Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojama

AUTORIUS:
Aistė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 359)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 359)
Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojama
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Jeigu dar nesatę bandę, tikriausiai nustebsite, bet naminius koldūnus paruošti labai paprasta! Ši tešla tąsi, jos beveik nereikia minkyti ir nelimpa prie rankų.
Paprastai
Jeigu dar nesatę bandę, tikriausiai nustebsite, bet naminius koldūnus paruošti labai paprasta! Ši tešla tąsi, jos beveik nereikia minkyti ir nelimpa prie rankų.
Paprastai koldūnų pasidarau daugiau ir juos užšaldau. Kad jie šąldami nesuliptų, pirmiausia juos vienu sluoksniu sudedu į šaldiklio padėklą ant kepimo popieriaus, palikdama tarpelius, o vėliau sudedu į maišelius. Iš nurodyto kiekio pagaminsite apie 30-40 vidutinio dyžio arba apie 50-60 mažų koldūnų.
(...daugiau) Aistė
Redakcijos nuomonė: Ši koldūnų tešla mums buvo tikras išsigelbėjimas. Jos originalų receptą sukūrė nuostabioji Renata iš tinklaraščio Ši koldūnų tešla mums buvo tikras išsigelbėjimas. Jos originalų receptą sukūrė nuostabioji Renata iš tinklaraščio KumutesVirtuve.lt ir nuo tada ji pasklido internete visokiausiomis formomis ir iš lūpų į lūpas. Nes ji tikrai puiki. Pagaminsite greitai ir beveik neminkydami, iškočiosite be vargo ir ji visiškai nelips nei kočiojant, nei prie koldūnų formelių. Jeigu dar to nepadarėte, būtinai būtinai išmėginkite! (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 stiklinės miltų
1 stiklinė vandens (verdančio)
5 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus persijoti, įdėti žiupsnelį druskos, pilti aliejų ir išmaišyti. Supilti ką tik užvirintą vandenį ir greitais judesiais išmaišyti tešlą. Palikti kelias minutes atvėsti, tuomet išminkyti.
2.
Gnybti tešlos kamuoliukus ir juos labai plonai iškočioti. Formavimui galite naudoti specialią formą arba išpjauti apskritimus stikline. Į kiekvieną dėti įdaro ir formuoti koldūnus.
3.
Įdarui paprastai renkuosi maltą vištieną, pagardintą trupučių druskos ir pipirų bei kapotomis šviežiomis žoelelėmis. Taip pat galima ruošti su kitokia mėsa ar varške.
4.
Tiek šviežius, tiek šaldytus dedu į verdantį vandenį ir verdu 5-7 minutes.
AUTORIUS: Aistė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (85)
Diana
2020-05-07 19:40
Gal ir lengvai darosi, bet skonis šios tešlos tai blogiau nebūna..... ATSAKYTI
Jolanta
2020-05-08 09:48
Gaila, kad nepatiko, bet skonio reikalas - mes koldūnus darydami gana plonai tešlą kočiojam, tai ši man neturi tokio intensyvaus skonio, kad išskirtinai jį jausčiau bendrame koldūnų skonyje :) ATSAKYTI
siaip
2020-05-06 18:21
5 saukstai aliejau per daug , 2ju uztenka pilnai tada tesla nesugrysta kociojant ATSAKYTI
Gina
2020-04-28 09:08
Dėkoju už receptą, viskas gavosi puikiai ❤️ ATSAKYTI
Puikiai
2020-04-18 17:05
Jei mums,pirmąkart gaminantiems koldūnus, pavyko,tai receptas tikrai puikus. Darėm su malta kiauliena, į ją dar įmaišėm šiek tiek sultinio, labai skanus įdaras išėjo. Pagal šią normą pagaminom keturias koldūniukų formas. ATSAKYTI
Mmmm
2020-04-03 00:25
Bandėm su vyru abu variantus. Virti buvo skaniausi. ATSAKYTI
Janina
2020-01-28 15:25
Šis tešlos receptas man labai patiko. Ačiū Renatai ATSAKYTI
Ilona
2019-12-13 00:56
Įdėjau vieną kaiušinį kaip radau vienam komentare,nes bijojau ,kad suskils beverdant ir gavosi puikiai ATSAKYTI
Ramunė
2020-01-26 10:00
Puikiai ir be kiaušinio gaunasi. Jau apie 10 metų gaminu pagal šį receptą ATSAKYTI
Diana
2019-10-28 16:07
O nežinote kepti ar virti? ATSAKYTI
Inga
2019-10-29 09:39
Tokius koldūnus galima ir kepti, ir virti :) ATSAKYTI
Kazkas
2019-11-21 17:14
Kiaušinį dedu į miltus, aliejaus 3 šaukštai ir gerai išsuku su mediniu šaukštu. Verdanciu vandeniu plikau ir baigiu maisyti. ATSAKYTI
Diana
2019-10-28 15:29
Aš manau skanu. ☺Su vištiena kažkokia. Bet manau vistiek sakanu. Nes nelabai paprastos mėsoso. ATSAKYTI
Janina
2019-09-29 13:26
kai sužinojau šios tešlos receptą, tik taip ir gaminu: su mėsa(visokiausia), su varške ir bulvėmis, su mėlynėmis ir pan. Tešla nelimpa prie rankų, lengva iškočioti, gerai sulimpa kraštai. ATSAKYTI
Tomas
2019-09-25 18:11
Kaip gali buti skaniausia tesla is miltu ir vandens,sugadinti koldunai,gaila tai supratom tik pasigamine koldunus,sitiek darbo suniui ant uodegos nuejo. ATSAKYTI
Rita
2019-09-25 18:48
O iš ko paprastai gaminate? :) Tradicinė koldūnų tešla ir yra gaminama iš miltų ir vandens :) ATSAKYTI
DS
2020-05-06 01:25
Taip iš miltų ir vandens tik be aliejaus. Ir skaniausia būtent kai ją gerai iskocioji ATSAKYTI
aruns
2019-08-29 17:22
šią tešlą žvejai seniausiai naudoja karpinių žuvų gaudymui ,,ant plikytos tešlos,,taigi nieko naujo po saule ATSAKYTI
ALBINA
2019-07-14 18:34
taip gamina mano kaimyne totore,tik ji dar ta tesla plonai iskaociota sudeda keliais sluosksniais ir supjausto mazais kvadratukais ir tada daro koldunus ,labai skanus ATSAKYTI
2019-01-23 18:07
tokia tešla gera vištienai ir kai virtinukai maži.Bet jei tai tikri,dideli koldūnai su kiaulienos faršo+lajaus įdaru, tai reikia daryti tradicinę tešlą su kiaušiniais. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital