Kalafiorų apkepas su ryžiais ir sūriu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Kalafiorų apkepas su ryžiais ir sūriu
Autorius apie receptą: Skani, vegetariška užkepėlė. Jei mėgstate kalafiorą, siūlau būtinai išbandyti. Nesudėtingai paruošiama ir tikrai labai skanu. Skani, vegetariška užkepėlė. Jei mėgstate kalafiorą, siūlau būtinai išbandyti. Nesudėtingai paruošiama ir tikrai labai skanu. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas žiedinių kopūstų (nedidelio)
180 gramų ryžių (apytikriai)
130 gramų mocarela sūrio (arba kito mėgstamo, tarkuoto)
2 saujos žirnių (šaldytų, apytikriai)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
600 mililitrų pieno
1 šaukštas sviesto (su kaupu)
1 šaukštas kvietinių miltų (su kaupu)
1 žiupsnelis muskato
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą pilti vandens, įberti druskos, užvirti, suberti ryžius ir virti apie 15 minučių iki kol išvirs. Tuomet nupilti vandenį.
2.
Į kitą puodą pilti vandens, įberti druskos, užvirti, dėti kalafiorą ir virti apie 15 minučių iki kol išvirs. Tuomet išgriebti ir susmulkinti žiedynais.
3.
Morką sutarkuoti stambia tarka, svogūną supjaustyti.
4.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti morkas, svogūnus ir apkepti kelias minutes.
5.
Į dubenį suberti ryžius, žirnelius, morkas, svogūnus ir išmaišyti.
6.
Kepimo formą ištepti sviestu. Sudėti paruoštą masę, išdėlioti kalafioro žiedynus. Šiek tiek įspausti.
7.
Padažui į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti. Berti miltus ir trumpai nuolat maišant pakaitinti. Supilti pieną, įberti druskos, pipirų, muskato ir išmaišyti. Kaitinti nuolat maišant iki kol užvirs ir pradės tirštėti.
8.
Į kepimo formą supilti paruoštą padažą. Pabarstyti sūriu.
9.
Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes iki kol gražiai apkeps.
Patarimai:
Jeigu norite, galite į šią užkepėlę įpjaustyti virto kumpio ar virtos vištienos.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital