Pupelių užkepėlė su sūriu

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Pupelių užkepėlė su sūriu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Ši pupelių užkepėlė man buvo tikras atradimas. Labai greitai paruošiama ir be jokių didelių pastangų, o pavyksta labai skaniai. Tai gali būti puikus garnyras prie mėgiamų Ši pupelių užkepėlė man buvo tikras atradimas. Labai greitai paruošiama ir be jokių didelių pastangų, o pavyksta labai skaniai. Tai gali būti puikus garnyras prie mėgiamų patiekalų ar pietų, vakarienės idėja, kai nesinori nieko sudėtingo, o tiesiog skaniai užkąsti. Tikrai puikiai tiks su riekele mėgiamos duonos ar šalia patiekti salotų. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 gramų   konservuotų pupelių  (naudojau po skardinę sviestinių ir baltų mažesnių)
400 gramų   konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
200 gramų   mocarela sūrio  (naudojau kamuoliukus, bet tinka ir tarkuotas arba galima keisti fermentiniu sūriu)
1 vienetas   svogūnų
2 saujos   špinatų  (nebūtina)
50 gramų   kietojo sūrio  (tarkuoto, nebūtina)
3 skiltelės   česnako
1 šaukštas   alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai   itališkų žolelių  (arba provanso žolelių, raudonėlio ar kitų mėgiamų)
1.5 šaukštelio   rūkytos paprikos miltelių  (arba saldžiosios paprikos miltelių)
0.5 šaukštelio   aitriųjų paprikų dribsnių  (arba pagal skonį, nebūtina)
pagal skonį   druskos
pagal skonį   maltų juodųjų pipirų
Papuošimui:
šiek tiek   baziliko  (ar kitų žalumynų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 200 C laipsnių temperatūros su kaitinimo funkcija viršus+apačia, be vėjelio.
2.
Pasiruošti ingredientus: svogūną smulkiai supjaustyti, česnako skilteles sukapoti, mocarelos sūrį supjaustyti riekelėmis.
3.
Į didelę keptuvę pilti aliejų, įkaitinti. Suberti svogūną ir ant vidutinės kaitros apkepti 3-4 min, tuomet suberti česnaką ir pakepti dar apie 1 min.
4.
Į keptuvę sukrėsti konservuotus smulkintus pomidorus, berti džiovintas itališkas žoleles, druską, pipirus, aitriųjų paprikų dribsnius ir rūkytos paprikos miltelius, išmaišyti. Patroškinti ant vidutinės kaitros apie 5 min.
5.
Pupeles sukrėsti į sietelį ir perlieti tekančiu vandeniu. Nuvarvinti ir sudėti į keptuvę su pomidortais, tuomet dėti špinatus, permaišyti ir nukelti nuo kaitros.
6.
Jei jūsų naudojama keptuvė tinka kepimui orkaitėje, tuomet toliau vadovaukitės receptu ir šį žingsnį praleiskite. Jei keptuvės, kurią galima naudoti kepimui orkaitėje, nenaudojate, visą paruoštą masę sukrėskite į kepimo indą, kurį naudojate kepimui orkaitėje ir sekite receptą toliau.
7.
Užkepėlės viršų pabarstyti kietuoju sūriu ir išdėlioti mocarelos sūrio riekeles.
8.
Kepti įkaitintos iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje viršutinėje lentynoje 5-10 minučių arba kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
9.
Patiekiant galima pabarstyti bazilikais ar kitais žalumynais. Labai skanu valgyti kabinant minkštos duonos riekele.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital