Greita lazanija su varške, pomidorais ir sūriu

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Lazanija su varške
Lazanija su varške
Lazanija su varške
Lazanija su varške
Lazanija su varške
Autorius apie receptą: Super greitai paruošiama ir super skani lazanija. Varškės įdaro sutrynimas suteikia konsistencijai dar daugiau kremiškumo, bet jei skubate, galite šį žingsnį praleisti.
Super greitai paruošiama ir super skani lazanija. Varškės įdaro sutrynimas suteikia konsistencijai dar daugiau kremiškumo, bet jei skubate, galite šį žingsnį praleisti.
Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
9 vienetai lazanijos lakštų
540 gramų varškės (naudojau Vilkyškių 9%)
200 gramų špinatų (tinka ir šaldyti, žr. patarimus)
600 gramų pomidorų padažo (žr. patarimus)
180 gramų sūrio (švelnaus skonio, naudojau VILVI Memel Prussia)
50 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (nebūtina, bet labai tinka, naudojau VILVI Memel Blue)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų (nebūtina)
2 skiltelės česnako (arba 1 a.š. česnako miltelių)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis provanso žolelių (arba čiobrelių)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
šiek tiek sviesto (arba aliejaus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūną supjaustome nedideliais gabalėliais. Česnaką smulkiai sukapojame.
2.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Jame apkepiname svogūnus iki suminkštės. Dedame česnaką ir maišydami pakepame apie minutę. Beriame špinatus ir maišydami pakaitiname iki špinatai sukris. Nuimame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.
3.
Į dubenį dedame varškę, įmušame kiaušinius ir viską sutriname elektriniu trintuvu, jog neliktų varškės grūdelių.
4.
Į varškę įtarkuojame mėlyną pelėsinį sūrį, suberiame raudonėlius, provanso žoleles, pipirus, druską, sudedame atvėsusius špinatus ir išmaišome.
5.
Švelnaus skonio sūrį sutarkuojame.
6.
Kepimo indo (naudojome 20x30 cm) dugną patepame plonu sluoksniu pomidorų padažo. Ant viršaus dedame tris lazanijos lakštus. Juos aptepame plonu sluoksniu pomidorų padažo. Ant jo paskirstome pusę varškės įdaro, užbarstome trečdaliu sūrio.
7.
Ant viršaus vėl dedame tris lazanijos lakštus. Juos aptepame plonu sluoksniu pomidorų padažo, ant jos paskirstome likusį varškės įdarą, apibarstome trečdaliu sūrio.
8.
Ant jo uždedame paskutinius tris lazanijos lakštus. Juos dosniai aptepame pomidorų padažu (jog neliktų sausų makaronų kampučių) ir užberiame likusį sūrį.
9.
Indo viršų uždengiame folija (arba dangčiu). Denkite nespausdami, jog sūris nesiliestų prie folijos.
10.
Lazaniją kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Tada orkaitės temperatūrą padidiname iki 220 laipsnių, foliją nuimama ir kepame dar 10-15 minučių.
11.
Iškepusiai lazanijai leidžiame 10-15 minučių atvėsti, o tada skanaujame.
Patarimai:
Pomidorų padažą lazanijai geriausia rinkitės itališko tipo, jog nebūtų per saldus. Jei naudotumėte tradicinį lietuvišką, jį perpus sumaišykite su pomidorų tyre (ne pasta!), dar galite įmaišyti šiek tiek pakepintų daržovių (pvz. morkų, salierų).
Pomidorų padažą galite pasigaminti ir patys - keptuvėje ant trupučio aliejaus pakepinkite 2-3 česnako skilteles, tada galite dar pakepinti daržovių jei norisi (pvz. kubeliais pjaustytą morką ir/ar saliero stiebą), suverskite 800g smulkintų konservuotų pomidorų savo sultyse, šaukštelį džiovinto raudonėlio (arba čiobrelio ar itališkų žolelių) ir troškinkite ant vidutinės ugnies iki padažas šiek tiek sutirštės. Pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais, jei rūgštoka, įberkite žiupsnelį cukraus.
Lazanijos lakštų apvirti tikrai nereikia. Jie suminkštės kepami (svarbu juos atidžiai aptepti padažu nepaliekant tarpų bei būtinai uždengti kepimo indą folija arba dangčiu).
Jei kepimo indo aukštis mažesnis ir nujaučiate, kad kepant folija gali prisiliesti prie lazanijos viršaus, jos vidinę pusę patepkite aliejumi ir dengdami suformuokite iškilusią tarsi “kepurėlę”, palikdami tuščios ertmės tarp lazanijos bei folijos.
Jei naudosite šaldytus špinatus, juos pirmiausia atitirpinkite ir rankomis gerai nuspauskite skystį. Nuspaustų špinatų kepinti jau nebereikia, juos tiesiog sumaišykite su varške.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ineta
2021-03-14 21:34
Nuostabiai skanu, nesitikejau, kad taip gerai pavyks. Aciu :** ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital