Tikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 52)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 52)
Lazanija
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šis receptas yra tradicinės itališkos lazanijos. Nors kas yra visiškai tradicinė, tikriausiai kiekviena italė turi savo nuomonę, kaip ir mes turime apie cepelinus ar kugelį. Šis receptas yra tradicinės itališkos lazanijos. Nors kas yra visiškai tradicinė, tikriausiai kiekviena italė turi savo nuomonę, kaip ir mes turime apie cepelinus ar kugelį. Kaip ten bebūtų, ši lazanija tikrai puiki ir nors darbo ją gaminant yra, skonis viską atperka su kaupu! (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 pakelis lazanijos lakštų
1 sauja kietojo sūrio (tarkuoto)
Mėsos padažui:
500 gramų jautienos faršo
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
1 šaukštas pomidorų pastos
2 vienetai lauro lapų
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio čiobrelių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
1 šlakelis vandens
Bešamelio padažui:
500 mililitrų pieno
40 gramų sviesto
40 gramų miltų
1 sauja kietojo sūrio (tarkuoto)
1 žiupsnelis malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmimausia ruošiame mėsos padažą. Tam keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir maišant apkepinkite faršą. Apkepintą faršą trumpam atidėkite į šalį.
2.
Toje pačioje keptuvėje iki švelniai auksinės spalvos apkepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus (jeigu imtų degti, įpilkite dar truputį aliejaus), tuomet sudėkite mažais kubeliais pjaustytas morkas. Maišant daržoves pakepinkite iki morkos suminkštės. Tuomet sudėkite prieskonines žoleles, įdėkite lauro lapelius, žiupsnelį pipirų, pagal skonį druskos, sudėkite pomidorų pastą, viską išmaišykite ir 1-2 minutes pašildykite.
3.
Tada į daržoves sudėkite apkepintą faršą, viską gerai išmaišykite, sudėkite pasmulkintus konservuotus pomidorus (su visu skysčiu iš skardinės), išmaišykite. Ugnį sumažinkite ir pridengę mėsos padažą troškinkite apie 20-30 min, kol jis šiek tiek sutirštės. Padažui išsitroškinus iš jo išimkite lauro lapelius.
4.
Kol troškinasi mėsos padažas, paruoškite Bešamelio padažą. Storadugniame puode ar prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Į jį suberkite miltus ir maišant pakepinkite iki kol miltai bus auksinės spalvos (man užtrunka apie 2-3 minutes).
5.
Tada plona srovele, vis maišant arba plakant šluoktele supilkite pieną. Kantriai, ant nedidelės ugnies, nuolat maišant virkite šį padažą ir tikrai įvyks stebuklas - jis tarsi magiškai sutirštės ir taps nuostabiai kreminės konsistencijos! Padažui dar neatvėsus į jį suberkite saują tarkuoto kietojo sūrio ir išmaišykite. Pagardinkite padažą žiupsneliu muskato ir kvapniųjų pipirų.
6.
Kai visi padažai paruošti, sluoksniuokite lazaniją. Pirmiausia kepimo inde paskleiskite mėsos padažo sluoksnį. Ant jo dėkite lazanijos lakštų sluoksnį. Labai svarbu, kad pirmasis sluoksnis būtų būtent mėsos padažo - jokiu būdu nepradėkite sluoksniuoti nuo lazanijos lakštų, kadangi jie gali sukietėti ir prilipti prie indo.
7.
Ant lakštų vėl paskleiskite mėsos padažo. Jo viršų aptepkite Bešamelio padažu. Dėkite dar vieną sluoksnį lakštų. Šitaip susluoksniuokite visą lazaniją (turėtų pavykti 3-4 sluoksniai, bet tikslus sluoksnių skaičius priklausys nuo jūsų kepimo indo dydžio). Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos padažo, aptepto Bešamelio padažu. Susluoksniuotą lazaniją pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
8.
Kepimo indo viršų uždenkite folija. Lazaniją kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje viso apie 50 minučių. Praėjus maždaug dviems tečdaliams kepimo laiko, foliją nuimkite, kad lazanijos viršus gražiai apskrustų. O jeigu mėgstate labai traškų ir apskrudusį viršų, pačioje kepimo pabaigoje įjunkite grilio režimą ir dar 3-5 min. paskrudinkite lazaniją.
9.
Iškepusią lazaniją traukite iš orkaitės, pjaustykite kvadratais ir skanaukite!
AUTORIUS: Reda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Doma
2019-08-04 12:39
Lazanijos lakstus reikia apvirti kad jie butu minkstesni ar nebutina? ATSAKYTI
Ieva
2019-08-05 09:34
Apvirti tikrai nereikia, svarbu, kad makaronai būtų gerai padengti padažu, tuomet puikiai išsitroškins ir bus minkšti :) ATSAKYTI
Gabija
2019-07-18 16:19
O ten paprastas pienas kur 500ml ar ir grietinėlė? ATSAKYTI
Diana
2019-07-18 17:16
Taip, lazanija tradiciškai skaninama baltu Bešamelio padažu, kuriam gaminti naudojamas paprastų paprasčiausias pienas :) ATSAKYTI
Vaida
2019-05-18 21:39
Visai šeimai labai patiko. Skanu. Kepsim dar ne kartą. ATSAKYTI
Jurgita
2019-05-15 17:49
Nerealiai skaniai gaunasi ATSAKYTI
Lolita
2019-05-05 19:07
Tokį pat gaminu, tik receptą tą patį imdavau iš "Pagal Beatą". Tobula! ATSAKYTI
Indre
2019-04-28 15:33
Labai skanus gavosi. Kitus receptus esu bandžiusi ir niekad toks minkštas ir skanus neišeidavo. Ir galvodavau kad niekad man nebeišeis. Ačiū už recepta ATSAKYTI
Robertas
2019-04-19 16:13
Man patiko. Gavosi labai skaniai ATSAKYTI
Domas
2019-02-18 14:48
Labai skani lazanija ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital