Skaniai ir sočiai be mėsos? Dalinamės 39 puikiais receptais!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-03-12
Skaniai ir sočiai be mėsos? Dalinamės 39 puikiais receptais!
@ Shutterstock

Norite išbandyti kažką naujo, lnenorite išlaidauti ar tiesiog nemėgstate mėsos? Sočiam ir sušildančiam valgiui ji visai nebūtina!

Apsižvalgę po LaMaistas.lt platybes atrinkome net 39 idėjas greitiems pietums ar vakarienei be jokios mėsos! Ir pyragai, ir blyneliai, ir kepsneliai, ir apkepas... Tik spėk rinktis ir ragauti!

 

Labai sotūs, gardūs blyneliai, kuriuos galite paruošti net iš bulvių košės likučių! Pagardinti galite ne tik recepte nurodytomis, bet ir kitokiomis daržovėmis, o jei neturite sūrio - bus labai skanu ir be jo. Kad kepsneliai nesugertų riebalų, galima juos trumpai apkepti keptuvėje ir tuomet toliau kepti orkaitėje. Tiekti galite su jogurtu, grietine ar kitokiu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kepama orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Lašiša iškepa greitai, o kiek pikantiškas skonis puikiai tiks romantiškai vakarienei. Tiekiame su ryžiais ar lengvomis daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastai paruošiamas ir labai skanus žiedinių kopūstų apkepas. Jį tinka tiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, kai nesinori mėsos, ir kaip garnyrą, jei ruošiate ypatingą vakarienę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kreminė ir ypatingai gardi sriuba, kuri nuostabiais kvapais pripildys visus namus. Saldžių bulvių ir kokoso pieno derinys - laiko patikrinta klasika, kuri visada pasiteisina, o morkos suteikia sriubai papildomą skonių paletę. Beje, vietoje morkų galima naudoti ir moliūgą, o kokosų pieno galima ir visai nepilti - vietoje jo sriubą pagardinti tiesiog trupučiu grietinėlės (tik ją dėkite gaminimo pabaigoje).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pasakiškai kvapnus,  tirpsantis burnoje bulvių apkepas! Nereikės jokių įmantrių ingredientų, tik kantrybės, kol iškeps. Apkepas tikrai sotus, bet kiekvienas jo kąsnis oi kaip vertas mažos nuodėmės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivios ir labai skanios silkės salotos, kurios puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai. Liesesniam salotų variantui galite vietoje grietinės naudoti graikišką jogurtą. Nereikia jokių įmantrių ingredientų, o paruošite per kelias minutes.

Receptą rasite čia.

Visai nesudėtingas receptas, kaip įdomiau paruošti skumbrę šventiniam stalui! Ingredientai įprasti kiekvienos šeimininkės ar šeimininko virtuvėje, o jų derinys - puikus. Tiekti rekomenduojame su keptomis bulvytėmis ar virtais ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardžiuosius balandėlius daugelis tikriausiai dar puikiai pamename iš vaikystės! Minkštučiai, su sultingu įdaru ir puikiu padažu! O paruošti juos labai gardžius, pasirodo, visai paprasta ir be mėsos. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivios, sveikuoliškos ir labai skanios tuno salotos su daržovėmis ir virtais kiaušiniais. Jei naudosite tuną aliejuje, papildomai aliejaus užpilui nenaudokite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanutėlė namuose marinuota skumbrė. Ar kada esate tokios ragavę? Gaminti tinka naudoti tiek šviežią, tiek šaldytą ir atitirpintą žuvį. Paragavę pagal šį receptą ruoštos skumbrės, pirktinės tikriausiai nebenorėsite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Grikiai gali virsti ir labai skaniais pusryčiais, ir pietumis, ir vakariene! O jei dar su daržovėmis ir be lukšto virtu kiaušiniu - liežuvį galima praryti. Beje, grikių išsivirti galite ir iš anksto, išvirtus grikius šaldytuve galima saugoti 3 - 4 dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks gerokai trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus ir taupus. Į bulves dar tinka įmaišyti pakepintos mėsos gabaliukų arba mėgstamos maltos mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu dar nesate taip kepę lašišos, daug prarandate! Traški plutelė ir minkšta, sultinga lašiša užburia savo skoniu! Labai patiks ir Jums! Čia rasite ne tik detalų receptą, bet ir daug naudingų patarimų, kaip lašišą iškepti ypatingai skaniai, bet nesudėtingai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kiek kitoks skanumynas smaližiams sveikuoliams - gardūs čirviniai blyneliai iš avižinių dribsnių. Blyneliai ne tik labai gardūs, bet ir labai sotūs, tad vos kelių blynelių pakaks sočiai papusryčiauti, papietauti ar net pavakarieniauti. Blynai minkšti viduje ir traškūs išorėje, rekomenduojame ragauti dar šiltus, bet gardūs ir atvėsę.

Receptą rasite čia.

Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnus kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabaus skonio patiekalas tiesiai iš vaikystės. Paruošti visai nesudėtinga, nebrangu, o skonis - visai kaip vaikystėje. Tiekiame su grietine ar tirpinto sviesto ir grietinės padažu.

Receptą rasite čia.

Kreminis, švelnus ir labai labai skanus daugiaryžis arba tiesiog ryžių troškinys su moliūgais. Patiekiame su kepintomis moliūgų sėklomis, saulėgrąžomis ar net riešutais, jei mėgstate, galite gausiai užberti sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Šiek tiek neįprastas, bet labai gardus derinys! Salotos gaivios, sočios ir labai skanios, o per šeimos šventes dažniausiai pirmos dingsta nuo stalo! Lengvas silkės sūrumas persipina su ananasų saldumu ir traškiais kukurūzais - skanumėlis!

Receptą rasite čia.

Vos keturių ingredientų varškėčiai be cukraus ir kvietinių miltų. Jeigu norite švelnesnio skonio varškėčių, galima naudoti ir kvietinius ar speltų miltus, taip pat galima ruošti su grikių ar avižiniais miltais. Labai skanu su graikišku jogurtu, uogiene, sirupu ar medumi.

Receptą rasite čia.

Minkštutėliai, labai skanūs cepelinai be mėsos - su varškės įdaru! Recepte rasite ir naudingų patarimų, kaip cepelinus ruošti, kad neiširtų. Tiekti galima su grietine, grybų ar grietinės ir tirpinto sviesto padažu. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.

Labai gardi naminė lazanija su puikiu minkštu ir kreminiu varškės įdaru ir špinatais. Lazanija puikiai tinka gardiems pietums ar vakarienei. Receptas gan sveikuoliškas ir dietinis, palyginus su riebesne mėsos lazanija.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Minkštutėliai virtų bulvių blyneliai kitaip - su varške! Iškepti blyneliai bus traškūs išorėje ir labai minkšti viduje, juos gardinti galite mėgstamais prieskoniais. Recepte rasite ir kaip paruošti grybų padažą, tačiau jis tikrai nėra būtinas, blyneliai labai gardūs ir su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Darže slepiasi daug kopūstų ir trūksta idėjų, ką paruošti vakarienei? Jei pabodo įprasti kotletai, tuomet minkštutėliai kopūstų kotletai paįvairins Jūsų meniu ir patiks tiems, kas nevalgo mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Pyrago formą išklokite tešla, sumaišykite kelis ingredientus įdarui, pašaukite į orkaitę ir viskas! Belieka palaukti, kol gardusis pyragas iškeps ir ragauti! Pyragas labai paprastas, bet iš tiesų labai labai skanus, jo įdarą papildomai galite gardinti pelėsiniu ar fetos sūriu, o žuvį pakeisti ir kita mėgstama. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gardžios, sočios, truputėlį pikantiško skonio salotos. Jei norite salotas paruošti dar įdomiau, į jas dar labai tinka įtarkuoti virto kiaušinio ar rūgštesnio obuolio. Bet labai skanu ir tiesiog tokios, be jokių patobulinimų. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei norite paskanauti sūdytos lašišos, jos visai nebūtina pirkti, galite pasigaminti ir namuose! Tokia lašiša puikiai tinka ir sumuštinukams, ir lavašui, ir kur tik sugalvosite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rūta

Labai skanūs žuvies kepsneliai tešloje. Paruošti paprasta, o ragauti tinka ir kaip karštą pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį su pikantišku ar česnakiniu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nematę, kaip gaminti šie kotletai, nė neįtars, kad jie iš grikių ir nė gabalėlio mėsos! Beje, juos galima kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje, o papildomai į masę įmaišyti mėgstamų žalumynų ar net varškės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vėsų pavasarį sriuba - puikus, sušildantis ir sotus miestas, o ir paruošti ją visai paprasta. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštučiai lydekos maltinukai, visai kaip vaikystėje! O dar skaniau su ypatingu sūrio padažu. Tiekiame su ryžiais, nes padažas toks skanus, kad nesinorės palikti nei lašelio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Sotus, nebrangus ir labai skanus apkepas! Jam paruošti puikiai tiks ir bulvių košės likučiai, o papildomai galite gardinti tuo, ką rasite šaldytuve - rūkytu kumpiu ar vištiena, kepinta paprika, morkomis ar grybais, saulėje džiovintais pomidorais ar net alyvuogėmis...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis receptas tik patvirtina, kad genialumas slypi paprastume. Paprastai paruošiamos, bet nepaprastai skanios salotos! Jei dalį ingredientų pasiruošite iš vakaro, prieš tiekiant užtruksite vos 10 minučių. O papildomai šį gurmanišką skanėstą galima pabarstyti mėgstamomis sėklomis ar riešutais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Skanutėliai keksiukai, kuriuos labai patogu įsimesti į kuprinę! Ingredientai vos keli, o rezultatas - puikus. Beje, naudoti galite ne tik lašišą, bet ir kitokią mėgstamą žuvį, tik būtinai be kaulų! O jei norite puresnių keksiukų, įmaišykite šiek tiek tarkuotos ir nusunktos cukinijos ar moliūgo. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Klasikinis ir tiesiog puikus blynelių su silke receptas! Į tešlą papildomai įmuškite kiaušinį, taip blyneliai bus dar skanesni. Taip pat labai tinka į tešlą įmaišyti mėgstamų smulkintų žalumynų, o silkę galima pakeisti rūkyta ar sūdyta lašiša.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skamba įmantriai, tiesa? Iš tiesų, viskas labai paprasta! Tik trys pagrindiniai ingredientai, truputis improvizacijų ir Ispaniška tortilija puikuosis ant Jūsų stalo! O pagal šį receptą paruošta tortilija dar ir sveikuoliška - su brokoliais! Tiesa, brokolius galite pakeisti ir žiediniais kopūstais. Tiekite su daržovėmis pusryčiams, pietums ar vakarienei!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Tinka kepti keptuvėje, bet kepdami orkaitėje išvengsite papildomų riebalų! Tai klasikinis Artimųjų Rytų patiekalas, kuris tiekiamas su humusu, graikišku jogurtu ir daržovių salotomis. Falafeliai ruošiami iš virtų avinžirnių, tačiau jei norite sutaupyti laiko, galite naudoti konservuotus, tik juos reikėtų gerai nukošti! Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Šį nuostabų apkepą galima kepti ir orkaitėje, ir keptuvėje, jis visai paprastas ir patiks tikriausiai visiems, kas mėgsta bulves! Apkepas primena lietuvišką kugelį ir ispanišką bulvių tortiliją. Apkepas traškia plutele, puikiu prieskonių deriniu vilioja įsidėti dar ir dar gabalėlį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Purus, švelnaus skonio ir malonios tekstūros varškės apkepas, gardus tiek šiltas, tiek šaltas. O apibertas cukraus pudra skoniu primena švelnų varškės pyragą. Tiekite su uogiene, grietine ar trintomis uogomis! Kad apkepas būtų purus ir lengvas, labai svarbu laikytis rekomendacijų recepte.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Plikytai koldūnų tešlai nėra lygių, jeigu dar nebandėte jos gamintį pagal šį receptą, labai rekomenduojame išbandyti! Tešlą paruošti labai paprasta, o rezultatas labai gardus. Įdarui galite sumaišyti varškę su šiek tiek pasmulkintų špinatų bei trupučiu druskos ir pipirų arba apkepti pievagrybius su morkomis ar tiesiog įdaryti sūriu su žalumynais - visais atvejais bus labai gardu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki idėja pietums ar vakarienei be mėsos! Grybai čia tinka patys įvairiausi - ir pievagrybiai, ir miško grybai, o jei neturite šviežių, galite naudoti džiovintus, tik juos tuomet reikėtų kelioms valandoms pamerkti. Kepti galima keptuvėje arba orkaitėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanėstas, kuris patiks ir mažiems, ir dideliems valgytojams! Skaniausi varškėtukai būna su sausesne varške iš maišelių, o jei tokios neturite, berkite daugiau miltų, kad tešla nebūtų tokia lipni. Tiekite su uogiene, saldžiu jogurtu ar žiupsneliu kvapnaus cinamono!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttersctock

Gardūs ir greiti virtų bulvių kukulaičiai su sūriu. Įdarą papildomai galite pagardinti žalumynais, o tiekite su grietinės - lydyto sviesto padažu ar tiesiog grietine! Juos galite paruošti net ir bulvių košės likučių. Skanaus!

Receptą rasite čia.

inkštas, purus, su kiekvienu kąsneliu burnoje tirpstantis varškės apkepas, kuriam nereikia vargti su manų brinkinimu! O ir nereikia naudoti papildomo cukraus! Na, nebent truputį vanilinio - dėl kvapo. Kepti šį skanuolį galite didelėje formoje ar mažose formelėse - taip kiekvienas šeimos narys gaus po savo asmeninį apkepuką.

Receptą rasite čia.

Paprastas, skanus ir labai greitas pyragas! Sluoksniuota tešla - puikus pagrindas greitam pyragui, o varškės, špinatų ir pievagrybių derinys tiesiog užburia. Labai skanus tiek karštas, tiek atvėsęs, tiekite su šviežiomis daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Puikus patiekalas sotiems pusryčiams, pietums ar vakatienei be mėsos! Idėja visiškai paprasta - kvapnus naminis pomidorų padažas vos iš kelių ingredientų ir jame kepti kiaušiniai. Paragavę tikriausiai gaminsite dar ir dar, nes patiekalas labai paprastas, o jo skonis - nuostabus!

Receptą rasite čia.

Nuostabiai skanios salotos avokadų ir tuno fanams! Gaivios, gardžios, traškios, vos iš kelių ingredientų ir padažo. O padažas... tiesiog pasakiškai gardus! Jis, beje, tiks ir kitokioms salotoms, išbandykite

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Labai paprastai paruošiami ir fantastiškai skanūs pyragėliai su kopūstais - visai kaip močiutės kepti! Beje, pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir atvėsę, todėl tiks ir greitai užkąsti. Jei turite laiko, prie pyragėlių galite išsivirti sultinio - bus dar gardžiau!

Receptą rasite čia.

Puikūs varškėtukai! Jais mėgausis ir maži, ir dideli. O jeigu pasigaminę visų neįveiksite, juos galima užšaldyti, taip turėsi atsargų greitiems pietums ar vakarienei. Labai skanu su grietine ar natūraliu jogurtu. O jeigu nenorite suktis prie keptuvės, varškėtukus galite kepti ir orkaitėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Jei labai mėgstate netikrą Zuikį, bet pabodo vakarienės iš mėsos, jį galima paruošti vegetariškai! Šis Zuikis labai skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Sigita Cooks

Puikus patiekalas - ne tik labai skanus, bet ir puikiai tinka sunaudoti likučius: pomidorus (konservuotu ar šviežius), avinžirnius, pupeles, paprikas. Su proporcijomis šiame recepte galima drąsiai improvizuoti, taip pat ir aitrumą reguliuokite pagal savo skonį, o pinto pupeles galite pakeisti raudonosiomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Vaikai ir vanilė

 

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Danguole
2017-12-08 06:33
aciu,super ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis