Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojama

AUTORIUS:
Aistė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 772)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 772)
Plikyta tešla koldūnams
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Plikyta tešla koldūnams
Plikyta tešla koldūnams
Plikyta tešla koldūnams
Plikyta tešla koldūnams
Plikyta tešla koldūnams
Plikyta tešla koldūnams
Autorius apie receptą: Ši koldūnų tešla tobula - super lengvai paruošiama, jos beveik nereikia minkyti, iškočiosite be vargo ir ji visiškai nelips nei kočiojant, nei prie formelių. Nenuostabu, jog Ši koldūnų tešla tobula - super lengvai paruošiama, jos beveik nereikia minkyti, iškočiosite be vargo ir ji visiškai nelips nei kočiojant, nei prie formelių. Nenuostabu, jog šios tešlos receptas pasklidęs internete visokiausiomis formomis ir iš lūpų į lūpas. Nes ji tikrai puiki. (...daugiau) Aistė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 stiklinės kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
1 stiklinė vandens
4 šaukštai aliejaus (arba 50g tirpinto sviesto)
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vandenį užvirinti.
2.
Miltus ir druską berti į dubenį, išmaišyti. Supilti aliejų, ką tik užvirintą vandenį ir greitais judesiais (šaukštu) išmaišyti.
3.
Palikti tešlą porą minučių atvėsti, tuomet rankomis išminkyti iki bus vientisa, glotni. Tešla turi būti elastinga, bet minkšta. Jei atrodo per sausa, įpilkite šlakelį vandens (tiks ir kambario temperatūros, nebūtinai karštas).
4.
Jei turiu laiko, uždengiu dubenį su tešla rankšluostėliu ir palieku 10-15 min pastovėti, jog miltai išbrinktų (tada kočiosis dar lengviau). Bet jei skubu, šį žingsnį praleidžiu.
5.
Gnygti gabalą tešlos ir iškočioti ploną (daugmaž 1mm storio) lakštą. Iš jo stikline (arba specialia forma koldūnams) išspausti apskritimus.
6.
Ant kiekvieno apskritimo dėti po šaukštelį įdaro, perlenkti pusiau ir krašus užspausti šakute. Įdarui paprastai renkuosi maltą vištieną, pagardintą trupučių druskos ir pipirų bei kapotomis šviežiomis žoelelėmis. Taip pat galima ruošti su kitokia mėsa ar varške.
7.
Paruoštus koldūnus dedu į verdantį vandenį ir verdu apie 5-7 minutes.
Patarimai:
Stiklinė. Matavimui naudojau 200 ml stiklinę.
Miltų rūšis. Koldūnų tešlai visada rekomenduoju naudoti aukščiausios rūšies miltus 550C arba 550D. Negaminkite su biskvitams ir kitiems kepiniams skirtais miltais (405C ar 405D), nes jie turi mažiau glitimo, tad visiškai kitaip brinksta ir tešlą bus sunku plonai iškočioti.
Išeiga. Iš nurodyto kiekio pagaminsite apie 30-40 vidutinio dyžio arba apie 50-60 mažų koldūnų.
Šaldymas. Paprastai koldūnų pasidarau daugiau ir juos užšaldau. Kad jie šąldami nesuliptų, pirmiausia juos vienu sluoksniu sudedu į šaldiklio padėklą ant kepimo popieriaus, palikdama tarpelius, o vėliau sudedu į maišelius.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (148)
Angelie
2024-02-05 17:25
Taip ATSAKYTI
Kristina
2024-02-03 11:31
Tešla nebloga tik gal kiek minkstoka .ka reiketu padaryti kad siek tiek kietesne būtu tesla?:) ATSAKYTI
Ramune
2024-03-02 04:56
Įberti daugiau miltų. ATSAKYTI
Dovile
2024-01-26 11:21
Tobula tešla. Ačiū ATSAKYTI
Valerija
2023-11-11 22:58
Seniai žinau šį receptą, bet pagal jį pagamintus koldūnus ne verdu, o kepu orkaitėje. Gal tada jau nebe koldūnai, o pyragėliai - su grybų, mėsos ar varškės įdaru. Tešlą iškočioju labai plonai, iškepus būna traški. ATSAKYTI
Andrius
2023-11-01 12:21
Super duper pirma karta gaminau nk per daug nesitikėjau gavos pasaka skonis:) o ir teslos atliko daug tai i šaldytuva įdėjau kitai dienai.
ATSAKYTI
Asta Š.
2024-02-08 21:37
Kitą dieną bus lipni, geriau visą sunaudot iškart, arba mažiau darytis. ATSAKYTI
Egidijus
2023-08-12 21:02
Negerai, trupanti gavosi. Gal nereikia verdančiu vandeniu užpilti? ATSAKYTI
Asta Š.
2024-02-08 21:36
Jei trupanti tai reikėjo šiek tiek daugiau vandens. ATSAKYTI
Egidijus
2023-08-12 17:58
Tesla 45 min laikau saldytuve. ATSAKYTI
Asta
2023-07-28 11:32
Gaminau su varške,taip pat super skanūs ATSAKYTI
Zita
2023-07-16 19:20
Puikiai gavosi su melynemis ! Lengvai kociojosi , ir skanus be galo. Aciu uz recepta. ATSAKYTI
Dana
2023-07-09 09:06
Pusę gyvenimo taip gaminu koldūnus ,naudoju pačius pigiausius a.r. miltus ir gaunasi puikiausia tešla,jei limpa,įdėkite daugiau miltų.Tešlą laikau šaldytuve .Naudoju ir čeburekam,nebijokit eksperimentuoti,tai sveikiausia tešla,šaldytuve maišelyje galit laikyti tris dienas.Skanaus! ATSAKYTI
Irena
2023-06-29 20:15
Pagal nurodytas proporcijas, miltų rūšį ir eigą paruošiau koldūnams tešlą. Pirmą kartą pagal šį receptą. Tešla gavosi elastinga, minkšta. Tačiau iškočiojus lakštą šis ima ir susitraukia tampa storesnis. Maži rutuliukai irgi susitraukia. Kol šaukšteliu paimu įdaro tešlos rutuliukas sumažėja, pasrorėja ir jau nebeišeina koldūnas. Taip ir nepagaminau koldūnų išsivirėme iš šios tešlos dubenį kleckučių su vištienos faršo padažu. Gal turite daugiau patirties ir galite paaiškinti kodėl nesigavo koldūnai. Man pirmą kartą tokia situacija. Būsiu dėkinga. ATSAKYTI
Irenai
2023-07-31 11:42
Susitraukia tesla todel,kad turbut jos nepalaikete kad susitovetu 10-15 min. Tada nera jokio traukimosi. Išbandyta ATSAKYTI
Vidas
2023-03-01 01:49
Praleista kada ir kaip miltai pilami ir maišomi su vandens - aliejaus - druskos mišiniu. Kaip tešla pasidaro minkšta, nelimpanti, plona. ATSAKYTI
Kristina
2023-02-19 21:03
Pirma kart dariau pagal si recepta tesla tikrai super,buvo skanu ATSAKYTI
Dalia
2023-02-15 15:34
Darau tik pagal ši recepta viskas gaunasi puikiai labai skanus koldunai ATSAKYTI
Nata
2023-01-02 16:34
Tešla labai minkšta paviko padaryti bettt reikia virti tik 5 min, skonis ne labai vidutiniškas ( tešlos ) daugiau tokios ne darysiu ATSAKYTI
Aurelija
2023-01-02 01:20
Tešla minkšta, nelimpa, bet... žiauriai neskani. Dar koldūnams gal kaip nors - mėsos skonis permuša tešlos skonį. Ypač jei labai plonai kočioti. Bet saldiems virtinukams.. brrr..
Daugiau jos nedarysiu, nes išmetėm virtinukus su uogom... Šeima nevalgė ir reikalauja gaminti pagal senąjį įprastą receptą ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital