Vegetariškas piemenų pyragas su daržovėmis ir bulvių košės kepure

AUTORIUS:
Valerija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Vegetariškas piemenų pyragas
Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai
Vegetariškas piemenų pyragas
Vegetariškas piemenų pyragas
Autorius apie receptą: Pietūs ar vakarienė be mėsos! Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu Pietūs ar vakarienė be mėsos! Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, paprildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį. Veganiškai versijai pieną galite keisti augaliniu. (...daugiau) Valerija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
4 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
200 gramų lęšių
200 gramų konservuotų pomidorų
150 gramų pievagrybių
100 gramų brokolių (nebūtina)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
80 mililitrų pieno (augalinio arba paprasto)
2 šaukštai aliejaus
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Iš vakaro užmerkti lęšius - užpilti vandeniu, kad apsemtų per du pirštus.
2.
Bulves nuskusti, supjaustyti stambiais kubeliais, sudėti į verdantį vandenį ir virti 15 - 20 minučių, kol suminkštės. Vandenį nupilti, supilti pieną, pagardinti druska ir pipirais, sutrinti.
3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Apkepinti smulkintą svogūną, kol suminkštės, sudėti stambiais kubeliais pjaustytą morką, kepinti, maišant, kelias minutes. Sudėti riekelėmis smulkintus pievagrybius, dar kelias minutes pakepinti, sudėti smulkintą brokolį.
4.
Nuo lęšių nupilti vandenį, perplauti ir sudėti į keptuvę prie daržovių, supilti konservuotus pomidorus. Pagardinti druska ir pipirais. Patroškinti apie 10 minučių, kol šiek tiek nugaruos skysčio.
5.
Į kepimo formą (naudoju maždaug 20*20 cm stiklinę formą) sudėti patroškintas daržoves, paviršių išlyginti. Ant viršaus tolygiai paskirstyti bulvių košę.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 minučių.
7.
Iškeptą palikti 10 minučių pravėsti, o tada pjaustyti ir patiekti.
AUTORIUS: Valerija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Laima
2024-01-15 10:17
Aciu, turetu buti skanu. Ar tiktu marinuoti pievagrybiai ? ATSAKYTI
Kris
2022-04-09 16:55
4 bulves 6ioms porcijoms? Kokio dydzio turi buti bulves? Po 200 g? Proporcijos recepto kazkokios netokios... ATSAKYTI
Valerija
2022-04-11 09:32
4 bulvės vidutinio dydžio, kaip ir nurodyta recepte :) O porciją juk ne tik bulvės sudaro, bet ir kiti ingredientai ;) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital