Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojama

AUTORIUS:
Aistė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 135)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 135)
Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojama
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Jeigu dar nesatę bandę, tikriausiai nustebsite, bet naminius koldūnus paruošti labai paprasta! Ši tešla tąsi, jos beveik nereikia minkyti ir nelimpa prie rankų.
Paprastai
Jeigu dar nesatę bandę, tikriausiai nustebsite, bet naminius koldūnus paruošti labai paprasta! Ši tešla tąsi, jos beveik nereikia minkyti ir nelimpa prie rankų.
Paprastai koldūnų pasidarau daugiau ir juos užšaldau. Kad jie šąldami nesuliptų, pirmiausia juos vienu sluoksniu sudedu į šaldiklio padėklą ant kepimo popieriaus, palikdama tarpelius, o vėliau sudedu į maišelius. Iš nurodyto kiekio pagaminsite apie 30-40 vidutinio dyžio arba apie 50-60 mažų koldūnų.
(...daugiau) Aistė
Redakcijos nuomonė: Ši koldūnų tešla mums buvo tikras išsigelbėjimas. Jos originalų receptą sukūrė nuostabioji Renata iš tinklaraščio Ši koldūnų tešla mums buvo tikras išsigelbėjimas. Jos originalų receptą sukūrė nuostabioji Renata iš tinklaraščio KumutesVirtuve.lt ir nuo tada ji pasklido internete visokiausiomis formomis ir iš lūpų į lūpas. Nes ji tikrai puiki. Pagaminsite greitai ir beveik neminkydami, iškočiosite be vargo ir ji visiškai nelips nei kočiojant, nei prie koldūnų formelių. Jeigu dar to nepadarėte, būtinai būtinai išmėginkite! (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 stiklinės miltų
1 stiklinė vandens (verdančio)
5 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus persijoti, įdėti žiupsnelį druskos, pilti aliejų ir išmaišyti. Supilti ką tik užvirintą vandenį ir greitais judesiais išmaišyti tešlą. Palikti kelias minutes atvėsti, tuomet išminkyti.
2.
Gnybti tešlos kamuoliukus ir juos labai plonai iškočioti. Formavimui galite naudoti specialią formą arba išpjauti apskritimus stikline. Į kiekvieną dėti įdaro ir formuoti koldūnus.
3.
Įdarui paprastai renkuosi maltą vištieną, pagardintą trupučių druskos ir pipirų bei kapotomis šviežiomis žoelelėmis. Taip pat galima ruošti su kitokia mėsa ar varške.
4.
Tiek šviežius, tiek šaldytus dedu į verdantį vandenį ir verdu 5-7 minutes.
AUTORIUS: Aistė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (39)
Renata
2018-04-22 19:10
Ne tešla, o š... neįmanoma suformuoti kolduno, nes tešla plyšta. Atvesusia tešlą vos eina iškočioti. Liksime be koldūnų, NES tešla keliauja tiesiai į šiukšlių maišą. Ingridientus ir jų normas dėjau kaip nurodyta recepte. Vienas pliusas kad nelimpa prie rankų ir kocelo, nereikia papildomai barstyti miltų, o visa kita didžiulis nusivylimas ATSAKYTI
Giedrė
2018-04-22 20:25
Labai keista, man ši tešla kaip tik labai elastinga ir išsikočioja gana plonai, neplyšta. Gal pernelyg šaltą ją kočiojote? Nereikia laukti, kol ji visai šalta bus, pakanka, kol bus šilsva, kad rankų nenusideginti. ATSAKYTI
onutee
2018-04-16 16:25
visada taip darau ,gaunasi super ,
ATSAKYTI
Regina
2018-04-12 20:15
Netiesa ,kad geriausia... gliti kazkokia plikyta. Su kiausiniais tikrai skanesne ATSAKYTI
Laura
2018-04-13 11:05
Na čia skonio reikalas :) Mums koldūnai su šia tešla labai patinka ir dar taip lengva paruošti, bet jos konsistencija truputį kitokia negu tradicinės tešlos (natūralu, nes ingredientai bei gaminimas irgi kitokie), tad turbūt svarbu paragauti ir pažiūrėti, ar patinka, ar ne bei tada pasirinkti ATSAKYTI
Laura
2018-04-09 16:38
Ar tinka juos daryt su atvesusia salta tesla? nes pradejus gaminti reikejo skubiai isvaziuoti ir grizus ji jau atvesus yra... ATSAKYTI
Emilija
2018-04-09 16:55
Turėtų tikti, tik nesu tikra, kaip ji kočiosis, ar taip pat lengvai, kai bus labiau pabrinkusi. Bet pabandykite, manau, jog pavyks. ATSAKYTI
Arunas
2018-03-31 15:08
Tesla super, aciu uz recepta ATSAKYTI
Jule
2018-03-26 19:06
Labai labai puiki tešla,kepėme pyragaičius su daržovėmis ir sūriu.
ATSAKYTI
Rasa
2018-03-22 23:25
Tokios teslos recepta su verdanciu vandeniu esu radusi zurnalr mano namai ,ji ten buvo pavadinta plikyta tesla, jau gal desimt metu taip gaminu, tai neaisku kas ta recepta ir isrado ar is kazkur pasigavo minti ir pateike kaip savo, bet is esmes patogi tesla dirbt, maziau netvarkos virtuveje ATSAKYTI
Kar
2018-02-28 18:39
Minkėsi tikrai puikiai, bet beverdant pasileido :( kas ne taip? ATSAKYTI
Eglė
2018-03-01 11:55
Galbūt per plonai iškočiojote ar per ilgai virėte? Ar gal ne į verdantį vandenį dėjote? ATSAKYTI
Viktorija
2018-01-21 11:30
Tešlą minkiau aplamai pirmą kartą gyvenime, nes pasižiūrėjus į kitus atrodydavo taaaip sudėtinga, bet šis receptukas buvo tikras išsigelbėjimas! Pabandžiau ir net patiko! Ir pavyko viskas tobulai. Tad gaminsiu dar ir dar :) ačiū! ATSAKYTI
saulė
2017-12-14 19:16
Pagaminti tešlą yra nesudėtinga, tai tik ir yra pliusas. Tačiau neskani išvirta, kaip minėjo kiti, per minkšta, tirpstanti. Nenene. ATSAKYTI
Lina
2017-12-15 09:30
Na visi mes skirtingi ir skoniai skiriasi, man ir mano šeimai ši tešla labai patinka, skanu. Ir nesakyčiau, kad labai jau minkšta gaunasi. Bet taip, jos konsistencija truputį skiriasi nuo įprastinės koldūnų tešlos. Čia kaip ir su daugeliu receptų - reikia pabandyti ir pasižiūrėti, ar limpa. ATSAKYTI
Audra
2017-12-03 16:21
Tobula tesla!!!! ačiu! ATSAKYTI
Eva
2017-07-17 12:44
Sveiki :) neturiu tiek patirties gaminime, ypac koldunu, todel gal kas galite padeti ir pasakyti kokiam kiekiui mesos sis receptas? mazdaug 500g? ar daugiau? ATSAKYTI
Lina
2017-07-17 16:14
Tikrai taip, Eva, apie 500g mėsytės šiam tešlos kiekiui turėtų būti pats tas :-) ATSAKYTI
Eva
2017-07-17 18:27
Ačiū! ATSAKYTI
Romena
2017-07-16 15:42
Labai iseina gera tesla,super,visada dabar darau,koldunai ir piragukai superiniai☺ ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
mamos dienos skanėstai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis