Skaniai ir sočiai be mėsos - 43 puikūs receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-04-04
Receptai be mėsos
@ Shutterstock

Norite išbandyti kažką naujo, lnenorite išlaidauti ar tiesiog nemėgstate mėsos? Sočiam ir sušildančiam valgiui ji visai nebūtina!

Apsižvalgę po LaMaistas.lt platybes atrinkome net 43 idėjas greitiems pietums ar vakarienei be jokios mėsos! Ir pyragai, ir blyneliai, ir kepsneliai, ir apkepas... Tik spėk rinktis ir ragauti!

 

Labai sotūs, gardūs blyneliai, kuriuos galite paruošti net iš bulvių košės likučių! Pagardinti galite ne tik recepte nurodytomis, bet ir kitokiomis daržovėmis, o jei neturite sūrio - bus labai skanu ir be jo. Kad kepsneliai nesugertų riebalų, galima juos trumpai apkepti keptuvėje ir tuomet toliau kepti orkaitėje. Tiekti galite su jogurtu, grietine ar kitokiu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastai paruošiamas ir labai skanus žiedinių kopūstų apkepas. Jį tinka tiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, kai nesinori mėsos, ir kaip garnyrą, jei ruošiate ypatingą vakarienę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kepama orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Lašiša iškepa greitai, o kiek pikantiškas skonis puikiai tiks romantiškai vakarienei. Tiekiame su ryžiais ar lengvomis daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pavasaris - puikus laikas mėgautis grūdėtos varškės salotomis. Jei neturite gražgarsčių, jas galite pakeisti kitokiais šviežiais, mėgstamais lapeliais ar ruošti iš įprastų salotų lapų, o vyšninius pomidorus galima keisti saulėje džiovintais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pasakiškai kvapnus,  tirpsantis burnoje bulvių apkepas! Nereikės jokių įmantrių ingredientų, tik kantrybės, kol iškeps. Apkepas tikrai sotus, bet kiekvienas jo kąsnis oi kaip vertas mažos nuodėmės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ryškaus skonio, švelnios tekstūros žiedinių kopūstų kąsneliai. Užsienyje jie mėgstami vadinti vegetariškai "sparneliais", nes iškepti iš išvaizdos išties primena vištienos gabalėlius, o ir valgant tekstūra šiek tiek primena vištieną. Užkandėlė tiks ir vegetarams, o veganai, pieną tešloje gali keisti vandeniu ar augaliniu pienu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Grikiai gali virsti ir labai skaniais pusryčiais, ir pietumis, ir vakariene! O jei dar su daržovėmis ir be lukšto virtu kiaušiniu - liežuvį galima praryti. Beje, grikių išsivirti galite ir iš anksto, išvirtus grikius šaldytuve galima saugoti 3 - 4 dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks gerokai trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus ir taupus. Į bulves dar tinka įmaišyti pakepintos mėsos gabaliukų arba mėgstamos maltos mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pietūs ar vakarienė be mėsos! Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, papildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį. Veganiškai versijai pieną galite keisti augaliniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Skamba galbūt neįprastai, bet tai labai skanus, sotus ir sušildantis tradicinis graikiškas troškinys Lahanorizo. Troškinys yra be mėsos, bet tiekiamas kaip pagrindinis patiekalas, todėl puikiai tiks ir vegetarams. Ryžius šiam troškiniui geriau rinktis vidutinio ilgumo kruopomis, pvz., Arborio ar kt., tačiau puikiai tiks ir kitokie. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kreminė ir ypatingai gardi sriuba, kuri nuostabiais kvapais pripildys visus namus. Saldžių bulvių ir kokoso pieno derinys - laiko patikrinta klasika, kuri visada pasiteisina, o morkos suteikia sriubai papildomą skonių paletę. Beje, vietoje morkų galima naudoti ir moliūgą, o kokosų pieno galima ir visai nepilti - vietoje jo sriubą pagardinti tiesiog trupučiu grietinėlės (tik ją dėkite gaminimo pabaigoje).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Išvirti skystą kiaušinį be lukšto nėra sudėtinga, svarbu laikyti kelių taisyklių. Į vandenį įpilkite vandens, kiaušinį įmuškite į atskirą puodelį, būtinai išsukite vandenį ir pilkite kiaušinį į sūkurio vidurį. Ir didesnė tikimybė sulaukti sėkmės - virti po vieną kiaušinį.

Receptą rasite čia.

Kiek kitoks skanumynas smaližiams sveikuoliams - gardūs čirviniai blyneliai iš avižinių dribsnių. Blyneliai ne tik labai gardūs, bet ir labai sotūs, tad vos kelių blynelių pakaks sočiai papusryčiauti, papietauti ar net pavakarieniauti. Blynai minkšti viduje ir traškūs išorėje, rekomenduojame ragauti dar šiltus, bet gardūs ir atvėsę.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiamos (ypač, jei turite likusių virtų bulvių), sočios bulvių salotos. Jos tiks ir vakarienei be mėsos, ir kaip garnyras prie žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnus kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pyragėliai iškepa labai gardūs! Juos galima ruošti ne tik su recepte siūlomomis, bet ir kitomis mėgstamomis daržovėmis, o vietoje sūrio naudoti varškę, ar sūrio tiesiog nedėti visai. Skanūs ir šilti, ir atvėsę!

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio patiekalas tiesiai iš vaikystės. Paruošti visai nesudėtinga, nebrangu, o skonis - visai kaip vaikystėje. Tiekiame su grietine ar tirpinto sviesto ir grietinės padažu.

Receptą rasite čia.

Gardžiuosius balandėlius daugelis tikriausiai dar puikiai pamename iš vaikystės! Minkštučiai, su sultingu įdaru ir puikiu padažu! O paruošti juos labai gardžius, pasirodo, visai paprasta ir be mėsos. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vos keturių ingredientų varškėčiai be cukraus ir kvietinių miltų. Jeigu norite švelnesnio skonio varškėčių, galima naudoti ir kvietinius ar speltų miltus, taip pat galima ruošti su grikių ar avižiniais miltais. Labai skanu su graikišku jogurtu, uogiene, sirupu ar medumi.

Receptą rasite čia.

Nematę, kaip gaminti šie kotletai, nė neįtars, kad jie iš grikių ir nė gabalėlio mėsos! Beje, juos galima kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje, o papildomai į masę įmaišyti mėgstamų žalumynų ar net varškės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paprastas, bet nuostabaus skonio derinys. Jeigu mėgstate, apskrudusią duonytę, įtrinkite česnaku, tai suteiks užkandžiui daugiau pikantiškumo. Puošiame mėgstamais žalumynais.

Receptą rasite čia.

Minkštutėliai, labai skanūs cepelinai be mėsos - su varškės įdaru! Recepte rasite ir naudingų patarimų, kaip cepelinus ruošti, kad neiširtų. Tiekti galima su grietine, grybų ar grietinės ir tirpinto sviesto padažu. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.

Gardi, kvapni, kremiška sriuba - ji švelni ir labai soti, todėl atstos ir sriubą ir pagrindinį patiekalą. Tiesą sakant, gardžiausia ji net ne šviežia, o pašildyta antrą dieną - tuomet visi skoniai būna tiesiog tobulai susimaišę. Ruošti galima su riebia ar liesa grietinėle - priklausomai nuo to, kokios sriubos norite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardi naminė lazanija su puikiu minkštu ir kreminiu varškės įdaru ir špinatais. Lazanija puikiai tinka gardiems pietums ar vakarienei. Receptas gan sveikuoliškas ir dietinis, palyginus su riebesne mėsos lazanija.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Labai greitai paruošiami, maistingti ir sotūs avokadų sumuštiniai sveikesniems pusryčiams, pietums ar vakarienei. Jei nevalgote kiaušinių, galima ruošti ir be jų - bus taip pat labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs žuvies kepsneliai tešloje. Paruošti paprasta, o ragauti tinka ir kaip karštą pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį su pikantišku ar česnakiniu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šis patiekalas tiks išsiilgusiems kiek egzotiškesnio skonio nuotykio. Apelsinai ir žaliosios citrinos sultys suteikia gaivos, o kokoso pienas - sodrumo. Paruošiama labai greitai, todėl šiam patiekalui nesugaišite daug laiko. Skanaukite su ryžiais, salotomis ar makaronais.

Receptą rasite čia.

Minkštutėliai virtų bulvių blyneliai kitaip - su varške! Iškepti blyneliai bus traškūs išorėje ir labai minkšti viduje, juos gardinti galite mėgstamais prieskoniais. Recepte rasite ir kaip paruošti grybų padažą, tačiau jis tikrai nėra būtinas, blyneliai labai gardūs ir su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Sotūs ir maistingi žirnių kepsneliai tik iš augalinės kilmės produktų, todėl tik ir veganams, ir vegetarams. Rasite ir puikaus padažo receptą! Na, o jeigu kario padažo ruošti nenorite, galima skanauti ir su saldžiu aitriųjų paprikų padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Šie blyneliai mūsų šeimoje karaliavo visą šią žiemą ir dar neatsivalgėme. Minkštučiai, natūraliai saldūs, tokie labai varškiniai ir na tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šiek tiek neįprastas, bet labai gardus derinys! Salotos gaivios, sočios ir labai skanios, o per šeimos šventes dažniausiai pirmos dingsta nuo stalo! Lengvas silkės sūrumas persipina su ananasų saldumu ir traškiais kukurūzais - skanumėlis!

Receptą rasite čia.

Traškūs išorėje, minkšti viduje - labai skanūs brokolių ir sūrio kąsneliai. Mums jie labai gardūs tiek kaip garnyras, tiek kaip užkandis. Beje, skanūs ir atvėsę!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Labai gardžios, sočios, truputėlį pikantiško skonio salotos. Jei norite salotas paruošti dar įdomiau, į jas dar labai tinka įtarkuoti virto kiaušinio ar rūgštesnio obuolio. Bet labai skanu ir tiesiog tokios, be jokių patobulinimų. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vėsų pavasarį sriuba - puikus, sušildantis ir sotus miestas, o ir paruošti ją visai paprasta. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotus, nebrangus ir labai skanus apkepas! Jam paruošti puikiai tiks ir bulvių košės likučiai, o papildomai galite gardinti tuo, ką rasite šaldytuve - rūkytu kumpiu ar vištiena, kepinta paprika, morkomis ar grybais, saulėje džiovintais pomidorais ar net alyvuogėmis...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanutėliai keksiukai, kuriuos labai patogu įsimesti į kuprinę! Ingredientai vos keli, o rezultatas - puikus. Beje, naudoti galite ne tik lašišą, bet ir kitokią mėgstamą žuvį, tik būtinai be kaulų! O jei norite puresnių keksiukų, įmaišykite šiek tiek tarkuotos ir nusunktos cukinijos ar moliūgo. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Skamba įmantriai, tiesa? Iš tiesų, viskas labai paprasta! Tik trys pagrindiniai ingredientai, truputis improvizacijų ir Ispaniška tortilija puikuosis ant Jūsų stalo! O pagal šį receptą paruošta tortilija dar ir sveikuoliška - su brokoliais! Tiesa, brokolius galite pakeisti ir žiediniais kopūstais. Tiekite su daržovėmis pusryčiams, pietums ar vakarienei!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Greitai paruošiamos, pikantiškos ir labai skanios avokado salotos. Vietoje majonezo galima gardinti graikišku jogurtu ir trupučiu garstyčių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Plikytai koldūnų tešlai nėra lygių, jeigu dar nebandėte jos gamintį pagal šį receptą, labai rekomenduojame išbandyti! Tešlą paruošti labai paprasta, o rezultatas labai gardus. Įdarui galite sumaišyti varškę su šiek tiek pasmulkintų špinatų bei trupučiu druskos ir pipirų arba apkepti pievagrybius su morkomis ar tiesiog įdaryti sūriu su žalumynais - visais atvejais bus labai gardu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jokių miltų ar kiaušinių, tik daug tąsaus sūrio ir puikus skonis! Soti, bet kartu nelabai nuodėminga moliūgų lazanija be mėsos.

Receptą rasite čia.

Purus, švelnaus skonio ir malonios tekstūros varškės apkepas, gardus tiek šiltas, tiek šaltas. O apibertas cukraus pudra skoniu primena švelnų varškės pyragą. Tiekite su uogiene, grietine ar trintomis uogomis! Kad apkepas būtų purus ir lengvas, labai svarbu laikytis rekomendacijų recepte.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Puikus patiekalas sotiems pusryčiams, pietums ar vakatienei be mėsos! Idėja visiškai paprasta - kvapnus naminis pomidorų padažas vos iš kelių ingredientų ir jame kepti kiaušiniai. Paragavę tikriausiai gaminsite dar ir dar, nes patiekalas labai paprastas, o jo skonis - nuostabus!

Receptą rasite čia.

Tokio tipo sumuštinukus ypač mėgsta Suomijoje bei Švedijoje. Krevetes galite naudoti šaldytas (tereikės atitirpinti), sūrime arba netgi pakeptas ant griliaus. Svarbu, kad jos būtų minkštos ir sultingos. Jeigu ruošite iš anksto, dėkite pirma salotos lapą, o ant viršaus visus likusius ingredientus – taip išlaikysite duoną nesudrėkusią ir traškią.

Receptą rasite čia.

Skanėstas, kuris patiks ir mažiems, ir dideliems valgytojams! Skaniausi varškėtukai būna su sausesne varške iš maišelių, o jei tokios neturite, berkite daugiau miltų, kad tešla nebūtų tokia lipni. Tiekite su uogiene, saldžiu jogurtu ar žiupsneliu kvapnaus cinamono!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttersctock

inkštas, purus, su kiekvienu kąsneliu burnoje tirpstantis varškės apkepas, kuriam nereikia vargti su manų brinkinimu! O ir nereikia naudoti papildomo cukraus! Na, nebent truputį vanilinio - dėl kvapo. Kepti šį skanuolį galite didelėje formoje ar mažose formelėse - taip kiekvienas šeimos narys gaus po savo asmeninį apkepuką.

Receptą rasite čia.

Gardūs ir greiti virtų bulvių kukulaičiai su sūriu. Įdarą papildomai galite pagardinti žalumynais, o tiekite su grietinės - lydyto sviesto padažu ar tiesiog grietine! Juos galite paruošti net ir bulvių košės likučių. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Nuostabiai skanios salotos avokadų ir tuno fanams! Gaivios, gardžios, traškios, vos iš kelių ingredientų ir padažo. O padažas... tiesiog pasakiškai gardus! Jis, beje, tiks ir kitokioms salotoms, išbandykite

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Danguole
2017-12-08 06:33
aciu,super ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital