Bulvytės kremiškame sūrio padaže

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Bulvytės kremiškame sūrio padaže
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Bulvytės kremiškame sūrio padaže
Bulvytės kremiškame sūrio padaže
Autorius apie receptą: Jei mėgstate bulves ir švelnius, kremiškus padažus, tai šios bulvės tiesiog puikus pasirinkimas garnyrui prie vištienos ar kitų mėsos patiekalų arba tiesiog pietums, kai Jei mėgstate bulves ir švelnius, kremiškus padažus, tai šios bulvės tiesiog puikus pasirinkimas garnyrui prie vištienos ar kitų mėsos patiekalų arba tiesiog pietums, kai nesinori nieko kito, tik puikių bulvyčių... Paruošimas labai paprastas, o skonis toks puikus. Tiesa, jei mėgstate ryškesnius skonius, galima pasigardinti pamėgtais prieskoniais ar kitais priedais. Receptas įkvėptas Little broken[/b][/u] tinklaraščio. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
750 gramų bulvių (naudojome mažas, bet tinka ir įprastos, žr. patarimus)
240 mililitrų vištienos sultinio
200 mililitrų grietinėlės (naudojau 30 % riebumo)
60 gramų sviesto
50 gramų fermentinio sūrio (intensyvesniam skoniui - kietojo sūrio)
4 skiltelės česnako
2 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis itališkų žolelių (arba provanso žolelių)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bulves labai gerai nuplauti.
2.
Į puodą pilti vandens, berti druskos ir užvirti. Tuomet sumažinti kaitrą, sudėti bulves ir virti apie 13 minučių iki kol bus minkštos. Svarbu nepervirti, nes kitaip jos neišlaikys savo formos.
3.
Kol bulvės verda, gaminame padažą. Česnakus susmulkinti. Į gilesnę keptuvę dėti sviestą ir ištirpinti, sudėti česnaką ir pakepti apie 30 sekundžių, tuomet berti miltus ir apie minutę pakepti nuolat maišant. Pilti vištienos sultinį ir nuolat maišyti iki vientisos masės. Patogiausia tai daryti konditerine šluotele. Padažas turi pradėti tirštėti.
4.
Į keptuvę supilti grietinėlę, berti sūrį, pipirus, itališkas žoleles, jei trūksta, dar įberti druskos ir maišant pakaitinti iki kol sūris ištirps ir padažas sutiršės. Jei padažas atrodo per daug tirštas, įpilkite šlakelį sultinio.
5.
Išgriebti bulves ir sudėti į keptuvę su padažu, permaišyti, kad visos bulvytės pasidengtų padažu.
Patarimai:
Jei naudosite dideles bulves jas išvirkite su lupenomis (nepervirkite), o tuomet nulupkite ir tiesiog supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital