Ragaujame pavasarį - 42 gaivūs pavasariški receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-04-29
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Gaivūs pavasariški receptai

Pavasaris yra ne tik laikas, kai gamta atgimsta, o gražiausios gėlės pradeda žydėti, bet ir metas, kai ant stalų vis dažniau puikuojasi šviežios ryškiapslavės daržovės, uogos ir vaisiai. O patiekaluose imame ieškoti gaivumo, spalvų, o ir virtuvėje ilgai laiko leisti jau nesinori. Taip pat tai puikus laikotarpis, kai galima eksperimentuoti su naujais receptais naudojant sezoninius ingredientus ar tiesiog prisiminti tai, kas jau buvo pamėgta, bet kiek primiršta. 

Skubame dalintis receptais, kurie paruošiami nesudėtingai, o sužavi pavasarišku gaivumu, spalvomis lėkštėse ir, žinoma, nuostabiais skoniais.
 

Pavasariui atkeliavus, kai lėkštėse jau norisi gaivos ir lengvumo, puikiai tiks šios salotos. Be galo paprastai pagaminamos, vos iš kelių ingredientų, bet tokios gardžios, kad nuostabiai tinka tiek gardžiuotis vienomis, tiek tiekti prie grilio patiekalų, troškinių, kepsnelių ar kitų mėgiamų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Ši sriuba yra ne tik labai skani, bet ir maistinga. Įdomesnis jos ingredientas yra ridikėliai, kurie suteikia dar daugiau pavasariškumo. Jei niekada nebandėte jų kepti ar virti, verta pamėginti - kaitinami jie praranda savo aitrumą ir įgauna lengvo salstelėjimo. 

Receptą rasite čia.

Vienos skaniausių salotų! Šiek tiek pikantiškos, sočios, paprastos, paruošiamos super greitai, o tiks ir šventiniam stalui, ir tiesiog, kai norisi pasimėgauti puikiais skoniais be ilgo trypčiojimo virtuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Vos kelios minutės paruošimui, o likusį darbą atliks orkaitė, tad jei mėgstate sočius pusryčius, o prie keptuvių stovėti nesinori ar nėra kada, šis receptas tiesiog fantastiškas. Jis taip pat idealus, kai reikia pamaitinti daug valgytojų ar norisi pasigaminti paruoštukų darbo savaitei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kai norisi iškepti vištieną taip, kad būtų drėgna ir puikaus aromato bei skonio, šis marinatas yra tikras gelbėtojas. Paruošiamas super paprastai, vos iš kelių ingredientų, o jame palaikyta vištiena iškepa sultinga ir labai skani. Pamarinuotą vištieną galima kepti kaip tik norite - grilyje, keptuvėje ar orkaitėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Jei mėgstate grikius, bet įprasta košė jau kiek pabodo ar tiesiog, jei norisi paįvairinti mitybą ir paruošti kažką kitokio, tai šie kepsneliai idealus pasiirnkimas. Pavyksta gardūs, sotūs ir be didelių pastangų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Šios salotos labai gaivios, pukiai subalansuoto skonio, o ir atrodo labai puošniai. Tad puikiai tiks tiek žavingai vakarienei, tiek šventei ar kaip garnyras prie mėgstamų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis be galo gaivus ir labai lengvai paruošiamas desertas yra tradicinis britiškas gardumynas. Įprastai jis patiekiamas taurėse, bet šiame recepte jis patiektas citrinų puselėse - taip dar gražiau ir šventiškiau.

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir maistingas pesto padažas. Jį tinka tepti ant duonelės, galima gardinti makaronus ir kaip tik sugalvosite. Šiam pesto gaminti galite naudoti ir kitokius mėgstamus riešutus ar sėklas (pvz. saulėgrąžas), o jeigu norite veganiško varianto be sūrio, galite jo nedėti, tiesiog įspauskite daugiau citrinos sulčių, kad subalansuotų skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitiems pietums ar vakarienei - svieste kepta vištiena su gardžiais smidrais. Puikus būdas įtraukti smidrus į savo valgiaraštį, o jei dar jų neprisijaukinote, šis patiekalas puikiai tinka susidraugauti su šia maistinga daržove.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tikrai išskirtinis receptas - galbūt kiek neįprastas savo ingredientais, bet labai džiuginantis skoniu, o dar ir paprasta pagaminti. Sriuba pavyksta švelnaus skonio, ridikėliai suteikia subtilią natą, bet ragaujant nežinant, būtų sunku atspėti, kad jie panaudoti šiame patiekale. Sriuba visiškai neaitri, nes verdami ridikėliai aitrumą praranda ir jį pakeičia švelnus salstelėjimas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šios salotos įkvėptos graikiškų salotų ingredientų, tik papildytos avinžirniais ir jogurtiniu padažu. Jos puikiai tinka į pietų dėžutę, vakarienei ar įdomesniam garnyrui prie gilio arba kitų patiekalų. Salotos pavyksta maloniai traškios, o feta ir jogurtinis padažas suteikia švelnaus kremiškumo. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Beje, skanūs ir atvėsę!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Vos 10 minučių ir puikus marinatas paruoštas. Tuomet reikia tik sudėti vištieną ir palikti marinuotis, o tada kepti kaip tik norisi - griliuje, ant orkaitės grotelių ar tiesiog keptuvėje. Mėsytė Iškepa sultinga, aromatinga ir tobulai skani. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Sriuba pavyksta labai gardi, švelnaus skonio ir puikaus aromato sriuba su dilgelėmis. Patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.

Tie puikieji čirviniai blynai, kurie gali būti tikra nepamainoma klasika pusryčiams. Pagardinti varškės kremu ir uogomis jie tampa pavasariškai gaivesni, spalvingi ir labai skanūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Susiplakus šį glotnutį norisi žiūrėti į jį ir žiūrėti - toks dailus jis pavyksta. Ir tikrai labai skanus! Beje, jei saldžiai nemėgstate, bananą recepte galite praleisti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tai gali būti vienas mėgstamiausių pavasariškų garnyrų, drąsiai galintis pakeisti keptas bulvytes. Kepami ridikėliai praranda savo aitrumą ir lieka tik subtilus salstelėjimas ir idealiai subalansuotas skonis. Iškeptus pabarsčius trupučiu fetos sūrio, moliūgų sėklomis ir mėtų lapeliais štai jau ir salotos ar žavingas bei maistingas garnyras. Bet net ir be šių pagardų kepti ridikėliai bus puikūs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Spalvingas, pikantiškas, egzotiškas, o pagaminti užtruksite vos pusvalandį. Daržoves drąsiai pritaikykite savo skoniui - smidrų sezonui pasibaigus, juos galite pakeisti brokoliais, vietoje pievagrybių tiks nedideliais kubeliais supjaustyta saldžioji bulvė, dar galite įberti žaliųjų žirnelių, o vietoje krevečių tinka vištiena, lašiša ar net avinžirniai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Daugelio mėgstamos, klasikinės kaprio salotos keptame sumuštinyje! Labai gaivus skonių derinys - su pomidorais ir bazilikais. Sumuštinis iškepa traškus išorėje ir su maloniai tįstančiu sūriu viduje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Klasikinės amerikietiškos salotos, kuriose gausu įvairiausių skonių ir tekstūrų. Šoninės traškumas, avokado kremiškumas, mėlynojo pelėsio sūrio išraiškingumas bei viską jungiantis gaivus raudonojo vyno acto padažas. Patiekalas puikiai tiks pietums ar vakarienei, nes sotumo salotoms suteikia virti kiaušiniai ir itin sultinga bei traški vištiena.

Receptą rasite čia.

Čiupkite didesnį šaukštelį ir visų pudingo sluoksnių ragausite iš karto: trintų braškių gaivumas, braškinio sluoksnio saldumas ir kokosinio sluoksnio švelnumas dera harmoningai ir gardžiai. Pudingui tinka naudoti ir šaldytas braškes.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiamas, labai gardus ir minkštas vištienos šašlykas. Tiekiamas su puikiaus skonio, šiek tiek aštrumo turinčiu padažu, bet galima rinktis ir kitokį ar tiesiog apšlakstyti citrinos sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šio gaivaus užkandžio akcentas – džiūvėsėliai su ciberžole. Jie ne tik suteikia krevetėms ypatingo traškumo, bet ir padiktuoja patiekalo skonį. Ciberžolė – tradicinis indiškos virtuvės prieskonis. Tad krevetėms akompanuojančią gvakamolę papildome jogurtu bei kuminu ir ši primins indišką raitos padažą.

Receptą rasite čia.

Lietiniai – itin universalus patiekalas. Gardūs ir sotūs lietiniai patiks daugeliui. Kad kaskart būtų kitokie, naudokite įvairius mėgstamus įdarus: keptų daržovių, grybų, vaisių (pavyzdžiui, keptų obuolių ar bananų).

Receptą rasite čia.

Neįmantrios, greitai paruošiamos salotos su ridikėliais - visiškas pavasaris lėkštėje! Skanu valgyti vienas, bet jei norisi sočiau, tinka įdėti traškios šoninės, virtos, rūkytos ar keptos mėsytes, kiaušinius keisti sūriu ar daryti tik su kopūstais, ridikėliais, agurkais, žalumynais ir padažiuku.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taip paruošta vištiena puiki - kreminė, soti, tačiau tuo pačiu ir gaivi. Šiam skonių deriniui įkvėpė garsusis toskanietiškas padažas, tik špinatai keičiami į daugiau skonio bei spalvų suteikiančiais brokolių žiedynais. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Reikės tik keturių ingredientų ir 15 minučių! Tokie saldžiarūgščiai ridikėliai labai tinka prie mėsos patiekalų ir ypač tai puiki alternatyva, kas nemėgsta marinuotų svogūnų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Greitai paruošiamas ir labai skanus patiekalų hitas - krevetės su "stikliniais" makaronais ir greitu, be galo skaniu azijietiškų skonio natų padažu.

Receptą rasite čia.

Ar žinojote, kad pavasarinę sulą galima išsaugoti vasarai ir atėjus karščiams atsigaivinti puikiu, natūraliai gazuotu gėrimu? Šįkart dalinamės idėja, kaip tai padaryti.

Receptą rasite čia.

Šie fritatos tipo keksiukai maistingi, skanūs, spalvingi ir itin paprastai pagaminami. Daržoves jiems drąsiai galite rinktis pagal savo skonį. Patys skaniausi šie keksiukai šilti, bet gardūs ir atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šios salotos puiki idėja pavasariškiems, vasariškiems pietums. Pavyksta labai sočios, skanios ir lengvos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Labai gaivi, skani ir greitai pagaminama sriuba. Puikus variantas, kai norite kažko truputį įdomiau už tradicinius šaltibarščius. Beje, jeigu ją pagardinsite šlakeliu žaliųjų citrinų sulčių, sauja smulkintų mėtų ir trupučiu kokybiško alyvuogių aliejaus, skonis bus dar ypatingesnis! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Vieno kąsnio užkandžiai visada būna nepamainoma klasika ant šventinio ar kasdienio stalo. Jie lengvai paruošiami, labai skanūs, tokie žavūs, o ir ragauti labai patogu. Būtent tokie yra ir šie karšti sumuštinukai, kuriems atsispirti tiesiog sudėtinga.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Kai orai nedžiugina pavasariška šiluma, vis dar norisi šilto, jaukaus maisto, kuris suteiktų šiuos dalykus. Šis patiekalas būtent toks - jaukus, sušildantis, be galo skanus ir sotus. Jei norisi sočiau, galima dėti dar daugiau mėgstamų daržovių. Čia labai tiks morkos, brokoliai, cukinojos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Visai paprastai paruošiama ir labai skani rūgštynių sriuba tiesiai iš vaikystės. Tinka tiekti įleidus kiaušinį ar be lukšto virtu kiaušiniu, grietine. Tikras vasaros skonis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tarta su trapiu sviestiniu pagrindu bei kreminiu ir gaiviu cukinijų ir žaliųjų žirnelių įdaru. Švelnaus skonio, pagardinta citrinos žievele ir žalumynais. Nesunkiai pagaminama tarta puikiai tiks norint įdomesnių pusryčių ar lengvų pietų. Pagaminta be kiaušinių ir pieno produktų.

Receptą rasite čia.

Ant grilio keptas sumuštinis su įvairiais sūriais - patiekiamas su sodraus skonio BBQ padažu. Puikiai tiks vasariškiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Šis glotnutis pavyksta kremiškas, subtiliai salstelėjęs, ryškiai žalias ir gausus vitaminų. Vietoje mangų, žinoma, tiks ir bananai, bet su mangais skonis tikrai pakyla į kitą lygmenį. Beje, vietoje špinatų glotnučiui tinka ir kitokie žalumynai - lapiniai kopūstai, sultenė, gražgarstė, lapinės salotos ar kt.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Vištiena ir cinamonas galbūt atrodo neįprastas derinys, bet tikrai labai tinka. Maloniai nustebinantis skonis, kuris sužavės cinamono mėgėjus. Puikus būdas šį nuostabų prieskonį įtraukti ir į pietų gaminimą. Vištiena iškepa labai skani, puikaus aromato.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai greitai ir nesudėtingai paruošiama užkandėlė, kuriai reikės vos kelių ingredientų. Ji tiks ir svečius pamaišinti, ir šeimą palepinti.

Receptą rasite čia.

Tokie krevečių salotų krepšeliai tikrai papuoš švenčių stalą. Spalvingi, maistingi, puikiai suderinto, tačiau nenuobodaus skonio. Beje, vietoje mango galite naudoti ir konservuotus ananasus, o vietoje sriracha padažo tinka ir sweet chilli padažas ar tiesiog truputis aštresnių prieskonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ši lašiša yra tikrai šventė akims ir skonio receptoriams. Aromatinga, soti, tačiau padažas bei daržovių salsa suteikia pavasariškos gaivos. Tokia lašiša nuostabiai tinka ypatingiems pietums ar jaukiai savaitgalio vakarienei. O paruošti truksite vos pusvalandį! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šios salotos labai gaivios, bet tuo pačiu ir sočios. Puikiai tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės. Avokadų padažo galite pasiruošti ir daugiau - šaldytuve jį tinka laikyti 2-3 dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Visame pasaulyje jau klasika tapęs kinų restoranų patiekalas. Greitesnė, lengvesnė ir sveikesnė alternatyva. Paruošiama vienoje skardoje. Toks variantas puikiai tinka savaitės vidurio vakarienei, kai reikia skaniai, sočiai ir maistingai, bet greitai ir be jokio vargo.

Receptą rasite čia.

Skanutėlis kokteilis be pridėtinio cukraus, kuris pasotins ilgam - jame ne tik maistingieji bananai, bet ir pasukos! Kokteilis recepte ruošiamas su garšvomis, bet vietoje jų čia puikiai tiks ir dilgėlės, gražgarstės, lapiniai kopūstai ar špinatai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Tai – pavasariška sriuba. Gaivi, lengva ir labai gardi. Citrinos yra pagrindinis šios sriubos akcentas; jos puikiai dera tiek su smidrais, tiek su vištiena. Išvirusi sriuba nėra rūgšti, priešingai – labai subalansuoto skonio.  Patiekite su traškiais skrebučiais ir tarkuotu kietuoju sūriu, kuris karštoje sriuboje gardžiai išsilydys, papuoškite šviežių bazilikų lapeliais.

Receptą rasite čia.

Tokie krevečių salotų krepšeliai tikrai papuoš švenčių stalą. Spalvingi, maistingi, puikiai suderinto, tačiau nenuobodaus skonio. Beje, vietoje mango galite naudoti ir konservuotus ananasus, o vietoje sriracha padažo tinka ir sweet chilli padažas ar tiesiog truputis aštresnių prieskonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai gardžia šalta sriuba gali būti ne tik šaltibarščiai - išbandykite receptą ir su rūgštynėmis bei ridikėliais. Į sriubą puikiai tinka ir kitokie mėgstami žalumynai. Patiekti skanu vieną ar su virtomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital