Itališka pupelių ir pomidorų sriuba

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Itališka pupelių ir pomidorų sriuba
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Švelni, soti, puikaus skonio sriuba, kuri nuostabiai tinka šeimos pietums ar vakarienei. Paprastai paruošiama, viskas gaminama viename puode, tad po to ir daug indų plauti Švelni, soti, puikaus skonio sriuba, kuri nuostabiai tinka šeimos pietums ar vakarienei. Paprastai paruošiama, viskas gaminama viename puode, tad po to ir daug indų plauti nereikės, o ir virtuvėje ilgai neužtruksite. Įkvėpta Italijos virtuvės, bet puikiai tinkanti ir lietuviškam skoniui. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
700 mililitrų   daržovių sultinio
2 skardinės   konservuotų pupelių  (naudojau perpus mažas baltas ir sviestines dideles pupeles)
400 gramų   konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse  (arba šviežių nuluptomis odelėmis ir pasmulkintų)
100 mililitrų   grietinėlės, 35% riebumo  (arba 2 šaukštų grietinės)
2 vienetai   morkų  (apie 200 gramų)
1 vienetas   svogūnų  (didesnio)
60 gramų   špinatų
2 stiebai   salierių
2 šaukštai   pomidorų pastos  (nebūtina)
4 skiltelės   česnako
1 šaukštelis   džiovintų bazilikų
0.5 šaukštelio   aitriųjų paprikų dribsnių  (arba pagal skonį, nebūtina)
1/4 šaukštelio   druskos
1 žiupsnelis   maltų juodųjų pipirų
2 šaukštai   alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
šiek tiek   baziliko
šiek tiek   kietojo sūrio  (smulkiai tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į didelį puodą įpilti aliejaus ir įkaitinti iki vidutinės kaitros.
2.
Svogūną, morkas, salierus supjaustyti mažais gabalėliais ir suberti į puodą, pagardinti druska, pipirais ir kepti apie 5 minutes.
3.
Tuomet į puodą dėti pomidorų pastą, berti smulkintą česnaką, aitriųjų paprikų dribsnius, džiovintus bazilikus ir dar pakepti apie 1 minutę.
4.
Supilti sultinį, suberti pupeles (aš pupeles perplaunu ir tuomet nuvarvinusi suberiu), sukrėsti pomidorus, užvirti. Kai užvirs, sumažinti kaitrą, uždengti dangčiu ir virti apie 15 minučių iki kol daržovės suminkštės.
5.
Suberti špinatus, supilti grietinėlę, išmaišyti. Pakaitinti 1-2 min iki špinatai sukris.
6.
Patiekiant labai gardu papuošti baziliko lapeliais ir pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu.
AUTORIUS: Laurinta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Kristina
2023-02-25 09:49
Čia ne jokia itališka sriuba. Receptas sugalvotas ir parašytas iš fantazijos. Italijoje grietine i sriubą yra iš vis niekada nededama. Ir 90 % sriubų Italijoje yra daromos su smulkiais makaroniukais. ATSAKYTI
Laurinta
2023-02-27 12:05
Niekur neparašyta, kad tai tradicinė itališka sriuba, o aprašyme ir minima, kad Italijos įkvėpta. Taip pat patiekalų įvairovė priklauso ir nuo regiono, šios sriubos įkvėpimas būtent iš Italijos regiono Toskanos. :) O grietinė minima kaip pakaitalas, kurį tikrai dauguma turi po ranka, nes grietinėlę ne visi naudoja ir perka. ATSAKYTI
Lukas
2023-07-23 08:37
Įkvėpta Toskanos. Toskanoje buvau gal 5 kartus Florenciją, Luka, Vinči, siena, pisa, Livorno, empoli, bet tokios sriubos neteko ragauti. Iki itališkos toli kaip man iki menulio ATSAKYTI
Justė
2023-10-17 09:45
Skirkite kur įkvėpta, o kur tikra tradicinė ir nereikės rašyti pasipiktinusių komentarų, kad tokios neteko ragauti, nes tai net neįmanoma. Ar parašyta kažkur, kad ji tradicinė ir, kad tokią galima rast Italijoj? Pappa al Pomodoro yra tradicinė sriuba, gal jau tokią teko ragauti. Tik gaminama su duona, o čia paimti pagrindiniai principai - sultinys, pomidorai ir vietoj duonos, daug daržovių. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital