Šveicariškas bulvinis blynas su sūrio įdaru

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 68)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 68)
Šveicariškas bulvinis blynas su sūriu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Nors blynas šveicariškas, bet labai tiks ir patiks lietuviškos virtuvės gerbėjams. Šie blynai taupūs ir labai skanūs. Kepti galima didesnėje keptuvėje vieną blyną arba Nors blynas šveicariškas, bet labai tiks ir patiks lietuviškos virtuvės gerbėjams. Šie blynai taupūs ir labai skanūs. Kepti galima didesnėje keptuvėje vieną blyną arba mažesnėje du blynus (aš kepiau 15 cm skersmens keptuvėje, tad pagal recepto kiekius gavosi du blynai). Tradiciniai Šveicariški bulviniai blynai buvo valgomi ūkininkų pusryčiams, kartu su kiaušiniais ir špinatais, dabar dažnai tiekiamais kaip garnyras. Tradiciniame recepte blynas kepamas be priedų, tačiau įprasta jį pagardinti sūriu, rūkytu kumpiu, svogūnais, žalumynais ar net obuoliais, priklausomai nuo Šveicarijos regiono. Man labai gardu šiuos blynus įdaryti sūriu, o žalumynais apiberti jau iškeptus. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 ir 1/5 kilogramo bulvių
300 gramų fermentinio sūrio (galima maišyti perpus su mocarela)
50 mililitrų aliejaus (apytikriai)
40 gramų sviesto
1 šaukštelis čiobrelių (ar kitų žalumynų)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
1 sauja svogūnų laiškų (patiekiant)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves su lupena dėti virti į verdantį vandenį 10 minučių (bulvės turi likti gana tvirtos, išvirti nereikia). Nusunkti ir palikti visiškai atvėsti (geriausia pernakt). Atvėsusias nulupti.
2.
Bulves sutarkuoti, pagardinti prieskoniais.
3.
Keptuvėje nelimpančiu paviršiumi ištirpinti pusę sviesto su 1/3 aliejaus ant vidutinės ugnies. Keptuvės dugne tolygiai paskirstyti pusę bulvių masės (jei kepsite vienoje didelėje keptuvėje, o jei kepsite mažesnėje per du kartus - paskirstykite ketvirtadalį masės). Kepti 3 - 5 minutes, išorine šaukšto puse paspausdžiant ir formuojant lygų paviršių.
4.
Ant viršaus paskirstyti tarkuotą sūrį (arba pusę, jei kepate per du kartus). Dėliojant sūrį palikti maždaug 2 cm nepadengto paviršiaus iš kraštų. Ant viršaus paskirstyti likusias bulves (arba ketvirtadalį bulvių masės, jei kepate per du kartus), išorine šaukšto puse paspaudžiant ir lyginant paviršių, kad uždengtų visą sūrį.
5.
Kepti dar apie 5 minutes, keptuvę truputį papurtant, kad pagrindas neprikeptų prie keptuvės. Ant keptuvės viršaus uždėti lėkštę ir keptuvę apversti, kad blynas išvirstų kepta puse į viršų.
6.
Keptuvėje ištirpinti likusį sviestą su aliejumi. Į keptuvę atsargiai įdėti, padedant mentele, blyną, nekepta puse į apačią. Kepti dar 7 - 10 minučių. Jei reikia, pilti kiek daugiau aliejaus.
7.
Iškepusį blyną išimti (galima tuo pačiu būdu į lėkštę, kaip ir apverčiant blyną) ant rankšluostinio popieriaus, kad sugertų riebalų perteklių. Prieš pjaustant palikti pastovėti bent 5 minutes, jog sutvirtėtų.
8.
Patiekiant galima pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais. Pjauti blyną perpus arba gabalėliais (kaip picą) ir gardžiuotis!
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Viktorija
2023-12-23 19:33
Tarkavau su burokine tarka, kitą kartą tarkuočiau su smulkesne. Dėjau prie sūrio dar ir pakepintos dešros. Skanu! ATSAKYTI
Loreta
2019-09-23 13:51
Kaip tarkuoti? Stambiai? ATSAKYTI
Audrius
2018-09-04 21:23
Skaniau, nei galvojau iš pradžių :)
Pasigaminau prie šio Šveicariško “Rösti” žalių salotų su grietine. Labai tiko. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital