Grikių ir varškės kepsneliai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Video LaMaistas.lt redakcijos
Grikių ir varškės kepsneliai
Grikių ir varškės kepsneliai
Grikių ir varškės kepsneliai
Grikių ir varškės kepsneliai
Grikių ir varškės kepsneliai
Autorius apie receptą: Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
200 gramų grikių (virtų)
200 gramų varškės 9%
3 šaukštai grikių miltų (arba paprastų)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kmynų
1 skiltelė česnako
1 saujelė krapų (arba kitų žalumynų)
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek sviesto (arba aliejaus)
Padažui:
200 gramų pievagrybių (arba apvirtų miško grybų)
150 mililitrų sultinio (ruošėme su Gallina Blanca grybų skonio kubeliais)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 šaukštas grietinės
1 šaukštas kvietinių miltų
1 žiupsnelis krapų (nebūtina)
šiek tiek sviesto (arba aliejaus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dedame varškę, virtus grikius, įmušame kiaušinį. Beriame kmynus, pipirų, druskos įspaudžiame česnaką. Šaukštu arba šakute viską gerai ištriname.
2.
Suberiame grikių miltus bei smulkintus krapus ir gerai išmaišome. Miltų gali reikėti šiek tiek daugiau arba mažiau - priklausys nuo varškės drėgnumo. Jų dėkite tiek, kad masė būtų rankomis formuojama, bet ne kieta.
3.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek sviesto arba aliejaus. Rankomis formuojame kepsnelius. Juos dedame į įkaitintą keptuvę ir kepame ant vidutinės ugnies gražiai apkepdami iš abiejų pusių.
4.
Kol kepa kepsneliai, pasiruošiame pievagrybių padažą. Keptuvėje ant šiek tiek sviesto apkepiname smulkintą svogūną. Dedame riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir maišydami kepame iki pievagrybiai susileis ir skystis nuo jų nugaruos. Dedame miltus ir maišydami pakepiname apie minutę.
5.
Pasiruošiame sultinį - karštame vandenyje ištirpiname sultinio kubelį (jeigu norite intensyvaus skonio padažo, tirpinkite visą kubelį, o jeigu švelnesnio skonio - pusę kubelio). Sultinį pilame į keptuvę su pievagrybiais ir maišydami pakaitiname porą minučių, kad padažas truputį sutirštėtų.
6.
Nuimame padažą nuo ugnies, dedame grietinę, beriame krapus ir išmaišome. Paragaujame, jeigu norisi, papildomai pagardiname druska ir pipirais.
7.
Kepsnelius patiekiame su padažu.
RECEPTO DRAUGAS: Gallina Blanca
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Rima
2020-06-03 13:13
Labai skanus grikių su varške blyneliai ,ačiū už receptą ATSAKYTI
Asta
2020-05-11 16:54
Labai patiko receptas, kartosiu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital