Skaniai ir sočiai be mėsos? Dalinamės 39 puikiais receptais!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-11-19
Skaniai ir sočiai be mėsos? Dalinamės 39 puikiais receptais!
@ Shutterstock

Norite išbandyti kažką naujo, lnenorite išlaidauti ar tiesiog nemėgstate mėsos? Sočiam ir sušildančiam valgiui ji visai nebūtina!

Apsižvalgę po LaMaistas.lt platybes atrinkome net 39 idėjas greitiems pietums ar vakarienei be jokios mėsos! Ir pyragai, ir blyneliai, ir kepsneliai, ir apkepas... Tik spėk rinktis ir ragauti!

 

Labai gardi naminė lazanija su puikiu minkštu ir kreminiu varškės įdaru ir špinatais. Lazanija puikiai tinka gardiems pietums ar vakarienei. Receptas gan sveikuoliškas ir dietinis, palyginus su riebesne mėsos lazanija.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Skamba įmantriai, tiesa? Iš tiesų, viskas labai paprasta! Tik trys pagrindiniai ingredientai, truputis improvizacijų ir Ispaniška tortilija puikuosis ant Jūsų stalo! O pagal šį receptą paruošta tortilija dar ir sveikuoliška - su brokoliais! Tiesa, brokolius galite pakeisti ir žiediniais kopūstais. Tiekite su daržovėmis pusryčiams, pietums ar vakarienei!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Debesų purumo varškės apkepas su manų kruopomis. Esame įsitikinę, kad abejingų nepaliks nei mažųjų, nei suaugusiųjų! Gardžiuokitės su uogiene, jogurtu ar grietine. Beje, cukraus kiekį recepte galite drąsiai koreguoti savo nuožiūra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttertsock

Skanutėliai keksiukai, kuriuos labai patogu įsimesti į kuprinę! Ingredientai vos keli, o rezultatas - puikus. Beje, naudoti galite ne tik lašišą, bet ir kitokią mėgstamą žuvį, tik būtinai be kaulų! O jei norite puresnių keksiukų, įmaišykite šiek tiek tarkuotos ir nusunktos cukinijos ar moliūgo. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Virtinukai pavyksta minkšti ir spalvingi. Vietoje varškės galima naudoti ir rikotą. Labai skanūs patiekti su sviesto ir šalavijų padažu, bet labai gardu ir tiesiog su grietine ar klasikiniu grietinės ir sviesto padažiuku.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštutėliai virtų bulvių blyneliai kitaip - su varške! Iškepti blyneliai bus traškūs išorėje ir labai minkšti viduje, juos gardinti galite mėgstamais prieskoniais. Recepte rasite ir kaip paruošti grybų padažą, tačiau jis tikrai nėra būtinas, blyneliai labai gardūs ir su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šis nuostabus bulvių apkepas - patobulinta ir sūriu pagardinta klasikinio prancūziško bulvių apkepo variacija. Apkepas skalsus, sotus ir be mėsos! Kiekvienas kąsnelis kremiškas ir tiesiog ištirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ši maistinga sriuba, kuria su mumis dalinasi Dovilė iš tinklaraščio "Be dietų", pagaminama paprastai kaip dukart du, o skani be galo. Konsistencija tobulai kremiška ir šilkinė papildomai nededant jokios grietinėlės. Būtinai ją išbandykite, nes tikrai gali tapti ir jūsų mėgstamiausia!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šį nuostabų apkepą galima kepti ir orkaitėje, ir keptuvėje, jis visai paprastas ir patiks tikriausiai visiems, kas mėgsta bulves! Apkepas primena lietuvišką kugelį ir ispanišką bulvių tortiliją. Apkepas traškia plutele, puikiu prieskonių deriniu vilioja įsidėti dar ir dar gabalėlį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Puikūs keksiukai, kurie tiks ir pusryčiams ir desertui, ir priešpiečiams mokykloje! Šie varškės keksiukai - lyg maži varškės apkepukai. Receptas labai paprastas, pagaminti lengva, o rezultatas nuostabus! Patogu imti į kelionę, iškylą ar į darbą pietums.

Receptą rasite čia.

Puikius falafelius paruošti namuose daug paprasčiau nei gali atrodyti! Jei apie tokius net nesatę girdėję, kviečiame susipažinti - tai minkštutėliai viduje, su traškia plutele išorėje, gardieji avinžirnių kotletai. Ypač skanu su jogurtiniu padažu!

Receptą rasite čia.

Plikytai koldūnų tešlai nėra lygių, jeigu dar nebandėte jos gamintį pagal šį receptą, labai rekomenduojame išbandyti! Tešlą paruošti labai paprasta, o rezultatas labai gardus. Įdarui galite sumaišyti varškę su šiek tiek pasmulkintų špinatų bei trupučiu druskos ir pipirų arba apkepti pievagrybius su morkomis ar tiesiog įdaryti sūriu su žalumynais - visais atvejais bus labai gardu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kepame picą be kvietinių miltų! Tikrai taip, picą galima paruošti ir šitaip, beje, net labai skanią. Išbandykite ir patys tuo įsitikinsite.

Receptą rasite čia.

Skanėstas, kuris patiks ir mažiems, ir dideliems valgytojams! Skaniausi varškėtukai būna su sausesne varške iš maišelių, o jei tokios neturite, berkite daugiau miltų, kad tešla nebūtų tokia lipni. Tiekite su uogiene, saldžiu jogurtu ar žiupsneliu kvapnaus cinamono!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttersctock

inkštas, purus, su kiekvienu kąsneliu burnoje tirpstantis varškės apkepas, kuriam nereikia vargti su manų brinkinimu! O ir nereikia naudoti papildomo cukraus! Na, nebent truputį vanilinio - dėl kvapo. Kepti šį skanuolį galite didelėje formoje ar mažose formelėse - taip kiekvienas šeimos narys gaus po savo asmeninį apkepuką.

Receptą rasite čia.

Paprastas, skanus ir labai greitas pyragas! Sluoksniuota tešla - puikus pagrindas greitam pyragui, o varškės, špinatų ir pievagrybių derinys tiesiog užburia. Labai skanus tiek karštas, tiek atvėsęs, tiekite su šviežiomis daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Puiki idėja pietums ar vakarienei be mėsos! Grybai čia tinka patys įvairiausi - ir pievagrybiai, ir miško grybai, o jei neturite šviežių, galite naudoti džiovintus, tik juos tuomet reikėtų kelioms valandoms pamerkti. Kepti galima keptuvėje arba orkaitėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai puikus skanėstas smaližiams ir tiems, kas nemėgsta pernelyg saldžiai. Purios, minkštos viduje tešlos su traškia plutele ir obuoliais. Tobulai tinka prie puodelio kvapnios arbatos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai paprastai paruošiamas ir labai skanus žiedinių kopūstų apkepas. Jį tinka tiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, kai nesinori mėsos, ir kaip garnyrą, jei ruošiate ypatingą vakarienę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sriuba - puikus, sušildantis ir sotus maistas, o ir paruošti ją visai paprasta ir taupu. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus patiekalas sotiems pusryčiams, pietums ar vakatienei be mėsos! Idėja visiškai paprasta - kvapnus naminis pomidorų padažas vos iš kelių ingredientų ir jame kepti kiaušiniai. Paragavę tikriausiai gaminsite dar ir dar, nes patiekalas labai paprastas, o jo skonis - nuostabus!

Receptą rasite čia.

Nematę, kaip gaminti kotletai, ragautojai nė neįtars, kad šie kotletai iš grikių! Kepti galima keptuvėje ar orkaitėje, tuomet nereikės suktis prie viryklės, o kotletai bus traškesni.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taupūs ir labai skanūs bulvinukai! Nereikės jokių įmantrių ingredientų ar ypatingų gaminimo įgūdžių. Mes juos labai mėgstame pabarstę smulkintais žalumynais, grietine, graikišku jogurtu, grybų padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kitokia nei tradicinė, bet tikrai labai gardi lazanija be mėsos ir makaronų. Ypatingai skanus raudonasis lęšių padažas ir moliūgo sluoksniai susipina įlabai gardų patiekalą. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

Kepama orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Lašiša iškepa greitai, o kiek pikantiškas skonis puikiai tiks romantiškai vakarienei. Tiekiame su ryžiais ar lengvomis daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabiai skanios salotos avokadų ir tuno fanams! Gaivios, gardžios, traškios, vos iš kelių ingredientų ir padažo. O padažas... tiesiog pasakiškai gardus! Jis, beje, tiks ir kitokioms salotoms, išbandykite

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Purūs, minkštučiai jogurtinės tešlos blynai smaližių pusryčiams, pietums ar vakarienei. Patiekiant vietoje padažo taip pat labai tinka naudoti jogurtą, gardinti medumi ar tiesiog pabarstyti cinamonu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardžios, kremiškos morkų salotos - pagardas prie karštų patiekalų. Gardu su silke ar tiesiog bulvytėmis. Gali pasirodyti neįprastai, bet patariame nepraleisti morkų kepinimo, nes būtent tai salotoms suteikia išskirtinę tekstūrą ir skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks gerokai trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus ir taupus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštutėliai žuvies kotletai su lydytu sūreliu - kiekvienas kąsnelis ištirpsta burnoje, o patys kotletai dažniausiai patinka net ir tiems, kurie šiaip jau žuvies nelabai mėgsta. Nesudėtinga paruošti ir verta išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puiki rudeniška pietų idėja be mėsos. Patiekiant galima pabarstyti moliūgų sėklomis, bet tikrai nebūtina. Jei norite sočiau, galima patiekti kaip garnyrą, pvz., prie žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Troškinys - idėja sveikuoliškiems pietums ar vakarienei. Sotus ir maistingas lęšių troškinys sušildys savo įmantriais skoniais ir suteiks sotumą jausmą be mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Šitaip iškepta lašiša bus puiki - plutelė traški, o vidus minkštutis ir nuostabaus skonio. Patikėkite, skoniu ji nenusileis ragaujamai restoranuose, o pagaminsite be galo greitai. Tiesiog atidžiai sekite žemiau surašytais žingsniais ir lašišos kepsnys jums tobulai pavyks kiekvieną kartą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastai paruošiami ir fantastiškai skanūs pyragėliai su kopūstais - visai kaip močiutės kepti! Beje, pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir atvėsę, todėl tiks ir greitai užkąsti. Jei turite laiko, prie pyragėlių galite išsivirti sultinio - bus dar gardžiau!

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis mėgsta žuvies pirštelius, tačiau, sveikai matinantis, tikriausiai juos norėsite pasigaminti namuose ir tai visai nesudėtinga! Naminiams žuvies piršteliams galite naudoti menkę ar kitokią batlą žuvį. Paruošti pirštelius visai nesudėtinga, o patiks ir mažiems, ir dideliems! Ingredientų reikės vos kelių, o traški kokoso plutelė užburs ne tik skoniu, bet ir nuostabiu kvapu!

Receptą rasite čia.

Jeigu mėgstate bulvinius blynus, tačiau norite juos paįvairinti ypatingu rudens ingredientu - šis receptas kaip tik Jums. Blyneliai iškepa traškūs, labai gardūs ir vilioja nuostabiais kvapais. Tiekti tinka su grietine ar graikišku jogurtu.

Receptą rasite čia.

Gaivios ir labai gardžios silkės salotos, kurios puikiai tiks pietums ar vakarienei. Liesesniam salotų variantui galite vietoje grietinės naudoti graikišką jogurtą. Nereikia jokių įmantrių ingredientų, o paruošite per kelias minutes.

Receptą rasite čia.

Traškus brokolis, truputėlis fetos sūrio, kvapnios riešutų plokštelės ir užburiančiai gardus padažas - viskas, ko reikia greitai ir labai gardžiai vakarienei. Tinklaraštininkė Neringa pataria šiek tiek improvizuoti ruošiant gardųjį padažą - jei norite lengvesnio, naudokite truputį jogurto, jei aštresnio - daugiau česnako. Beje, padažas puikiai tiks ir kitokioms salotoms, rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Neringos blogas

Labai rudeniškas daugiaryžis su moliūgais - kreminis ir švelnus, tikra palaima skonio receptoriams. Tiekite su mėgstamu sūriu ir kepintomis moliūgų sėklomis ar net saulėgražų branduoliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Minkšti, sultingi ir labai skanūs kotletukai! Labai tinka patiekti su grietine ir daržovėmis, pievagrybių padažu, o galima ir kaip įdomesnį garnyrą prie žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikūs varškėtukai! Jais mėgausis ir maži, ir dideli. O jeigu pasigaminę visų neįveiksite, juos galima užšaldyti, taip turėsi atsargų greitiems pietums ar vakarienei. Labai skanu su grietine ar natūraliu jogurtu. O jeigu nenorite suktis prie keptuvės, varškėtukus galite kepti ir orkaitėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Puiki idėja pietums ar vakarienei be mėsos - sotūs ir labai skanūs cukinijų kukulaičiai, troškinti pomidorų padaže. Gardu su makaronais, ryžiais ar bulvių koše!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Purūs obuoliniai blyneliai, lyg maži pyragėliai, akimirksniu burnoje ištirpsta kiekvienas jų kąsnis. Dėl pasukų tešloje blynai išsipučia į purius, oringus ir labai minkštus. Patiekiant tinka pabarstyti cinamonu, cukraus pudra ar valgyti su trintomis uogomis.

Receptą rasite čia.

Šie balandėliai - tikrai geras pasirinkimas, kai nesinori mėsos. Orkaitėje keptas patiekalas, nors labai dera lietuvių virtuvėje, nustebins savo kilme - tai patiekalas iš Afrikos!

Receptą rasite čia.

Darže slepiasi daug kopūstų ir trūksta idėjų, ką paruošti vakarienei? Jei pabodo įprasti kotletai, tuomet minkštutėliai kopūstų kotletai paįvairins Jūsų meniu ir patiks tiems, kas nevalgo mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Purūs, minkštutėliai ir labai skanūs blyneliai. Jei norite išvengti papildomų riebalų, kepkite orkaitėje. Į blynelių tešlą papildomai galite įmaišyti lašišos,  mėgstamų žalumynų. Kvietinius miltus galima keisti ruginiais, avižiniais ar kitokiais. Ragaukite su graikišku jogurtu. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai puikus pasiūlymas, jei norėsis šiek tiek kitokio skonio plokštainio. Paruošimui sugaišite mažai laiko ir galėsite mėgautis puikiu skoniu. Patiekti galite su lašiša, grietine ar tiesiog, kaip mėgstate.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Danguole
2017-12-08 06:33
aciu,super ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis