Tikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 245)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 245)
Lazanija
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Lazanija
Lazanija
Autorius apie receptą: Šis receptas yra klaskininės itališkos lazanijos su bolognese padažu. Nors kas yra tikra itališka lazanija, tikriausiai kiekviena italė turi savo nuomonę, kaip ir mes turime apie Šis receptas yra klaskininės itališkos lazanijos su bolognese padažu. Nors kas yra tikra itališka lazanija, tikriausiai kiekviena italė turi savo nuomonę, kaip ir mes turime apie cepelinus ar kugelį. Kaip ten bebūtų, ši lazanija tikrai puiki ir nors darbo ją gaminant yra, skonis viską atperka su kaupu! (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
10 vienetų lazanijos lakštų (apytikriai)
100 gramų kietojo sūrio (naudojome VILVI Memel Reserve)
Mėsos padažui:
700 gramų jautienos faršo (skaniau liesesnio)
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų, be odelių)
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas salierų stiebų (arba 1 raudonos saldžios paprikos)
2 vienetai svogūnų
1 šaukštas pomidorų pastos
2 vienetai lauro lapų
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Bešamelio padažui:
600 mililitrų pieno
40 gramų sviesto
40 gramų miltų
1 žiupsnelis malto muskato (arba keli tarkiai muskato riešuto)
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmimausia ruošiame mėsos padažą. Tam keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir maišant apkepinkite faršą. Apkepintą faršą trumpam atidėkite į šalį.
2.
Toje pačioje keptuvėje iki švelniai auksinės spalvos apkepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus (jeigu imtų degti, įpilkite dar truputį aliejaus), tuomet sudėkite mažais kubeliais pjaustytas morkas ir smulkiai kapotą česnaką. Maišant pakepinkite iki morkos suminkštės. Sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytą saliero stiebą ir dar porą minučių pakepinkite.
3.
Sudėkite pomidorų pastą, čiobrelius, raudonėlį, lauro lapelius, žiupsnelį pipirų ir išmaišykite. Sudėkite apkepintą faršą, smulkintus konservuotus pomidorus, pagal skonį pagardinkite druska ir išmaišykite. Ugnį sumažinkite, keptuvę uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 20-30 min. Padažui išsitroškinus išimkite lauro lapelius.
4.
Kol troškinasi mėsos padažas, paruoškite Bešamelio padažą. Storadugniame puode ar prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Į jį suberkite miltus ir maišant pakepinkite 1-2 minutes.
5.
Nuimkite puodą nuo ugnies ir maišant (geriausia šluotele) supilkite apie ketvirtadalį pieno. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tada per kelis kartus vis išmaišydami supilkite likusį pieną. Grąžinkite puodą ant vidutinės ugnies ir maišydami kaitinkite iki padažas sutirštės, taps kreminės konsistencijos (man užtrunka apie 5-6 minutes). Sutirštėjusį padažą pagardinkite padažą žiupsneliu muskato ir pipirų, įdėkite pagal skonį druskos.
6.
Kai visi padažai paruošti, sluoksniuokite lazaniją. Pirmiausia kepimo inde (naudojome 20x30 dydžio) paskleiskite ploną Bešamelio padažo sluoksnį (nedaug, tik kad daugmaž padengtų indo dugną). Ant jo dėkite lazanijos lakštų sluoksnį.
7.
Ant lakštų paskleiskite mėsos padažo. Jo viršų plonai aptepkite Bešamelio padažu. Dėkite dar vieną sluoksnį lakštų. Šitaip susluoksniuokite visą lazaniją (mums pavyksta 3 sluoksniai, bet tikslus sluoksnių skaičius priklausys nuo jūsų kepimo indo dydžio). Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos padažo, aptepto Bešamelio padažu. Susluoksniuotą lazaniją pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
8.
Kepimo indo viršų uždenkite folija ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 minučių, tada foliją nuimkite, orkaitės temperatūrą padidinkite iki 220 laipsnių ir dar pakepkite apie 10-15 minučių iki sūris apskrus (jei mėgstate labai traškų ir apskrudusį viršų, pačioje kepimo galite trumpam įjungti grilio režimą).
9.
Iškepusiai lazanijai leiskite 5-10 minučių "susistovėti", o tada pjaustykite ir skanaukite!
Patarimai:
Lazanijos lakštų prieš gaminant apvirti tikrai nebūtina. Kad jie suminkštėtų labai svarbu padažu aptepti kruopščiai, nepaliekant tarpelių, nes paliktose vietose lakštai liks kietoki.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (37)
Kristina
2021-04-26 10:12
Puikus receptas!
Gaminau, gaminu ir gaminsiu ! ATSAKYTI
Ramune
2021-04-19 19:11
Gaminsiu siandiena. Tikiu kad skani. Esu gaminusi daug lazaniju. Bandysiu sia. ATSAKYTI
Gabriela
2021-03-05 15:02
Nemanau,kad tinka gaminį vadinti "tikru itališku".Italija didelė šalis ir visi patiekalai vis kitaip gaminami skirtinguose regionuose.Gyvenu Lombardijoj,bet ir čia bene kiekvienam mieste gaminama truputį kitaip. Tik visur sutariama dėl to,kad pati skaniausia lasagna, beje, kaip ir pasta yra gaminta namuose,gaminant viską ir lakštus.Tam beveik visuose Italijos namuose rasite mašinėlę lakštams ir lakštiniams gaminti. Taip pat gaminame ir lakštinius. Visos senos italės jas aplankiusiems vaikaičiams į deda namie darytų lakštinių.Šitą pastebėję gamintojai taip pat pradėjo prekiauti šviežiais,nedžiovintais lakštiniais. reikia paragauti ir tų ir tų,kad suprastumėte skirtumą. Taip pat Bešameliu tepama ne įdaras bet lakštiniai,ir sūriu barstomas kiekvienas sluoksnis, tik viršutinis storiausiai.Taip pat verdant bešamelį, pieną reikia pilti karštą, tik užvirusį, plona srovele, kita ranka greitai maišant. Tik tada padažas bus vientisas ir nesušokęs. Jaunos italės savo komentaruose dažnai skundžiasi,kad joms nepavyksta išvirti padažo be gumulėlių.Mūsų krašte lasagna gaminama be pomidorų, taip vadinama "al bianco", aš taip pat gaminu be mėsos,tik su daržovių įdaru. Draugai mane vadina "Regina di lasagna" ATSAKYTI
Tomas
2021-03-07 09:20
Pirmą kartą gyvenime gaminau Bešamelio padažą pagal taip kaip parašyta ir jokių gumulėlių nesigavo. Aišku su šiltu pienu greitesnis tirštėjimo procesas ATSAKYTI
Margarita
2021-02-23 18:03
Kepant faršą druskos nereikia dėti? ATSAKYTI
Tomas
2021-03-07 09:16
Ne, vėliau dedasi į visą mėsos padažą. ATSAKYTI
Marius
2021-02-10 14:30
Gavosi labai skaniai. Šeimai labai patiko. ATSAKYTI
Margarita
2021-02-23 18:04
Druskos dėkite tik į besamelio padažą? ATSAKYTI
Alina
2021-01-10 22:07
Fantastiškas skonis gavosi:) Pirmą kartą pagaliau man gavosi tobula lazanija, šeima labai patenkinta liko paprašė dar pagaminti:) Receptukas labai fainas 10 balų ATSAKYTI
Vardas
2020-12-29 18:04
Labai skaniais gavosi! ATSAKYTI
Vida
2020-12-28 20:56
Esu kepusi ne vieną lazanija, bet ši yra pati skaniausia, tikrai nuostabus receptas ATSAKYTI
Aleksa
2020-12-18 15:18
receptas nuostabus, viskas kuo puikiausiai gavosi, cia kas rasote, kad padazas nesutirstejo ar per skystas gavosi, tiesiog kantrybes maisant, nes tikrai reikia laiko kol jis sutirsteja, o ir proporcijos geros, uztenka visiems sluoksniams. aciu uz recepta, jau ne pirma karta gaminsiu:) ATSAKYTI
Tata
2020-10-29 13:42
Padažas nesutirštėjo, spėju, kad vis tik turi būti daugiau sviesto su miltaus, ar mažiau pueno ATSAKYTI
Asta
2020-11-17 10:43
Proporcijos tikrai geros, tiesiog ilgiau pakaitinkite ir padažas ima tirštėti. Tai šiek tiek užtrunka :) ATSAKYTI
Margarita
2020-05-13 14:06
Tobulo skonio lazanija! Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Aleksas
2020-03-30 20:41
Lazanija tobula! Gaminu jau ne pirma karta pagal Jusu recepta :) Aciu! ATSAKYTI
Arus
2020-03-30 15:58
Puikiai gavosi! Ačiū už nuostabų receptą.
ATSAKYTI
Vaida
2020-02-19 23:19
O jei su kiaulienos faršu gaminti? ATSAKYTI
Agnė
2020-02-20 09:08
Jei gaminsite su malta kiauliena, rinkitės ją kuo liesesnę, kitaip lazanija bus rieboka. ATSAKYTI
Violeta
2020-02-13 11:00
Tobula. Gyvenime tokios skanios nevalgiau, net Venecijoje nebuvo tokia skani. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital