Avinžirnių karis su daržovėmis ir kokoso pienu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Avinžirnių karis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Avinžirnių karis
Avinžirnių karis
Avinžirnių karis
Avinžirnių karis
Avinžirnių karis
Avinžirnių karis
Avinžirnių karis
Avinžirnių karis
Avinžirnių karis
Autorius apie receptą: Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam šįkart naudojome savo mėgstamiausias, bet jas drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite. (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų avinžirnių (virtų arba 1.5 skardinės konservuotų)
400 mililitrų kokosų pieno (naudojome 18% riebumo)
0.5 vieneto brokolių (vidutinio dydžio)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas morkų
1 sauja pievagrybių (nebūtina, bet labai tinka)
0.5 vieneto žaliųjų citrinų (arba ketvirčio geltonos citrinos)
1 šaukštas žuvies padažo (nebūtina, bet labai tinka)
1 šaukštas kokosų aliejaus
1.5 šaukšto raudonosios kario pastos
2 skiltelės česnako
Patiekiant:
šiek tiek riešutų (naudojome “Gėrybių rago” skrudintas pistacijas su ciberžole ir česnaku)
šiek tiek kalendros (arba mėtų ar petražolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošiame daržoves - brokolį išskirstome žiedynais (stambesnius perpjauname pusiau), papriką supjaustome juostelėmis, morkas - šiaudeliais, pievagrybius - riekelėmis, o česnaką smulkiai sukapojame (arba išspaudžiame).
2.
Gilesnėje keptuvėje ant truputį didesnės negu vidutinės kaitros ištirpiname aliejų. Suberiame česnaką, dedame kario pastą ir maišydami pakepiname apie minutę.
3.
Dedame morkų šiaudelius ir maišydami kepiname apie minutę. Beriame paprikas, brokolius, pievagrybius ir maišydami pakepiname 2-3 minutes (daržovės turėtų truputį suminkštėti, bet likti traškios).
4.
Suberiame avinžirnius, įspaudžiame citrinos sultis ir maišydami pakepame dar apie minutę. Supilame kokosų pieną ir žuvų padažą. Pašildome 1-2 minutes ant vidutinės kaitros, jog skoniai susijungtų. Paragaujame - jei norisi sūriau, įpilame dar šiek tiek žuvų padažo (arba druskos), jei aštriau - įdedame dar kario pastos (prieš tai ją išmaišome su trupučiu šilto vandens).
5.
Patiekdami karį pabarstome skrudintais riešutais. Jei mėgstate, galima užberti kalendros lapelių. Karį tinka skaniauti vieną kaip troškinį ar patiekti su basmati (ar jasmin) ryžiais ar ryžių makaronais.
Patarimai:
Kario pastos aštrumas labai priklauso nuo gamintojo, tad jos kiekį koreguokite pagal save (gaminimo pradžioje įdėkite mažiau, o baigdami galėsite įdėti papildomai).
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Ernesta
2021-03-30 19:53
O kas per zuvies padazas? ATSAKYTI
Greta
2021-03-31 11:24
Azijos prekių skyriuose būna, prie sojos ir panašių padažų, nedideliuose stikliniuose buteliukuose :) Taip ir vadinasi "žuvies padažas", dar angliškai ant pakuotės gali būti "fish sauce". ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital