Tikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 428)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 428)
Lazanija
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Lazanija
Lazanija
Autorius apie receptą: Šis receptas yra klaskininės itališkos lazanijos su bolognese padažu. Nors kas yra tikra itališka lazanija, tikriausiai kiekviena italė turi savo nuomonę, kaip ir mes turime apie Šis receptas yra klaskininės itališkos lazanijos su bolognese padažu. Nors kas yra tikra itališka lazanija, tikriausiai kiekviena italė turi savo nuomonę, kaip ir mes turime apie cepelinus ar kugelį. Kaip ten bebūtų, ši lazanija tikrai puiki ir nors darbo ją gaminant yra, skonis viską atperka su kaupu! (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
10 vienetų   lazanijos lakštų  (apytikriai)
100 gramų   kietojo sūrio  (mėgiamo, naudojome VILVI Memel Reserve)
Mėsos padažui:
700 gramų   jautienos faršo  (skaniau liesesnio)
400 gramų   konservuotų pomidorų savo sultyse  (smulkintų, be odelių)
2 vienetai   morkų  (vidutinio dydžio)
1 vienetas   salierų stiebų  (arba 1 raudonos saldžios paprikos)
2 vienetai   svogūnų
1 šaukštas   pomidorų pastos
2 vienetai   lauro lapų
1 šaukštelis   džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis   džiovintų čiobrelių
2 skiltelės   česnako
pagal skonį   druskos
šiek tiek   pipirų
šiek tiek   alyvuogių aliejaus
Bešamelio padažui:
600 mililitrų   pieno
40 gramų   sviesto
40 gramų   miltų
1 žiupsnelis   malto muskato  (arba keli tarkiai muskato riešuto)
pagal skonį   druskos
šiek tiek   pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmimausia ruošiame mėsos padažą. Tam keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir maišant apkepinkite faršą. Apkepintą faršą trumpam atidėkite į šalį.
2.
Toje pačioje keptuvėje iki švelniai auksinės spalvos apkepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus (jeigu imtų degti, įpilkite dar truputį aliejaus), tuomet sudėkite mažais kubeliais pjaustytas morkas ir smulkiai kapotą česnaką. Maišant pakepinkite iki morkos suminkštės. Sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytą saliero stiebą ir dar porą minučių pakepinkite.
3.
Sudėkite pomidorų pastą, čiobrelius, raudonėlį, lauro lapelius, žiupsnelį pipirų ir išmaišykite. Sudėkite apkepintą faršą, smulkintus konservuotus pomidorus, pagal skonį pagardinkite druska ir išmaišykite. Ugnį sumažinkite, keptuvę uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 20-30 min. Padažui išsitroškinus išimkite lauro lapelius.
4.
Kol troškinasi mėsos padažas, paruoškite Bešamelio padažą. Storadugniame puode ar prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Į jį suberkite miltus ir maišant pakepinkite 1-2 minutes.
5.
Nuimkite puodą nuo ugnies ir maišant (geriausia šluotele) supilkite apie ketvirtadalį pieno. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tada per kelis kartus vis išmaišydami supilkite likusį pieną. Grąžinkite puodą ant vidutinės ugnies ir maišydami kaitinkite iki padažas sutirštės, taps kreminės konsistencijos (man užtrunka apie 5-6 minutes). Sutirštėjusį padažą pagardinkite padažą žiupsneliu muskato ir pipirų, įdėkite pagal skonį druskos.
6.
Kai visi padažai paruošti, sluoksniuokite lazaniją. Pirmiausia kepimo inde (naudojome 20x30 dydžio) paskleiskite ploną Bešamelio padažo sluoksnį (nedaug, tik kad daugmaž padengtų indo dugną). Ant jo dėkite lazanijos lakštų sluoksnį.
7.
Ant lakštų paskleiskite mėsos padažo. Jo viršų plonai aptepkite Bešamelio padažu. Dėkite dar vieną sluoksnį lakštų. Šitaip susluoksniuokite visą lazaniją (mums pavyksta 3 sluoksniai, bet tikslus sluoksnių skaičius priklausys nuo jūsų kepimo indo dydžio). Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos padažo, aptepto Bešamelio padažu. Susluoksniuotą lazaniją pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
8.
Kepimo indo viršų uždenkite folija ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 minučių, tada foliją nuimkite, orkaitės temperatūrą padidinkite iki 220 laipsnių ir dar pakepkite apie 10-15 minučių iki sūris apskrus (jei mėgstate labai traškų ir apskrudusį viršų, pačioje kepimo galite trumpam įjungti grilio režimą).
9.
Iškepusiai lazanijai leiskite 5-10 minučių "susistovėti", o tada pjaustykite ir skanaukite!
Patarimai:
Lazanijos lakštų prieš gaminant apvirti tikrai nebūtina. Kad jie suminkštėtų labai svarbu padažu aptepti kruopščiai, nepaliekant tarpelių, nes paliktose vietose lakštai liks kietoki.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (76)
Sima
2023-11-04 15:12
Lazanijos receptas lengvas ir paprastas, puikiai gaunasi padažas, tačiau gaminimas (su kepimu) tikrai ne 1 valanda, o 2-2,5h gaunasi, nes viską sudėti, apkepti, supjaustyti užtrunka. ATSAKYTI
Vytenis
2023-10-01 13:32
Pritariu ATSAKYTI
Asta
2023-10-01 13:01
Labai skani lazanija vaikas tiesiog dievina. Labai patariu ATSAKYTI
Paula
2023-08-31 21:26
Labai skaniai gavosi, tačiau ir aš pritariu, kad morkas geriau tarkuoti, o ne pjaustyti gabaliukais. ATSAKYTI
sabaka
2023-07-05 10:38
Koks besamelis be parmezano? ATSAKYTI
jonas
2023-07-23 11:56
su parmezanu jau ne besamelis ATSAKYTI
Justina
2023-06-27 19:01
Tikrai geras receptas, gavosi labai skaniai tiek mėsos padažas tiek bešamelio kartu dera tiesiog tobulai ATSAKYTI
Edita
2023-05-14 10:36
Labai skanu, bet morkas geriau tarkuoti ATSAKYTI
Rima
2023-01-21 20:11
Gavosi tobula!! Dariau iš 900g faršo, tai super! :) ATSAKYTI
Alvydas
2022-10-15 12:02
Darėm. Pavyko. Pakartosim ATSAKYTI
Viktorija
2022-08-18 23:20
Labai skaniai gavosi! Aš dar kol troškinau mėsos padažą įpyliau į jį ir raudono vyno dėl skonio ir tikrai nepasigailėjau :) ATSAKYTI
Gabija
2022-07-13 15:37
Ar kai iškepate lazaniją jai pastovėti leidžiate orkaitėje ar tiesiog išimate iš orkaitės ir luktelit 10min? ATSAKYTI
Austėja
2022-07-13 17:40
Aš tiesiog atidarau orkaitės dureles ir taip palaikau, kol susidėlioju lėkštes, įrankius ir susiruošiu pjaustyti, tiekti :) ATSAKYTI
Ausma
2022-08-04 08:35
Aš dar ilgiau palaikau nei 10 min, tada mažiau “išsibarsto” pjaustant ir tvarkingiau atrodo lėkštėje. ATSAKYTI
Daiva
2022-08-20 16:03
Tiesiog išimti iš orkaitės ATSAKYTI
Akva
2023-02-15 13:08
Taip ATSAKYTI
Ausma
2022-06-09 13:17
Puikaus skonio lazanija. Darau viską pagal šį receptą, nes nepasitikiu savo improvizacija. ATSAKYTI
Sonata
2022-04-24 17:49
Tobula lazanija! Gavosi labai skaniai gavosi ATSAKYTI
Eglė
2022-04-06 19:14
Lazanija gavosi puiki.! Tik darant bešamelio padažą dėjau 100ml daugiau pieno, kad lakštai nesigautų kieti. ATSAKYTI
Ieva
2022-04-04 21:57
Lazanija tikrai tobula, keista girdėti tuos neigiamus komentarus, panašu kai gaminti nemokate tai ir neskaniai pasigaminate. Jei viską darote pagal receptą nei į gumuliukus Bešamelio padažas nesušoka, o pvz norint išvengti kietų lazanijos lakštų, galite lakštus pamirkyti į indą su Bešamelio padažu, ar aptepti jį iš abiejų pusių tiesiog rankomis. Tik va pastebėjimas, gaminimo trukmė tikrai nėra valanda. Vien iki imetimo i orkaite uztrunku apie 1.30, + orkaiteje dar apie 45min. Ir kol pastovi, biški pravėsta ir kai patieki ant stalo tikrai gaunasi 2,5 val. Bet skanu be galo, tad tikrai verta! Abejoju ar kur restorane skaniau pagamintų. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital