Tikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 320)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 320)
Lazanija
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Lazanija
Lazanija
Autorius apie receptą: Šis receptas yra klaskininės itališkos lazanijos su bolognese padažu. Nors kas yra tikra itališka lazanija, tikriausiai kiekviena italė turi savo nuomonę, kaip ir mes turime apie Šis receptas yra klaskininės itališkos lazanijos su bolognese padažu. Nors kas yra tikra itališka lazanija, tikriausiai kiekviena italė turi savo nuomonę, kaip ir mes turime apie cepelinus ar kugelį. Kaip ten bebūtų, ši lazanija tikrai puiki ir nors darbo ją gaminant yra, skonis viską atperka su kaupu! (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
10 vienetų lazanijos lakštų (apytikriai)
100 gramų kietojo sūrio (mėgiamo, naudojome VILVI Memel Reserve)
Mėsos padažui:
700 gramų jautienos faršo (skaniau liesesnio)
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų, be odelių)
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas salierų stiebų (arba 1 raudonos saldžios paprikos)
2 vienetai svogūnų
1 šaukštas pomidorų pastos
2 vienetai lauro lapų
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Bešamelio padažui:
600 mililitrų pieno
40 gramų sviesto
40 gramų miltų
1 žiupsnelis malto muskato (arba keli tarkiai muskato riešuto)
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmimausia ruošiame mėsos padažą. Tam keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir maišant apkepinkite faršą. Apkepintą faršą trumpam atidėkite į šalį.
2.
Toje pačioje keptuvėje iki švelniai auksinės spalvos apkepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus (jeigu imtų degti, įpilkite dar truputį aliejaus), tuomet sudėkite mažais kubeliais pjaustytas morkas ir smulkiai kapotą česnaką. Maišant pakepinkite iki morkos suminkštės. Sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytą saliero stiebą ir dar porą minučių pakepinkite.
3.
Sudėkite pomidorų pastą, čiobrelius, raudonėlį, lauro lapelius, žiupsnelį pipirų ir išmaišykite. Sudėkite apkepintą faršą, smulkintus konservuotus pomidorus, pagal skonį pagardinkite druska ir išmaišykite. Ugnį sumažinkite, keptuvę uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 20-30 min. Padažui išsitroškinus išimkite lauro lapelius.
4.
Kol troškinasi mėsos padažas, paruoškite Bešamelio padažą. Storadugniame puode ar prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Į jį suberkite miltus ir maišant pakepinkite 1-2 minutes.
5.
Nuimkite puodą nuo ugnies ir maišant (geriausia šluotele) supilkite apie ketvirtadalį pieno. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tada per kelis kartus vis išmaišydami supilkite likusį pieną. Grąžinkite puodą ant vidutinės ugnies ir maišydami kaitinkite iki padažas sutirštės, taps kreminės konsistencijos (man užtrunka apie 5-6 minutes). Sutirštėjusį padažą pagardinkite padažą žiupsneliu muskato ir pipirų, įdėkite pagal skonį druskos.
6.
Kai visi padažai paruošti, sluoksniuokite lazaniją. Pirmiausia kepimo inde (naudojome 20x30 dydžio) paskleiskite ploną Bešamelio padažo sluoksnį (nedaug, tik kad daugmaž padengtų indo dugną). Ant jo dėkite lazanijos lakštų sluoksnį.
7.
Ant lakštų paskleiskite mėsos padažo. Jo viršų plonai aptepkite Bešamelio padažu. Dėkite dar vieną sluoksnį lakštų. Šitaip susluoksniuokite visą lazaniją (mums pavyksta 3 sluoksniai, bet tikslus sluoksnių skaičius priklausys nuo jūsų kepimo indo dydžio). Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos padažo, aptepto Bešamelio padažu. Susluoksniuotą lazaniją pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
8.
Kepimo indo viršų uždenkite folija ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 minučių, tada foliją nuimkite, orkaitės temperatūrą padidinkite iki 220 laipsnių ir dar pakepkite apie 10-15 minučių iki sūris apskrus (jei mėgstate labai traškų ir apskrudusį viršų, pačioje kepimo galite trumpam įjungti grilio režimą).
9.
Iškepusiai lazanijai leiskite 5-10 minučių "susistovėti", o tada pjaustykite ir skanaukite!
Patarimai:
Lazanijos lakštų prieš gaminant apvirti tikrai nebūtina. Kad jie suminkštėtų labai svarbu padažu aptepti kruopščiai, nepaliekant tarpelių, nes paliktose vietose lakštai liks kietoki.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (57)
Loreta
2022-05-02 20:15
Gaila, nieko ypatingo, vyrui nepatiko visai. :( Sakė daugiau šio patiekalo nebegaminti. :( ATSAKYTI
Sonata
2022-04-24 17:49
Tobula lazanija! Gavosi labai skaniai gavosi ATSAKYTI
Eglė
2022-04-06 19:14
Lazanija gavosi puiki.! Tik darant bešamelio padažą dėjau 100ml daugiau pieno, kad lakštai nesigautų kieti. ATSAKYTI
Ieva
2022-04-04 21:57
Lazanija tikrai tobula, keista girdėti tuos neigiamus komentarus, panašu kai gaminti nemokate tai ir neskaniai pasigaminate. Jei viską darote pagal receptą nei į gumuliukus Bešamelio padažas nesušoka, o pvz norint išvengti kietų lazanijos lakštų, galite lakštus pamirkyti į indą su Bešamelio padažu, ar aptepti jį iš abiejų pusių tiesiog rankomis. Tik va pastebėjimas, gaminimo trukmė tikrai nėra valanda. Vien iki imetimo i orkaite uztrunku apie 1.30, + orkaiteje dar apie 45min. Ir kol pastovi, biški pravėsta ir kai patieki ant stalo tikrai gaunasi 2,5 val. Bet skanu be galo, tad tikrai verta! Abejoju ar kur restorane skaniau pagamintų. ATSAKYTI
Albinas
2022-02-21 21:24
Jūs mielieji mokate skaityti ir galvoti vienu metu? Kas parašyta tas. Kiekvienam pagal skonį, o čia Itališkas receptas tai žinosite bent skonį tikrą o ne kokio tikiesi.. ATSAKYTI
Nijole
2022-02-17 18:01
Bešamelio padažo išmaišyti taip ,kad neliktų gumuliukų nepavyko,todėl nukošiau.O lazanijos skonis nieko ypatingo. ATSAKYTI
Mantas
2022-02-19 18:57
Jeigu paprasčiausio padažo nesigauna padaryt, tai nieko nuostabaus, kad skonis nieko 'ypatingo' :D ATSAKYTI
Viktorija
2022-02-15 05:56
Receptas blogas nuo visų šitų žolelių lazanija gavosi neskani labai priduoda specifinio skonio.. Esu labai nepatenkinta receptu dar tokios ne skanios lazanijos nebuvau iškepusį ATSAKYTI
Ieva
2022-02-15 11:55
Jeigu žolelių nemėgstat, receptas nuo to blogas nepasidaro ;) Jei nemėgstat - galima dėti mažiau ar visai nedėti. Mūsų šeimai tiek raudonėlis, tiek čiobrelis - visiška italų virtuvės klasika ir čia toooobulai dera! ATSAKYTI
svete
2022-01-31 11:43
patarimas- nedėkite tų raudonėlių ir Čiobrelių, nes tai yra picos prieskoniai. Daug skaniau be jų. O dar labai skanu įdėti raudonąją paprika, ko pastebėjau dauguma lazanijos receptų nesako. Aš šią lazanija dariau jau daug kartų, todėl pastebėjau kuomet gaunasi skaniau. O beto, saliero niekada nedėjau, vietoje to paprika geriau tinka. Ačiū kad susirinkote. ATSAKYTI
Karolina
2022-01-26 12:33
Puikus receptas! ATSAKYTI
Ona
2022-01-24 10:41
Patarimas, padažo pasidaryti daugiau, nes tokiam kiekiui tikrai neužtenka. Lakštai gavosi kietoki nes tiesiog nepakankamai sušlapo lakštai. ATSAKYTI
Šarūnė
2022-01-18 15:10
Gavosi skaniausia, kokią valgiau ATSAKYTI
Asta
2022-01-05 21:00
Labai skani lazanija! Tikrai gaminsiu dar ne kartą! ATSAKYTI
Klaudija
2021-11-09 22:12
Labai skanu ATSAKYTI
Kristina
2021-04-26 10:12
Puikus receptas!
Gaminau, gaminu ir gaminsiu ! ATSAKYTI
Ramune
2021-04-19 19:11
Gaminsiu siandiena. Tikiu kad skani. Esu gaminusi daug lazaniju. Bandysiu sia. ATSAKYTI
Gabriela
2021-03-05 15:02
Nemanau,kad tinka gaminį vadinti "tikru itališku".Italija didelė šalis ir visi patiekalai vis kitaip gaminami skirtinguose regionuose.Gyvenu Lombardijoj,bet ir čia bene kiekvienam mieste gaminama truputį kitaip. Tik visur sutariama dėl to,kad pati skaniausia lasagna, beje, kaip ir pasta yra gaminta namuose,gaminant viską ir lakštus.Tam beveik visuose Italijos namuose rasite mašinėlę lakštams ir lakštiniams gaminti. Taip pat gaminame ir lakštinius. Visos senos italės jas aplankiusiems vaikaičiams į deda namie darytų lakštinių.Šitą pastebėję gamintojai taip pat pradėjo prekiauti šviežiais,nedžiovintais lakštiniais. reikia paragauti ir tų ir tų,kad suprastumėte skirtumą. Taip pat Bešameliu tepama ne įdaras bet lakštiniai,ir sūriu barstomas kiekvienas sluoksnis, tik viršutinis storiausiai.Taip pat verdant bešamelį, pieną reikia pilti karštą, tik užvirusį, plona srovele, kita ranka greitai maišant. Tik tada padažas bus vientisas ir nesušokęs. Jaunos italės savo komentaruose dažnai skundžiasi,kad joms nepavyksta išvirti padažo be gumulėlių.Mūsų krašte lasagna gaminama be pomidorų, taip vadinama "al bianco", aš taip pat gaminu be mėsos,tik su daržovių įdaru. Draugai mane vadina "Regina di lasagna" ATSAKYTI
Tomas
2021-03-07 09:20
Pirmą kartą gyvenime gaminau Bešamelio padažą pagal taip kaip parašyta ir jokių gumulėlių nesigavo. Aišku su šiltu pienu greitesnis tirštėjimo procesas ATSAKYTI
Italė
2021-10-24 19:54
Man ir pagal šį receptą padažas pavyko be gumulėlių ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital