Tobulas varškės apkepas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Tobulas varškės apkepas
Tobulas varškės apkepas
Tobulas varškės apkepas
Tobulas varškės apkepas
Autorius apie receptą: Tai ne šiaip sau koks varškės apkepas, o TOBULAS varškės apkepas. Vadinau jį taip dar tada, kai rašiau receptą patį pirmą kartą, ir nuo tada šimtai jūsų įsitikinote, kad Tai ne šiaip sau koks varškės apkepas, o TOBULAS varškės apkepas. Vadinau jį taip dar tada, kai rašiau receptą patį pirmą kartą, ir nuo tada šimtai jūsų įsitikinote, kad „tobulas“ yra žodis, geriausiai apibūdinantis jo skonį. O jei nutiko taip, kad dar niekada nesate šio apkepo gaminę, labai tikiuosi, kad šiandien ar visai netrukus tą padarysite. Ir tuomet mūsų, žinančių, koks gi yra tas TOBULAS varškės apkepo skonis, bus dar daugiau! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 kilogramas liesos varškės
6 vienetai kiaušinių (didelių)
375 mililitrai pieno
135 gramai manų kruopų
100 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Patiekiant:
šiek tiek graikiško jogurto
šiek tiek šilauogių (ar kitų uogų)
šiek tiek medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 32 cm skersmens kepimo indą.
2.
Manų kruopas suberkite į dubenėlį ir užpilkite pienu. Atidėkite į šalį, kol kruopos išbrinks.
3.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
4.
Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių trynius, cukrų bei vanilinį cukrų iki purios baltos masės. Suberkite varškę, supilkite išbrinkusias manų kruopas su likusiu pienu, jei kruopos nesugėrė jo viso, ir trinkite maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos masės, kol neliks jokių varškės gumulėlių.
5.
Atskirame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių baltymus iki labai standžių putų. Išplaktos putos turi nekristi nuo plakimo šluotelės, o apvertus dubenį, tvirtai laikytis jame.
6.
Išplaktus baltymus sudėkite į dubenį su varške ir lengvais judesiais išmaišykite. Nepermaišykite. Turite gauti labai purią bei skystoką varškės masę.
7.
Supilkite paruoštą masę į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-60 minučių, kol apkepas sutvirtės, o jo paviršius nusidažys gražia auksine spalva. Jei matote, kad kepdamas viršus per greitai ruduoja, uždenkite jį kepimo folija ir kepkite toliau.
8.
Iškepusį apkepą maždaug 10 minučių palaikykite išjungtoje orkaitėje, leiskite jam šiek tiek sutvirtėti. Tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite su graikišku jogurtu, uogomis, šviežiu medumi ar kitais mėgstamais priedais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital