Garsieji TIK TOK makaronai su feta ir pomidorais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Tik tok makaronai su feta ir pomidorais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Tik tok makaronai su feta ir pomidorais
Tik tok makaronai su feta ir pomidorais
Tik tok makaronai su feta ir pomidorais
Tik tok makaronai su feta ir pomidorais
Tik tok makaronai su feta ir pomidorais
Tik tok makaronai su feta ir pomidorais
Tik tok makaronai su feta ir pomidorais
Tik tok makaronai su feta ir pomidorais
Autorius apie receptą: Šie socialiniame tinkle “TIK TOK” išgarsėję makaronai tapo pastarųjų mėnesių interneto legenda. Ir ne be reikalo - paruošti labai paprasta, skoniai puikiai dera, o Šie socialiniame tinkle “TIK TOK” išgarsėję makaronai tapo pastarųjų mėnesių interneto legenda. Ir ne be reikalo - paruošti labai paprasta, skoniai puikiai dera, o ingredientai visiškai nesudėtingi. Originaliame recepte makaronai gardinami šviežiais bazilikais, tačiau žiemos sezonu jų kokybiškų rasti tikrai sudėtinga, tad mes gardinome mėtomis ir jos čia be galo tiko. Tikrai taip, šie makaronai ir mums buvo skonio bei paruošimo lengvumo atradimas, tad su entuziazmu prisidedame prie jų populiarumo viruso! (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vyšninių pomidorų (arba slyvinių)
200 gramų fetos sūrio
400 gramų makaronų (naudojome kriaukles, bet tinka bet kurie mėgiami)
50 gramų špinatų (nebūtina, bet laba tinka)
50 mililitrų alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (arba čiobrelio ar provanso žolelių)
1 saujelė mėtų (arba bazilikų)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
šiek tiek riešutų (naudojome “Gėrybių rago” skrudintus migdolus su česnaku ir kanapių sėklomis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į kepimui tinkamą indą (naudojome 20x30 cm) dedame fetos sūrį. Aplink jį išdėliojame pomidoriukus. Viską apibarstome džiovintu raudonėliu ir užberiame smulkiai sukapotas česnako skilteles. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir rankomis pomidoriukus pavartome, jog tolygiau pasidentų. Dedame kepti į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms (iki pomidoriukai lengvai paskrus ir odelės ims sproginėti).
2.
Likus daugmaž 10-15 minučių iki kepimo pabaigos išverdame makaronus - sudedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame pagal instrukciją ant pakuotės (mes virėme 7min). Makaronus nukošiame, o daugmaž stiklinę virimo skysčio atsidedame - jo gali reikėti padažui.
3.
Pomidoriukus ir fetą traukiame iš orkaitės. Šakute arba šaukštu sūrį patraiškome ir išmaišome, jog gautume padažą.
4.
Į padažą beriame špinatus, makaronus ir pasmulkintus mėtų lapelius (keletą atsidedame papuošimui), pabarstome juodaisiais pipirais. Išmaišome, jog visi makaronai pasidengtų padažu. Jei atrodo per sausa ir padažo norisi daugiau, įpilame truputį makaronų virimo skysčio.
5.
Patiekdami pabarstome pasmulkintais skrudintais riešutais, papuošiame atsidėtais mėtų lapeliais.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Emilija
2021-11-02 20:10
Labai skaniai gavosi :) ATSAKYTI
Kristina
2021-07-03 13:23
Labai greitai ir lengvai paruošiama, bet man buvo per rūgštu, matyt dėl pomidorų+ sūrio. Tiesa, dėjau sūrį "salotoms", o ne fetos, bet principas manau tas pats, ir skonis neturėtų labai skirtis.Vyrui irgi nelabai patiko. ATSAKYTI
Asta
2021-07-05 11:20
Rūgštumas galėjo būti tiek nuo sūrio, tiek nuo pomidorų. Tikras fetos sūris yra švelnesnis ir geriau besilydantis negu jūsų minimas sūris salotoms, tad ir patiekalo skonis su juo tikrai kitoks. O pomidoriukai turėtū būti maloniai saldžiarūgščiai - t.y. tokie kurie nerūgštūs valgant. Su tokiais ingredientais šis receptas bent man superinis ATSAKYTI
Violeta
2021-06-29 07:19
35 minutės 210 laipsnių??? Ir dar lieka pakankamai skysčio, kad gautųsi padažiukas? ATSAKYTI
Dovilė
2021-07-05 11:20
Man tikrai lieka, nes pomidorai turi daug skysčio :-) ATSAKYTI
Sandra
2021-05-16 19:16
Sveiki, fetos sūrių yra įvairiausių, bet kuris tas jau tikresnis ir skanesnis fetos sūris, kad būtų ir ne per sūrus, ačiū ATSAKYTI
Gintarė
2021-05-17 09:32
Atkreipkit dėmesį, kad ant pakuotės būtent ir būtų nurodyta, kad tai Fetos sūris, kartais būna "sūris salotoms" :) Na, dėl sūrumo, žinoma, skonio reikalas, sunku ką patarti - reikia ragauti, geriausia, prieš pradedant gaminti paragauti, jei labai sūru - dėti mažiau sūrio. ATSAKYTI
Emilija
2021-05-07 19:23
Labai skanu! ATSAKYTI
Marija
2021-04-29 16:45
Nuostabus receptas! ATSAKYTI
Evelina
2021-02-28 14:57
Nuostabus receptas, visa seima uzskaite ir vaikai ATSAKYTI
Ina
2021-02-26 11:59
Labai patiko ir greita pagaminti, super! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital