Veganiška lazanija

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Veganiška lazanija
Veganiška lazanija
Veganiška lazanija
Veganiška lazanija
Veganiška lazanija
Veganiška lazanija
Autorius apie receptą: Veganiška lazanija – pilna skonio ir aromato, visiškai nenusileidžianti klasikinei. Lazanijai prireiks makaronų lakštų be kiaušinių, glėbio daržovių ir sojų faršo, Veganiška lazanija – pilna skonio ir aromato, visiškai nenusileidžianti klasikinei. Lazanijai prireiks makaronų lakštų be kiaušinių, glėbio daržovių ir sojų faršo, bešamelio padažui – augalinio pieno ir gabalėlio veganiško sviesto. Veganišką mocarelos sūrį galite įsigyti specializuotose parduotuvėse jau paruoštą naudojimui, o taip pat – galite pasigaminti iš anakardžių riešutų, mielių dribsnių (kurie suteiks sūrio skonio) ir tapijokos krakmolo (jis suteiks sūriui būdingo tąsumo). Viską susluoksniavę dideliame kepimo inde, po valandėlės ragausite sodraus skonio ir puikios tekstūros lazaniją, kuri, nors ir subalansuota veganams, tikrai patiks ir visavalgiams! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Įdarui:
15 vienetų lazanijos lakštų (be kiaušinių)
800 gramų konservuotų pomidorų (trintų)
325 gramai sojos faršo (naudojome „Naturli“)
300 gramų pievagrybių
2 vienetai morkų
100 gramų špinatų (šviežių)
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
2 šaukštai pomidorų pastos
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis džiovintos žolelės
0.5 šaukštelio cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
Padažui:
625 mililitrai augalinio gėrimo (pvz., sojų)
70 gramų kvietinių miltų
50 gramų augalinio sviesto (naudojome „Naturli VEGAN BLOCK“)
1 šaukštelis garstyčių
0.5 šaukštelio malto muskato
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
Viršui:
140 gramų anakardžių riešutų
190 mililitrų augalinio gėrimo (pvz., sojų)
2 šaukštai citrinų sulčių
0.5 šaukšto druskos
2 šaukštai maistinių mielių
4 šaukštai tapijokos krakmolo
Patiekiant:
pagal poreikį vyšninių pomidorų
pagal poreikį baziliko
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Prieš pradėdami gaminti lazaniją, karštu vandeniu užpilkite anakardžius, kurių prireiks veganiškai mocarelai. Mirkykite juos, kol paruošite lazanijos įdarą bei bešamelio padažą.
2.
Paruoškite įdarą. Didelę keptuvę įkaitinkite virš vidutinės kaitros. Įpilkite aliejaus. Pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, vis pamaišydami, kelias minutes, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis malonų aromatą.
3.
Suberkite į keptuvę smulkiai tarkuotas morkas, pakepinkite porą minučių. Sudėkite griežinėliais supjaustytus pievagrybius ir kepkite, kol suminkštės.
4.
Suberkite sojų faršą, supilkite konservuotus pomidorus, sudėkite pomidorų pastą. Pagardinkite cukrumi, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Patroškinkite apie 10 minučių, kol dalis skysčio nugaruos ir gausite tirštą padažą.
5.
Suberkite pasmulkintus špinatus, gerai išmaišykite ir pakaitinkite dar porą minučių. Nuimkite nuo kaitros ir atidėkite į šalį.
6.
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje virš vidutinio dydžio kaitros ištirpinkite veganišką sviestą. Jam ištirpus, vienu ypu suberkite miltus ir išmaišykite, kol neliks sausų baltų miltų.
7.
Sumažinkite kaitrą iki silpnos. Dalimis, po šlakelį, pilkite augalinį pieną, vis maišydami šluotele, kad nesusidarytų gumuliukų. Supylus visą pieną, turite gauti vientisą, kremišką padažą.
8.
Įmaišykite į padažą garstyčias, muskatą, druską ir pipirus.
9.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
10.
Susluoksniuokite lazaniją. Kepimo indo (apie 25x35 cm) dugną plonai aptepkite bešamelio padažu. Išdėliokite lazanijos lakštus taip, kad vienu sluoksniu padengtų visą kepimo indą. Ant viršaus tolygiai paskleiskite trečdalį įdaro. Aptepkite puse bešamelio padažo.
11.
Išdėliokite antrąjį lazanijos lakštų sluoksnį. Aptepkite antru trečdaliu įdaro ir likusiu bešamelio padažu.
12.
Išdėliokite trečiąjį lazanijos lakštų sluoksnį. Ant viršaus tolygiai paskirstykite likusį įdarą.
13.
Uždenkite kepimo indą lakštu folijos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
14.
Kol lazanija kepa, paruoškite veganišką mocarelą. Nukoškite mirkytus anakardžius. Sudėkite juos į maisto smulkintuvą, ten pat sudėkite ir visus likusius ingredientus: supilkite augalinį pieną, citrinos sultis, suberkite druską, mielių dribsnius ir tapijokos krakmolą. Labai gerai susmulkinkite iki visiškai tolygios tekstūros.
15.
Gautą masę sukrėskite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio kaitros, nuolat maišydami, kol masė ims tirštėti ir pradės kibti į rutulį (normalu, kad dalis masės liks prikibusios prie puodo dugno ir sienelių). Nuimkite nuo kaitros.
16.
Praėjus 40 kepimo minučių, nuo lazanijos kepimo indo nuimkite foliją. Ant viršaus šaukštu paskirstykite veganišką mocarelą. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 20 minučių, kol gardžiai apskrus.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital