Veganiški kebabai orkaitėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Veganiški kebabai orkaitėje
Veganiški kebabai orkaitėje
Veganiški kebabai orkaitėje
Autorius apie receptą: Kvapniais prieskoniais pagardinti maltinukai, formuojami aplink medinius iešmelius, būdingi Artimųjų Rytų virtuvei. Kofta (arba kebabais) vadinami maltinukai tradiciškai Kvapniais prieskoniais pagardinti maltinukai, formuojami aplink medinius iešmelius, būdingi Artimųjų Rytų virtuvei. Kofta (arba kebabais) vadinami maltinukai tradiciškai ruošiami iš jautienos ar avienos, o augalinė jų versija taip pat labai gardi – jai naudokite augalinės kilmės sojų faršą. Toliau, kaip ir gaminant pagal autentišką receptą, faršą gardinkite sodraus aromato prieskoniais, dosniu ryšeliu petražolių, svogūnais ir česnakais. Tokie maltinukai dažniau patiekiami kaip užkandis: didelėje lėkštėje išdėliokite iešmelius ir mėgstamas daržoves, šalie patiekite gaivaus padažo. Valgymą paverskite smagia patirtimi – čiupkite už iešmelio, mirkykite į padažą ir ragaukite! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
300 gramų sojos faršo (naudojau „Naturli“ formuojamą)
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
1 pundelis petražolių
0.5 šaukštelio malto kumino
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio malto cinamono
1/4 šaukštelio maltos kalendros
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
1 pundelis petražolių
pagal poreikį daržovių (agurkų, pomidorų, rausvųjų svogūnų)
pagal skonį citrinų (arba žaliosios citrinos)
Padažui:
250 mililitrų migdolų gėrimo (naudojome „Naturli“ fermentuoto migdolų produktą „Natural“)
1 vienetas agurkų (trumpavaisio)
1 pundelis krapų
1 šaukštas citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Iškepkite sojų faršo kebabus. Į maisto smulkintuvą sudėkite svogūną, česnako skilteles, petražoles. Susmulkinkite iki labai mažų gabalėlių (bet ne iki tyrės!).
2.
Sumaišykite su sojų faršu ir prieskoniais. Paminkykite faršą, jis turi būti lipnus. Uždenkite dubenį ir palaikykite šaldytuve apie valandą.
3.
Medinius iešmelius pamerkite į vandenį ir palaikykite apie pusę valandos.
4.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Groteles išklokite lakštu folijos, ją apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
5.
Imkite po kupiną šaukštą faršo, drėgnais delnais suformuokite pailgą maltinuką, ji perverkite mediniu iešmeliu (turėtumėte suformuoti apie dešimt kebabų).
6.
Suformuotus kebabus išdėliokite ant folijos. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol vidinė temperatūra pasieks 74 laipsnius. Jei norite, kad išorė labiau apskrustų, prieš baigiant kepti porai minučių įjunkite orkaitės grill funkciją.
7.
Paruoškite padažą. Fermentuotą migdolų produktą sumaišykite su tarkuota česnako skiltele, tarkuotu agurku (jei jis labai vandeningas, prieš įmaišydami į padažą nuspauskite kiek įmanoma daugiau skysčio), smulkiai kapotais krapais, citrinos sultimis, druska ir pipirais.
8.
Keptus kebabus patiekite su padažu ir mėgstamomis daržovėmis. Papuoškite citrinų ir žaliųjų citrinų skiltelėmis, petražolėmis.
Patarimai:
Augaliniams maltinukams naudokite formavimui skirtą „Naturli“ sojų faršą. Jo tekstūra yra išskirtinė, itin artima mėsos faršui – jis lipnus, lengvai formuojamas ir puikiai išlaiko savo formą gaminimo metu.
Iešmelius kepkite grilyje ar orkaitėje. Neperkepkite, stebėkite vidinę temperatūrą, kuri turi siekti 74 laipsnius. Jei kepate grilyje, dažnai nevartykite. Leiskite pilnai apskrusti, tik tuomet apverskite; kitaip maltinukas, nespėjęs pilnai apkepti, gali subyrėti.
Jei nemėgstate rytietiškų prieskonių, galite gaminti be jų – maltinukai bus švelnesnio skonio bei aromato.
Maltinukus pagardinkite lengvu, gaiviu Tzatziki tipo padažu. Augalinę jo versiją ruoškite su „Naturli“ fermentuotu migdolų produktu „Natural“.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital