Orkaitėje kepta lašiša traškia plutele

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Orkaitėje kepta lašiša traškia plutele
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Orkaitėje kepta lašiša traškia plutele
Orkaitėje kepta lašiša traškia plutele
Orkaitėje kepta lašiša traškia plutele
Orkaitėje kepta lašiša traškia plutele
Orkaitėje kepta lašiša traškia plutele
Orkaitėje kepta lašiša traškia plutele
Autorius apie receptą: Žavingai atrodantį ir dar žavingesnio skonio sultingą lašišos kepsnį paruošite vos per per pusvalandį. Jam tinka tiek vientisa lašišos file, tiek pjausniai ar vienos Žavingai atrodantį ir dar žavingesnio skonio sultingą lašišos kepsnį paruošite vos per per pusvalandį. Jam tinka tiek vientisa lašišos file, tiek pjausniai ar vienos porcijos dydžio kepsneliai. Pieskonius irgi drąsiai koreguokite pagal savo skonį, nes šis patiekalas nepavykti na tiesiog negali. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 vienetas lašišų filė su oda (maniškė buvo 800g svorio)
80 gramų džiūvėsėlių (naudojau "Kauno Grūdų" su paprika)
50 gramų kietojo sūrio
1 sauja krapų (smulkintų)
40 gramų sviesto
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos, nebūtina)
3 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą ištirpinkite, palikite truputį atvėsti.
2.
Dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, tarkuotą kietąjį sūrį, tarkuotą citrinos žievelę, smulkiai kapotus krapus, įspauskite česnaką. Viską išmaišykite. Supilkite tirpintą sviestą ir dar kartą išmaišykite (turėtų gautis šiek tiek lipni formuojama masė, jeigu atrodytų per sausa, įpilkite dar truputėlį sviesto).
3.
Lašišos file padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos odele žemyn. Lašišos viršų pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais (ypač tinka citrininai pipirai), galite dar užberti mėgiamų prieskoninių žolelių.
4.
Ant lašišos užberkite džiūvėsėlių masę ir spausdami pirštais tolygiai paskleiskite suformuodami "plutelę".
5.
Lašišą kepkite iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (režimas viršus+apačia su vėjeliu) apie 10-14 minučių, priklausomai nuo mėgiamo lašišos iškepimo. Paskutines 1-2 kepimo minutes galite įjungti orkaitės grilį, kad plutelė taptų dar traškesnė.
6.
Traukite iš orkaitės, pjaustykite ir tiekite valgytojams. Skanaus!
Patarimai:
Jeigu norite, kad lašišos odelė būtų traškesnė, vietoje kepimo popieriaus naudokite kepimo foliją.
RECEPTO DRAUGAS: Kauno Grūdai
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital