Keista kad jums nepavyko. ATSAKYTI
Roze
2021-12-23 18:06
Viskas gavosi is pirmo karto, aciu uz recepta ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
tėvelių dienai
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital