Įdaryti makaronai su varške ir špinatais Cannelloni

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Įdaryti makaronai su varške ir špinatais Cannelloni
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Įdaryti makaronai su varške ir špinatais Cannelloni
Įdaryti makaronai su varške ir špinatais Cannelloni
Įdaryti makaronai su varške ir špinatais Cannelloni
Įdaryti makaronai su varške ir špinatais Cannelloni
Autorius apie receptą: Šie įdaryti makaronai yra tobuli. Rimtai, paragavę suprasite. Net užkietėję mėsos mylėtojai juos užskaito ir dar kaip. Nieko keisto, nes tai klasikinis itališkų cannelloni Šie įdaryti makaronai yra tobuli. Rimtai, paragavę suprasite. Net užkietėję mėsos mylėtojai juos užskaito ir dar kaip. Nieko keisto, nes tai klasikinis itališkų cannelloni receptas, tik vietoje rikotos aš dažnai naudoju varškę. Bet jei norite itališkiau, drąsiai ją keiskite rikotos sūriu. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
14 vienetų makaronų vamzdelių (apytikriai)
100 gramų sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojau VILVI Memel Prussia)
Įdarui:
540 gramų varškės 9% (arba rikotos sūrio, jei norite itališkiau)
200 gramų špinatų (naudojau šviežius, bet tinka ir šaldyti)
50 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (arba kitokio mėgiamo sūrio, naudojau VILVI Memel Blue)
3 skiltelės česnako
2 šaukšteliai itališkų žolelių (arba provanso žolelių arba 1 a.š. raudonėlio)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Padažui:
500 mililitrų pieno
40 gramų sviesto
40 gramų kvietinių miltų
šiek tiek malto muskato (nebūtina, bet labai tinka)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įjunkite orkaitę kaisti iki 180 C (kaitinimas - viršus + apačia, be vėjelio).
2.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles (arba įspauskite) ir maišydami pakepinkite 20-30s. Sudėkite špinatus ir švelniai maišydami pakepinkite iki jie susileis. Nuimkite nuo kaitros ir palikite atvėsti.
3.
Kol vėsta špinatai, paruoškite baltąjį Bešamelio padažą: storadugniame puode ar prikaistuvyje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir maišant kepinkite apie 1-2 min, kol masė taps košelės konsistencijos ir miltai ims skleisti malonų kvapą. Nuimkite puodą nuo ugnies ir labai palaipsniui nuolat maišant šluotele supilkite pieną. Pirmą trečdalį pieno pilti labai lėtai, vis gerai išmaišant, kad neliktų gumuliukų, likusį pieną galima pilti greičiau.
4.
Padažą grąžinkite ant vidutinės ugnies ir maišydami kaitinkite iki ims pastebimai tirštėti. Nuimkite nuo kaitros, pagardinkite pipirais, keliais tarkiais muskato ir pagal skonį druska. Puodą su padažu uždengkite dangčiu, kad neatvėstų.
5.
Atvėsusius špinatus truputį pasmulkinkite (nebūtina, bet bus lengviau įdaryti makaronus). Sumaišyite su varške. Įtarkuokite surį su melsvuoju pelėsiu (ar kitokį, kurį naudojate), berkite itališkas prieskonines žoleles, šiek tiek pipirų ir išmaišykite. Paragaukite, pagal skonį pagardinkite druska.
6.
Varškės ir špinatų įdaru prikimškite makaronų vamzdelius (apvirti nereikia). Galite kimšti šaukšteliu, bet man greičiau taip - vamzdelius sustatau stačiai, nukerpu tvirtesnio maišelio kampą, į maišelį dedu įdaro ir įspaudžiu į vamzdelius, šaukšteliu ar pirštu vis spusteldama, kad neliktų oro tarpų.
7.
Kepimo formos dugną patepkite padažu, kad būtų per 1-2mm padengtas visas dugnas. Išdėliokite makaronų vamzdelius, palikdami mažus tarpus, kad vamzdeliai tarpusavyje nesiliestų. Jei liko nepanaudoti varškės įdaro, jį sudėkite į tarpus tarp vamzdelių ar formos kraštuose.
8.
Vamzdelių viršų aptepkite likusiu padažu - atidžiai, kad neliktų sausų makaronų kraštelių. Ant viršaus užberkite smulkiai tarkuotą sūrį.
9.
Kepimo indą uždenkite folija arba dangčiu. Kepkite iki 180 C įkaitintos orkaitės viduryje 30 min. Tada foliją nuimkite, orkaitės temperatūrą padidinkite iki 200 C ir dar pakepkite 10-15 min, kad sūris gražiai apskrustų.
10.
Išimkite makaronus iš orkaitės, leiskite 5 min pastovėti, o tada skanaukite.
Patarimai:
Daugiau patarimų ir receptų, kaip ruošti įdarytus makaronus Cannelloni, rasite šiame straipsnyje.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Vaida
2022-10-24 19:28
Labai lengvai gaminamas patiekalas, ir visa seima liko suzaveta. o pastovejes manau butu dar skanesnis ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital