Tikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 106)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 106)
Lazanija
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šis receptas yra tradicinės itališkos lazanijos. Nors kas yra visiškai tradicinė, tikriausiai kiekviena italė turi savo nuomonę, kaip ir mes turime apie cepelinus ar kugelį. Šis receptas yra tradicinės itališkos lazanijos. Nors kas yra visiškai tradicinė, tikriausiai kiekviena italė turi savo nuomonę, kaip ir mes turime apie cepelinus ar kugelį. Kaip ten bebūtų, ši lazanija tikrai puiki ir nors darbo ją gaminant yra, skonis viską atperka su kaupu! (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 pakelis lazanijos lakštų
1 sauja kietojo sūrio (tarkuoto)
Mėsos padažui:
500 gramų jautienos faršo
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
1 šaukštas pomidorų pastos
2 vienetai lauro lapų
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio čiobrelių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
1 šlakelis vandens
Bešamelio padažui:
500 mililitrų pieno
40 gramų sviesto
40 gramų miltų
1 sauja kietojo sūrio (tarkuoto)
1 žiupsnelis malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmimausia ruošiame mėsos padažą. Tam keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir maišant apkepinkite faršą. Apkepintą faršą trumpam atidėkite į šalį.
2.
Toje pačioje keptuvėje iki švelniai auksinės spalvos apkepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus (jeigu imtų degti, įpilkite dar truputį aliejaus), tuomet sudėkite mažais kubeliais pjaustytas morkas. Maišant daržoves pakepinkite iki morkos suminkštės. Tuomet sudėkite prieskonines žoleles, įdėkite lauro lapelius, žiupsnelį pipirų, pagal skonį druskos, sudėkite pomidorų pastą, viską išmaišykite ir 1-2 minutes pašildykite.
3.
Tada į daržoves sudėkite apkepintą faršą, viską gerai išmaišykite, sudėkite pasmulkintus konservuotus pomidorus (su visu skysčiu iš skardinės), išmaišykite. Ugnį sumažinkite ir pridengę mėsos padažą troškinkite apie 20-30 min, kol jis šiek tiek sutirštės. Padažui išsitroškinus iš jo išimkite lauro lapelius.
4.
Kol troškinasi mėsos padažas, paruoškite Bešamelio padažą. Storadugniame puode ar prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Į jį suberkite miltus ir maišant pakepinkite iki kol miltai bus auksinės spalvos (man užtrunka apie 2-3 minutes).
5.
Tada plona srovele, vis maišant arba plakant šluoktele supilkite pieną. Kantriai, ant nedidelės ugnies, nuolat maišant virkite šį padažą ir tikrai įvyks stebuklas - jis tarsi magiškai sutirštės ir taps nuostabiai kreminės konsistencijos! Padažui dar neatvėsus į jį suberkite saują tarkuoto kietojo sūrio ir išmaišykite. Pagardinkite padažą žiupsneliu muskato ir kvapniųjų pipirų.
6.
Kai visi padažai paruošti, sluoksniuokite lazaniją. Pirmiausia kepimo inde paskleiskite mėsos padažo sluoksnį. Ant jo dėkite lazanijos lakštų sluoksnį. Labai svarbu, kad pirmasis sluoksnis būtų būtent mėsos padažo - jokiu būdu nepradėkite sluoksniuoti nuo lazanijos lakštų, kadangi jie gali sukietėti ir prilipti prie indo.
7.
Ant lakštų vėl paskleiskite mėsos padažo. Jo viršų aptepkite Bešamelio padažu. Dėkite dar vieną sluoksnį lakštų. Šitaip susluoksniuokite visą lazaniją (turėtų pavykti 3-4 sluoksniai, bet tikslus sluoksnių skaičius priklausys nuo jūsų kepimo indo dydžio). Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos padažo, aptepto Bešamelio padažu. Susluoksniuotą lazaniją pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
8.
Kepimo indo viršų uždenkite folija. Lazaniją kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje viso apie 50 minučių. Praėjus maždaug dviems tečdaliams kepimo laiko, foliją nuimkite, kad lazanijos viršus gražiai apskrustų. O jeigu mėgstate labai traškų ir apskrudusį viršų, pačioje kepimo pabaigoje įjunkite grilio režimą ir dar 3-5 min. paskrudinkite lazaniją.
9.
Iškepusią lazaniją traukite iš orkaitės, pjaustykite kvadratais ir skanaukite!
AUTORIUS: Reda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (26)
Margarita
2020-05-13 14:06
Tobulo skonio lazanija! Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Aleksas
2020-03-30 20:41
Lazanija tobula! Gaminu jau ne pirma karta pagal Jusu recepta :)

P. S. As dar idejau biski cesnako.

Aciu! ATSAKYTI
Arus
2020-03-30 15:58
Puikiai gavosi! Ačiū už nuostabų receptą.
ATSAKYTI
Vaida
2020-02-19 23:19
O jei su kiaulienos faršu gaminti? ATSAKYTI
Agnė
2020-02-20 09:08
Bus kiek riebiau tikriausiai, bet galima ir su kiauliena :) ATSAKYTI
Violeta
2020-02-13 11:00
Tobula. Gyvenime tokios skanios nevalgiau, net Venecijoje nebuvo tokia skani. ATSAKYTI
Zita
2020-02-07 19:44
Koks lazanijos lakstu svoris reikalingas ir kokio dydzio kepimo forma t.b. ? ATSAKYTI
Virginijus
2020-02-07 12:53
beveik teisingai ATSAKYTI
Silvija
2019-12-15 18:25
Gavosi tiesiog tobulai ATSAKYTI
Alfredas
2019-11-09 11:11
Mačiau lazanijos lakštų pakelių po 200, 300, 500, 800 gr. ir net kilogramo. Vidurkis 500gr. tiek ir bandysiu.
Ar laznijos skonis turi priklausyti nuo sajos dydžio? Mano sauja 4 kartus didesnė nei žmonos. Bus lazanija 4 kartus skanesnė. Tarkuosiu 200 gr sūrio. ATSAKYTI
Karolis
2019-10-03 02:54
Super lazanija!!!Iki siol mokejau tik blynus ir kiausinius issikepti o dabar moku ir nereale lazanija iskepti! Tiesiog SUPER!Aciu autorei . ATSAKYTI
Indre
2019-09-23 08:15
Šitas receptas pats geriausias, aš ji darau ir darau. Seniau niekada lazanija man nesigaudavo, ir galvojau viskas nebesigaus. Seip nemėgstu daryti valgyti, bet šita lazanija kažkas nepaprasto. Mano vyras sakė dabar jis bandys ją pagaminti. Vienu zodziu ačiū už nuostabu tecepta ATSAKYTI
Jolita
2019-08-30 17:26
Pabandziau pagal si recepta ir pasigailejau, nes buvau anksciau dariusi tik lakstus sumirkius... dabar gavosi lakstai kieti :(, tikrai patarkit pamirkyti juos savo recepte ATSAKYTI
Laura
2019-09-02 13:12
Labai svarbu gerai aptepti padažu, kad neliktų neuždengtų vietų, tuomet lakštai tikrai kuo puikiausiai iškepa minkšti :) ATSAKYTI
Daiva
2020-02-11 20:03
Yra dviejų rūšių lakštai; vienus reikia išvirti, kaip nurodyta ant pakuotės, o kitus galima dėti nevirtus ir gaunasi tiesiog puikiai. Žiūrėkite ant lakštų pakuotes, viskas turi būti parašyta.
Lakštai, kurių nereiki virti, tiesiog tobuli.. daug mažiau darbo surenkant lazaniją. Ir mirkyti jų tikrai nereikia.. Sėkmės !! ATSAKYTI
Doma
2019-08-04 12:39
Lazanijos lakstus reikia apvirti kad jie butu minkstesni ar nebutina? ATSAKYTI
Ieva
2019-08-05 09:34
Apvirti tikrai nereikia, svarbu, kad makaronai būtų gerai padengti padažu, tuomet puikiai išsitroškins ir bus minkšti :) ATSAKYTI
Deina.
2020-01-23 22:50
Nebutina .Pati jau daznai darau..niekada neapverdu,ir lb gerai iskepa. ATSAKYTI
Gabija
2019-07-18 16:19
O ten paprastas pienas kur 500ml ar ir grietinėlė? ATSAKYTI
Diana
2019-07-18 17:16
Taip, lazanija tradiciškai skaninama baltu Bešamelio padažu, kuriam gaminti naudojamas paprastų paprasčiausias pienas :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital