Greiti avinžirnių kepsneliai su daržovėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 67)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 67)
Greiti avinžirnių kepsneliai su daržovėmis
Autorius apie receptą: Labai skanūs , minkšti viduje, traškūs išorėje, skanutėliai avinžirnių kepsneliai - tiks ir veganams, nes ruošiami be gyvulinės kilmės produktų. Galima rinktis ir Labai skanūs , minkšti viduje, traškūs išorėje, skanutėliai avinžirnių kepsneliai - tiks ir veganams, nes ruošiami be gyvulinės kilmės produktų. Galima rinktis ir kukurūzų ar kitokius beglitimius miltus, tik tuomet gali reikėti šiek tiek koreduoti jų kiekį. (...daugiau) Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
250 gramų konservuotų avinžirnių (arba virtų)
1 vienetas cukinijų (jaunos)
1 vienetas morkų (nedidelių)
0.5 vieneto raudonosios paprikos
3 šaukštai kvietinių miltų (tinka ir beglitimiai, pvz., kukurūzų)
1 šaukštas maltų linų sėmenų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Maltus linų sėmenis užpilti 3 šaukštais šilto vandens ir išmaišyti, palikti truputį pastovėti, kad išbrinktų.
2.
Avinžirnius suberti į virtuvinio kombaino indą ir sutrinti iki vientisumo.
3.
Cukiniją ir morką sutarkuoti stambia tarka. Rankomis nuspausti, kad nebūtų daug skysčio iš daržovių. Papriką nuvalyti ir supjaustyti smulkiais kubeliais.
4.
Trintus avinžirnius, tarkuotas cukinijas, morkas, smulkintą papriką, miltus, linų sėmenis išmaišyti iki vientisos masės. Pagardinti druska ir pipirais. Masė neturi būti kieta, bet ir jokiu būdu ne skysta, formuojama rankomis. Jeigu atrodytų skystoka (gali nutikti, jeigu daržovės vandeningos), įdėkite dar šiek tiek miltų.
5.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius paplotėlius.
6.
Kepsnelius kepti apie 10 minučių, kas kelias minutes pavardant, kol kepsneliai gražiai apskrunda, išorė tampa traški.
7.
Iškepusius sudėti ant popierinio rankšluostėlių, kad sugertų riebalų perteklių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Rima
2023-11-08 08:53
Labai skanu.ačiū ATSAKYTI
Alina
2022-01-22 09:48
Mano šeimynai irgi patiko,man asmeniškai nelabai,bet čia skonio reikalas:) ATSAKYTI
milda
2020-07-27 21:10
Puikus receptas, musu seimai laabai patiko, puikiai tinka bemesems dienoms :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital