Makaronai su tunu ir pomidorais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Makaronai su tunu ir pomidorais
Makaronai su tunu ir pomidorais
Makaronai su tunu ir pomidorais
Makaronai su tunu ir pomidorais
Makaronai su tunu ir pomidorais
Makaronai su tunu ir pomidorais
Makaronai su tunu ir pomidorais
Makaronai su tunu ir pomidorais
Makaronai su tunu ir pomidorais
Autorius apie receptą: Taip paruošti makaronai yra modernesnė itališka klasika, dar žinomi Pasta alla puttanesca con tonno vardu. Šiame recepte jie gaminami su tunu, bet tuną galite keisti mažomis Taip paruošti makaronai yra modernesnė itališka klasika, dar žinomi Pasta alla puttanesca con tonno vardu. Šiame recepte jie gaminami su tunu, bet tuną galite keisti mažomis krevetėmis ar keletu ančiuvių ar tiesiog gaminti vegetarišką versiją be jo. Aš asmeniškai mėgstu ir pomidorus, ir nesausus makaronus su gausiai padažo, todėl konservuotų pomidorų naudoju dvi skardines (800 g). Jei norite švelnesnio pomidorų skonio, galite šį kiekį mažinti perpus ir/ar papildomai padažui drauge su svogūnu apkepinti smulkintą saldžiąją papriką, saliero lapkotį ar kitų daržovių. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
350 gramų makaronų (naudojau Fettuccine, bet tinka ir spagečiai ar kiti mėgiami)
2 skardinės tuno savo sultyse (nusunkto, mano skardinė buvo 180 g)
800 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (trintų ar smulkintų šviežių)
100 mililitrų sauso balto vyno (arba daržovių sultinio)
2 saujos alyvuogių (naudojau Kalamata, bet tinka ir juodosios)
2 šaukštai kaparėlių (nebūtina, bet labai tinka)
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 sauja petražolių (arba 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek kietojo sūrio (arba puskiečio, naudojau VILVI Memel Prussia)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošiame ingredientus.
2.
Svogūną smulkiai supjaustome, česnaką nulupame ir smulkiai sukapojame. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname 3 v.š. alyvuogių aliejaus. Sudedame svogūną ir maišydami pakepiname 3-4 min iki suminkštės. Dedame česnaką ir maišydami pakepiname 20-30 s.
3.
Sukrečiame konservuotus pomidorus, nusunktą tuną, kaparėlius, perpus perpjautas alyvuoges ir pasmulkintas petražoles, supilame vyną (arba sultinį). Viską troškiname ant nedidelės ugnies 10-15 min iki padažas sutirštės. Paragaujame, pagal skonį pagardiname druska ir pipirais. Jei padažas atrodo rūgštokas (labai priklausys nuo pomidorų kokybės), įberiame pagal skonį cukraus ar kito saldiklio.
4.
Kol padažas troškinasi, makaronus išverdame pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės, tik verdame viena minute trumpiau.
5.
Išvirusius makaronus nukošiame (stiklinę makaronų virimo skysčio pasiliekame). Karštus makaronus sudedame į padažą ir gerai išmaišome, pakaitiname ant nedidelės ugnies 1-2 min. Jei norisi daugiau skysčio, įpilame šiek tiek makaronų virimo vandens. Patiekdami Pabarstome trupučiu petražolių ir tarkuoto sūrio.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Vladislav
2023-12-06 22:51
Prasau palikti komentarus ivardinant tuno skoni ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital