Traškūs žiedinio kopūsto kepsneliai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Traškūs žiedinio kopūsto kepsneliai
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Traškūs žiedinio kopūsto kepsneliai
Traškūs žiedinio kopūsto kepsneliai
Traškūs žiedinio kopūsto kepsneliai
Traškūs žiedinio kopūsto kepsneliai
Traškūs žiedinio kopūsto kepsneliai
Traškūs žiedinio kopūsto kepsneliai
Autorius apie receptą: Jeigu mėgstate žiedinį kopūstą, šiuos kepsnelius išbandyti tiesiog būtina! Lengvai pikantiški, traškūs išorėje, minkštučiai viduje, jie dingsta nuo stalo labai Jeigu mėgstate žiedinį kopūstą, šiuos kepsnelius išbandyti tiesiog būtina! Lengvai pikantiški, traškūs išorėje, minkštučiai viduje, jie dingsta nuo stalo labai greitai. Šiek kepsniukai tinka tiek kaip užkandėlė vakarui, tiek kaip įdomesnis garnyras ar patiekalas lengvai sveikesnei vakarienei. Prieskonius aš parašiau savo mėgiamus, bet jais drąsiai eksperimentuokite ir kurkite naujus skonių derinius. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai žiedinių kopūstų (nedidelių)
90 gramų džiūvėsėlių (naudojau „Kauno grūdų“ su paprika)
60 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (nebūtina)
1 šaukštelis česnako miltelių
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos (arba pagal skonį, galima nedėti)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Žiedinius kopūstus švariai nuplauti. Atsargiai nupjauti lapus ir storąjį koto galą (bet nepažeisti koto dalies, laikančios žiedynus). Apvertus kotu į viršų kiekvieną žiedinį kopūstą perpjauti pusiau, o tada supjaustyti (pradedant nuo dalies prie koto) 1-2 cm storio riekelėmis. Nesijaudinkite, jeigu kai kurios riekelės iširs į žiedynus - juos ruoškite taip pat kaip riekeles.
2.
Žiedinio kopūsto riekeles ir žiedynus sudėti į puodą ir užpilti verdančiu vandeniu, kad apsemtų. Berti pagal skonį druskos (aš beriu dosniai), jungti vidutinę ugnį ir kaitinti 4-5 minutes, kad žiedinis kopūstas suminkštėtų (laiką skaičiuokite ne nuo užvirimo, o nuo kaitinimo pradžios). Tada karštą vandenį nupilti, žiedinį kopūstą perlieti šaltu vandeniu (kad nustotų virti) ir gerai nusausinti sudėjus ant rankšluostėlio.
3.
Platesniame dubenėlyje džiūvėsėlius sumaišyti su smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu ir prieskoniais. Kitame dubenėlyje lengvai paplakti kiaušinius drauge su šaukštu alyvuogių aliejaus.
4.
Kiekvieną žiedinio kopūsto gabalėlį iš visų pusių aptepti kiaušinių plakiniu (aš aptepiau konditeriniu šepetėliu, bet galima ir tiesiog pamirkyti), o tada apvolioti džiūvėsėlių ir sūrio mišinyje. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
5.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kepimo režimas - kaitinimas iš viršaus bei apačios + vėjelis) apie 20-25 minutes iki kepsneliai suminkštės ir gražiai apskrus. Jeigu norite dar traškesnių kepsniukų, paskutines 1-2 kepimo minutes galite įjungti grilį.
6.
Traukti iš orkaitės, tiekti ir skanauti!
Patarimai:
Šie žiedinio kopūsto kepsneliai skanūs ir tiesiog savaime, bet aš juos dar pagardinau jogurtiniu padažu - 150g graikiško jogurto sumaišiau su šaukšteliu persilado prieskonių, šlakeliu citrinos sulčių ir žiupsneliu šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Aš kepsnelius kepu viena aukštesnėje orkaitės lentynoje negu vidurinė, nes kepant vidurinėje apačia kiek per daug suskrunda. Bet kiekviena orkaitė skirtinga, tad antroje kepimo pusėje tiesiog kilstelėkite vieną kitą kepsnelį ir patikrinkite.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Liu
2023-09-06 18:17
Tikrai labai labai gardu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital