Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojama

AUTORIUS:
Aistė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 188)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 188)
Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojama
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Jeigu dar nesatę bandę, tikriausiai nustebsite, bet naminius koldūnus paruošti labai paprasta! Ši tešla tąsi, jos beveik nereikia minkyti ir nelimpa prie rankų.
Paprastai
Jeigu dar nesatę bandę, tikriausiai nustebsite, bet naminius koldūnus paruošti labai paprasta! Ši tešla tąsi, jos beveik nereikia minkyti ir nelimpa prie rankų.
Paprastai koldūnų pasidarau daugiau ir juos užšaldau. Kad jie šąldami nesuliptų, pirmiausia juos vienu sluoksniu sudedu į šaldiklio padėklą ant kepimo popieriaus, palikdama tarpelius, o vėliau sudedu į maišelius. Iš nurodyto kiekio pagaminsite apie 30-40 vidutinio dyžio arba apie 50-60 mažų koldūnų.
(...daugiau) Aistė
Redakcijos nuomonė: Ši koldūnų tešla mums buvo tikras išsigelbėjimas. Jos originalų receptą sukūrė nuostabioji Renata iš tinklaraščio Ši koldūnų tešla mums buvo tikras išsigelbėjimas. Jos originalų receptą sukūrė nuostabioji Renata iš tinklaraščio KumutesVirtuve.lt ir nuo tada ji pasklido internete visokiausiomis formomis ir iš lūpų į lūpas. Nes ji tikrai puiki. Pagaminsite greitai ir beveik neminkydami, iškočiosite be vargo ir ji visiškai nelips nei kočiojant, nei prie koldūnų formelių. Jeigu dar to nepadarėte, būtinai būtinai išmėginkite! (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 stiklinės miltų
1 stiklinė vandens (verdančio)
5 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus persijoti, įdėti žiupsnelį druskos, pilti aliejų ir išmaišyti. Supilti ką tik užvirintą vandenį ir greitais judesiais išmaišyti tešlą. Palikti kelias minutes atvėsti, tuomet išminkyti.
2.
Gnybti tešlos kamuoliukus ir juos labai plonai iškočioti. Formavimui galite naudoti specialią formą arba išpjauti apskritimus stikline. Į kiekvieną dėti įdaro ir formuoti koldūnus.
3.
Įdarui paprastai renkuosi maltą vištieną, pagardintą trupučių druskos ir pipirų bei kapotomis šviežiomis žoelelėmis. Taip pat galima ruošti su kitokia mėsa ar varške.
4.
Tiek šviežius, tiek šaldytus dedu į verdantį vandenį ir verdu 5-7 minutes.
AUTORIUS: Aistė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (54)
BEATA
2018-12-02 23:00
aliejaus gali būti ir mažiau ATSAKYTI
Ona
2018-11-18 20:31
Visada idedu 1-2kiausinius.dar geriau.Galima labai plonai iskociot ,o verdant niekada neplysta ATSAKYTI
Karolina
2018-10-09 18:00
Labai gera tešla! Žalia mėsa išverda kuo puikiausiai :) aš darau tokius didesnius "rankinius" koldūnus ATSAKYTI
Radvilė
2018-09-19 16:16
Puikus receptas, nei plyso, nei lipo. ATSAKYTI
Lina
2018-08-21 12:15
Tokia tešla tinka nebent su įdaru, kuris dalinai arba išvirtas/nereikalingas virti, kaip varškės ar bulvių virtinukams, grybams, pakeptiems su svogūnais ir pan. Arba dėti labai mažai mėsos į kiekvieną. Man asmeniškai tešla per daug gliti gavosi kai išvirė, o mėsa nespėjo išvirti, viduje pusžalė.. ATSAKYTI
Liana
2018-08-22 15:25
Aš su šia tešla visada su žalia, neapvirta mėsa darau koldūnus ir gerai išverda. Bet aš juos gaminu nedidelius, tokioje spec formoje. Formuojant didelius galbūt ir reikėtų apvirti papildomai ar apkepti. ATSAKYTI
Roma
2018-10-14 16:49
Ir man nepatinka tokia tešla... Nebent tam kartui pavalgyti, o jei šaldyti tai netinka - verdant plyšta, esu išbandžiusi. 4 metus dirbau prie miltinių patiekalų, virtinių ir t.t..... ATSAKYTI
Nataša
2018-08-09 07:07
Gera tešla, tik aš ir kiaušinį dedu ATSAKYTI
Edita
2018-07-25 16:59
Super tešla koldūnams!Net nesitikėjau,ačiū,kad dalinatės:) ATSAKYTI
Alicija
2018-07-18 15:32
Didelis aciu uz recepta, skanesnes teslos nesu valgiusi ATSAKYTI
Nata
2018-07-04 14:10
Darau pagal šį receptą jau senai. Viskas puikiai gaunasi ir tešlą minkštą elastinga. ATSAKYTI
Karolina
2018-05-25 17:54
Man tešla visai pavyko koldūnai labai skanūs, kita kart kai darysiu pridėsiu meilės druskos ir gerus kaimynus pasikviesiu į svečius ATSAKYTI
Renata
2018-04-22 19:10
Ne tešla, o š... neįmanoma suformuoti kolduno, nes tešla plyšta. Atvesusia tešlą vos eina iškočioti. Liksime be koldūnų, NES tešla keliauja tiesiai į šiukšlių maišą. Ingridientus ir jų normas dėjau kaip nurodyta recepte. Vienas pliusas kad nelimpa prie rankų ir kocelo, nereikia papildomai barstyti miltų, o visa kita didžiulis nusivylimas ATSAKYTI
Giedrė
2018-04-22 20:25
Labai keista, man ši tešla kaip tik labai elastinga ir išsikočioja gana plonai, neplyšta. Gal pernelyg šaltą ją kočiojote? Nereikia laukti, kol ji visai šalta bus, pakanka, kol bus šilsva, kad rankų nenusideginti. ATSAKYTI
Renė
2018-05-01 21:09
Bet kokią tešlą reikėtų gerai išminkyti ATSAKYTI
onutee
2018-04-16 16:25
visada taip darau ,gaunasi super ,
ATSAKYTI
Regina
2018-04-12 20:15
Netiesa ,kad geriausia... gliti kazkokia plikyta. Su kiausiniais tikrai skanesne ATSAKYTI
Laura
2018-04-13 11:05
Na čia skonio reikalas :) Mums koldūnai su šia tešla labai patinka ir dar taip lengva paruošti, bet jos konsistencija truputį kitokia negu tradicinės tešlos (natūralu, nes ingredientai bei gaminimas irgi kitokie), tad turbūt svarbu paragauti ir pažiūrėti, ar patinka, ar ne bei tada pasirinkti ATSAKYTI
Stasė
2018-05-02 02:19
A š dariau su vienu kiaušiniu ir šlakeliu aliejaus , tai gal kokie du šaukštai aliejaus ir šaltu vandeniu. Viska dėjau palaipsniui iš gerai išminkiau. Įdarui panaudojau avieną, gavosi super. Aišku iškočiojau plonai niekas nelipo. Su karštu vandeniu net nesivaizduoju kas gali būti, nes viskas tišta. Pritariu Reginai ATSAKYTI
Justė
2018-05-02 08:45
Stase, nepabandžius nesužinosit :) Kiekvienam skoniui neįtiksi, bet man ši plikyta tešla labai patinka, nors iš pradžių irgi skeptiškai žiūrėjau, bet labai patiko. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis