Skaniai ir sočiai be mėsos - 43 puikūs receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-11-10
Receptai be mėsos
@ Shutterstock

Norite išbandyti kažką naujo, lnenorite išlaidauti ar tiesiog nemėgstate mėsos? Sočiam ir sušildančiam valgiui ji visai nebūtina!

Apsižvalgę po LaMaistas.lt platybes atrinkome net 43 idėjas greitiems pietums ar vakarienei be jokios mėsos! Ir pyragai, ir blyneliai, ir kepsneliai, ir apkepas... Tik spėk rinktis ir ragauti!

 

Labai sotūs, gardūs blyneliai, kuriuos galite paruošti net iš bulvių košės likučių! Pagardinti galite ne tik recepte nurodytomis, bet ir kitokiomis daržovėmis, o jei neturite sūrio - bus labai skanu ir be jo. Kad kepsneliai nesugertų riebalų, galima juos trumpai apkepti keptuvėje ir tuomet toliau kepti orkaitėje. Tiekti galite su jogurtu, grietine ar kitokiu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastai paruošiamas ir labai skanus žiedinių kopūstų apkepas. Jį tinka tiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, kai nesinori mėsos, ir kaip garnyrą, jei ruošiate ypatingą vakarienę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šį žavingai atrodantį ir dar žavingesnio skonio, sultingą lašišos kepsnį paruošite vos per per pusvalandį. Jam tinka tiek vientisa lašišos file, tiek pjausniai ar vienos porcijos dydžio kepsneliai. Pieskonius irgi drąsiai koreguokite pagal savo nuožiūrą ir skonį, nes šis patiekalas nepavykti tiesiog negali.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanūs , minkšti viduje, traškūs išorėje, skanutėliai avinžirnių kepsneliai - tiks ir veganams, nes ruošiami be augalinės kilmės produktų. Galima rinktis ir kukurūzų ar kitokius beglitimius miltus, tik tuomet gali reikėti šiek tiek koreduoti jų kiekį.

Receptą rasite čia.

Jeigu mėgstate žiedinį kopūstą, šiuos kepsnelius išbandyti tiesiog būtina! Lengvai pikantiški, traškūs išorėje, minkštučiai viduje, jie dingsta nuo stalo labai greitai. Šiek kepsniukai tinka tiek kaip užkandėlė vakarui, tiek kaip įdomesnis garnyras ar patiekalas lengvai sveikesnei vakarienei. Beje, galite pagal šį receptą ruošti tiek kepsniukus, tiek žiedynus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Pasakiškai kvapnus,  tirpsantis burnoje bulvių apkepas! Nereikės jokių įmantrių ingredientų, tik kantrybės, kol iškeps. Apkepas tikrai sotus, bet kiekvienas jo kąsnis oi kaip vertas mažos nuodėmės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiuos gardžius, rudeniškai spalvingus virtinukus pamėgs tiek didieji, tiek mažieji ragautojai. Moliūgų tyrei gaminti patariu naudoti muskatinį arba sviestinį moliūgą.

Receptą rasite čia.

Nors blynas šveicariškas, bet labai tiks ir patiks lietuviškos virtuvės gerbėjams. Šie blynai taupūs ir labai skanūs. Iš nurodytų ingredientų kekio kepti galima didesnėje keptuvėje vieną blyną arba mažesnėje du blynus. Tradiciniai Šveicariški bulviniai blynai tiekiami kaip sotūs pusryčiai ar garnyras.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti viduje, traškūs išorėje, labai skanūs ir taupūs indiški bulvių kepsneliai be kiaušinių ir pieno produktų. Indijoje jie vadinami Aloo Tikki, dažnai skanaujami kaip greitas maistas. Tradiciškai jie ruošiami aštresni, bet jei norite švelnesnių, tiesiog nedėkite aitriosios paprikos. Jei nemėgstate kalendros, ją galite pakeisti kitais žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Avinžirniai - nuostabus baltymų šaltinis, jei nevalgote mėsos ar tiesiog norite pagaminti daugiau vegetariškų ir veganiškų patiekalų. Gaminant daržovių troškinius, avinžirniai puikiai tinka, nes suteikia daugiau sotumo ir maistingumo. O pats šis troškinys savo skoniu nukelia link Maroko virtuvės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios salotos labai gaivios, bet tuo pačiu ir sočios. Puikiai tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės. Avokadų padažo galite pasiruošti ir daugiau - šaldytuve jį tinka laikyti 2-3 dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks gerokai trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus ir taupus. Į bulves dar tinka įmaišyti pakepintos mėsos gabaliukų arba mėgstamos maltos mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pietūs ar vakarienė be mėsos! Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, papildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį. Veganiškai versijai pieną galite keisti augaliniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Daugelio mėgstami bulviniai blynai šiek tiek kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas pietums ar norint nustebinti artimuosius originaliu ir labai skaniu patiekalu.

Receptą rasite čia.

Pyragėliai iškepa labai gardūs! Juos galima ruošti ne tik su recepte siūlomomis, bet ir kitomis mėgstamomis daržovėmis, o vietoje sūrio naudoti varškę, ar sūrio tiesiog nedėti visai. Skanūs ir šilti, ir atvėsę!

Receptą rasite čia.

Kepama orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Lašiša iškepa greitai, o kiek pikantiškas skonis puikiai tiks romantiškai vakarienei. Tiekiame su ryžiais ar lengvomis daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nostalgiškas vaikystės skonis naujai - šilkiniai bulvių virtinukai su džiovintomis mėtomis. Jei mėgstate labiau klasikinius skonius, mėtų galite ir nedėti, skanu bus ir be jų!

Receptą rasite čia.

Gardžioji orkaitėje kepta skumbrė su daržovėmis. Pasakiškai skaniai pakvips visi namai. Labai tinka patiekti su virtomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Spalvingos, gaivios, skanutėlės ir maistingos cukinijų salotos su pomidorais ir feta. Pagardintos pesto padažu - tinka pirktinis ar naminis. Iš šio kiekio paruošite 1 labai sočią porciją vakarienei arba 2 porcijas garnyrui prie mėsos ar žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Tobulai kremiškas, labai rudeniškas, švelnus ir tiesiog neatsivalgomai skanus padažas! Tinka torteliniams, spagečiams ar kitokiems mėgstamiems makaronams ar virtinukams. Jis toks skanus, kad norisi tiesiog kabinti šaukštu. Ne be reikalo šis padažas - vienas mūsų mėgstamiausių būdų panaudoti moliūgų tyrę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Tai ne šiaip sau koks varškės apkepas, o TOBULAS varškės apkepas, kuris skoniu praktiškai prilygsta pyragui. Šis Astos receptas yra sulaukęs labai daug pelnyto dėmesio ir pagyrų!

Receptą rasite čia.

Minkštutėliai, labai skanūs cepelinai be mėsos - su varškės įdaru! Recepte rasite ir naudingų patarimų, kaip cepelinus ruošti, kad neiširtų. Tiekti galima su grietine, grybų ar grietinės ir tirpinto sviesto padažu. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.

Šie tacos be galo greitai paruošiami, gaivūs ir skanutėliai. Puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip patiekalas lengviems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanūs pyragėliai su kopūstais be mėsos, pieno produktų ir kiaušinių. Pyragėliui skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Soti ir kreminė moliūgų sriuba. Šią sriubą gaminant ilgai sukiotis virtuvėje nereikia, nes didžiausią darbą daro orkaitė, tad puiki idėja pietums ar vakarienei, kai norisi, kad būtų paprastai paruošiama ir labai gardu. Vietoje kokosų pieno galima naudoti paprastą ar augalinį pieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Čili troškinys, tik šį kartą vegetariškas. Soti, labai skani ir greitai pagaminama, puikus pasirinkimas, kai neturi daug laiko.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Greitai paruošiamas veganiškas "sūris" norintiems paįdominti vaišes. Žinoma, tai nėra klasikinis sūris ir jo skonis kitoks, bet jis tikrai puikus. Šis "sūris" lengvai pjaustomas riekelėmis, jį galima tarkuoti (naudoti salotoms) ar tepti ant duonelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Greitas ir labai skanus torškinukas pietums be mėsos. Troškinys pavyksta sotus, kvapnus ir labai maistingas, avinžirniuose gausu baltymų! Tiekiame dažniausiai su ryžiais, bet tinka ir bulvių košė ar tiesiog duonos riekelė. Ruošiant su šviežiais pomidorais, jų viršūnėles reikėtų įpjauti kryžmai ir nuplikyti, tuomet jie lengvai nusilups.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ir be miltų, ir be kiaušinių. Skonis labai primena šilkinius bulvinius kukulius, tik Renatos kitaip ruošiami - ne sudėtingiau, kaip tik greičiau ir paprasčiau.

Receptą rasite čia.

Nematę, kaip gaminti šie kotletai, nė neįtars, kad jie iš grikių ir nė gabalėlio mėsos! Beje, juos galima kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje, o papildomai į masę įmaišyti mėgstamų žalumynų ar net varškės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai nesudėtingai ir greitai paruošiama sriuba, kurią puikiai tinka ruošti po darbų, kai virtuvėje ilgai sukiotis jau nesinori. Sriuba gan sveika ir soti, o ingredientų kiekius kiekvienas valgytojas gali keisti pagal savo skonį - reikia tik susidėti ingredientus į dubenėlį ir užpilti sultiniu. O tuomet tik mėgautis.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiamos ir labai skanios skumbrės salotos. Salotos pagardintos bulvėmis, todėl bus labai sočios. Ruošti galima ne tik su skumbre, bet ir kitokia rūkyta žuvimi. Jei salierų neturite, salotos bu skanios ir be jų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu mėgstate bulvinius blynus, tačiau norite juos paįvairinti ypatingu rudens ingredientu - šis receptas kaip tik Jums. Blyneliai iškepa traškūs, labai gardūs ir vilioja nuostabiais kvapais. Tiekti tinka su grietine ar graikišku jogurtu.

Receptą rasite čia.

Norintiems išbandyti naujus patiekalus savo namų virtuvėje, šis - puiki idėja. Skanūs, kreminiai, sodraus švelnaus skonio makaronai, o nežinant net nebūtų įmanoma pasakyti, kad jie veganiški. Recepte naudojamos maistinės mielės, bet galima užtriktinti, kad net ir be jų skonis bus puikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šios ypatingos salotos su silke gali būti vienas iš patiekalų ant šventinio stalo. Ne tik labai skanios, bet ir sočios!

Receptą rasite čia.

Gardi, kvapni, kremiška sriuba - ji švelni ir labai soti, todėl atstos ir sriubą ir pagrindinį patiekalą. Tiesą sakant, gardžiausia ji net ne šviežia, o pašildyta antrą dieną - tuomet visi skoniai būna tiesiog tobulai susimaišę. Ruošti galima su riebia ar liesa grietinėle - priklausomai nuo to, kokios sriubos norite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs žuvies kepsneliai tešloje. Paruošti paprasta, o ragauti tinka ir kaip karštą pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį su pikantišku ar česnakiniu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Gardūs paplotėliai su sūriu ir česnaku. Labai tinka tiekti su grietine, graikišku jogurtu ar kitu mėgstamu padažu. Minkšti, su traškia plutele, puikaus aromato paplotėliai mėgstami visos šeimos. Papildomai galima pagardinti krapais, petražolėmis ar kitais mėgstamais žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki idėja vakarienei be mėsos (tiks ir vegetarams, nes nenaudojami kiaušiniai). Makaronai iškepa su minkštu, sultingu ir kvapniu įdaru. Rekomenduoju išbandyti. Pagal šį receptą paruošite 2 vidutinio dydžio porcijas, todėl, jei valgys gausesnė ar labai išalkusi kompanija, ingredientų kiekius reikėtų didinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardi lašišos sriuba. Mėgstama net vaikų! Sriuba išverda kvapni, soti ir labai labai skani. Patiekiant pabarstome mėgstamais žalumynais.

Receptą rasite čia.

Silkė neatsiejama nuo daržovių, o šį kartą prie jos puikiai dera ir džiovintos slyvos. Jos suteikia subtilų, bet ypatingą skonį, nuo stalo dings akimirksniu!

Receptą rasite čia.

Greitai pagaminamas ir labai skanus patiekalas. Grietinėlės padažas pagardintas špinatais ir vyšniniais pomidorais. Labai kvapnu, gardu, patiekti puikiai tinka su ryžiais.

Receptą rasite čia.

Šie blyneliai mūsų šeimoje karaliavo visą šią žiemą ir dar neatsivalgėme. Minkštučiai, natūraliai saldūs, tokie labai varškiniai ir na tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Traškūs išorėje, minkšti viduje - labai skanūs brokolių ir sūrio kąsneliai. Mums jie labai gardūs tiek kaip garnyras, tiek kaip užkandis. Beje, skanūs ir atvėsę!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt redakcija

Vėsų pavasarį sriuba - puikus, sušildantis ir sotus miestas, o ir paruošti ją visai paprasta. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs ir karšti, ir šalti. Jei kepsite mažučius, galite patiekti kaip užkandį su mėgstamu padažu, ar kaip karštą patiekalą su ryžiais.

Receptą rasite čia.

Sotus, nebrangus ir labai skanus apkepas! Jam paruošti puikiai tiks ir bulvių košės likučiai, o papildomai galite gardinti tuo, ką rasite šaldytuve - rūkytu kumpiu ar vištiena, kepinta paprika, morkomis ar grybais, saulėje džiovintais pomidorais ar net alyvuogėmis...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sultingi menkės kepsneliai kremiškame kokosų pieno padaže, pagardinti baltaisiais pipirais, nes žuvis ir baltieji pipirai yra geriausi draugai! Rasite ir skanutėlio garnyro receptą, bet jei norisi paprasčiau, puikiai tiks ir vien brokoliai ar šviežios daržovės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Jokių miltų ar kiaušinių, tik daug tąsaus sūrio ir puikus skonis! Soti, bet kartu nelabai nuodėminga moliūgų lazanija be mėsos.

Receptą rasite čia.

Skanėstas, kuris patiks ir mažiems, ir dideliems valgytojams! Skaniausi varškėtukai būna su sausesne varške iš maišelių, o jei tokios neturite, berkite daugiau miltų, kad tešla nebūtų tokia lipni. Tiekite su uogiene, saldžiu jogurtu ar žiupsneliu kvapnaus cinamono!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttersctock

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Rasa
2019-12-23 14:37
90% receptų sudaro bulvės. ATSAKYTI
Danguole
2017-12-08 06:33
aciu,super ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital