Autorius apie receptą:
Šis be galo gaivus ir labai lengvai paruošiamas desertas yra tradicinis britiškas gardumynas. Įprastai jis patiekiamas taurėse, bet aš patiekiau citrinų puselėse - taip dar
Šis be galo gaivus ir labai lengvai paruošiamas desertas yra tradicinis britiškas gardumynas. Įprastai jis patiekiamas taurėse, bet aš patiekiau citrinų puselėse - taip dar gražiau ir šventiškiau.
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai
citrinų
400 mililitrų
grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų
cukraus
1 šaukštelis
vanilinio cukraus
šiek tiek
vanilės ekstrakto
(nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nuo vienos citrinos nutarkuojame žievelę.
2.
Citrinas perpjauname išilgai pusiau ir aštriu peiliuku išpjauname minkštimą kaip parodyta video.
3.
Išspaudžiame dviejų citrinų sultis.
4.
Grietinėlę pilame į vidutinio dydžio puodą. Beriame cukrų, vanilinį cukrų ir kelis lašelius vanilės ekstrakto.
5.
Kaitiname grietinėlę ant vidutinės kaitros iki pradeda garuoti, kilti pirmieji burbuliukai, bet grietinėlė dar neverda (tas labai svarbu, nes jei užvirs, desertas nesustings).
6.
Tada nuimame nuo kaitros, supilame citrinų sultis, gerai išmaišome ir paliakame visiškai atvėsti.
7.
Atvėsusi citrinų kremą supilame į citrinų puseles ir dedame į šaldytuvą bent 6 valandoms (o dar geriau - nakčiai), kad sustingtų.