Varškės blyneliai - natūraliai saldūs ir minkštučiai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Varškės blyneliai blynai be cukraus
Varškės blyneliai blynai be cukraus
Varškės blyneliai blynai be cukraus
Varškės blyneliai blynai be cukraus
Varškės blyneliai blynai be cukraus
Autorius apie receptą: Šie blyneliai mūsų šeimoje karaliavo visą šią žiemą ir dar neatsivalgėme. Minkštučiai, natūraliai saldūs, tokie labai varškiniai ir na tiesiog tobuli sotiems, Šie blyneliai mūsų šeimoje karaliavo visą šią žiemą ir dar neatsivalgėme. Minkštučiai, natūraliai saldūs, tokie labai varškiniai ir na tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
360 gramų varškės (naudoju 9 proc. iš kvadratinių pakelių, žr. patarimus)
1 vienetas bananų (didelio, gerai prinokusio arba 2 mažų)
2 vienetai kiaušinių (vidutinio dydžio)
3 šaukštai speltų miltų (apytikriai, arba 4-5 šaukštų ryžių miltų, žr. patarimus)
1 sauja razinų (arba apie 4-5 nedidelių minkštų datulių)
1 šaukštas aguonų (nebūtina)
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos, nebūtina)
šiek tiek vanilės esencijos
šiek tiek ghee sviesto (arba kokosų aliejaus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Razinas sudedu į sietelį ir perlieju verdančiu vandeniu, jog nuplaučiau nešvarumus ir aliejų, kuriuo jos dažnai padengiamos. Jeigu razinos labai sausos, galima užpilti verdančiu vandeniu ir palikti pastovėti 2-3 minutes, o tada nusunkti. Jeigu naudojate minkštas datules, nieko daryti nereikia.
2.
Į dubenį dedu varškę, razinas, kiaušinius, citrinos žievelę, vanilės esenciją ir rankiniu elektriniu trintuvu (vadinamu blenderiu) viską sutrinu iki glotnios masės, kad nesijaustų varškės grūdelių. Dedu miltus, gerai išmaišau. Masė turi būti šaukštu maišoma, bet labai tiršta - tirštesnė už riebią grietinę, tokia sunkokiai krentanti nuo šaukšto. Jeigu būtų skystesnė, įdėkite dar šiek tiek miltų.
3.
Bananą sutrinu šakute bet ne iki tyrelės - jog liktų bananų gabaliukų. Įmaišau į tešlą drauge su aguonomis.
4.
Keptuvėje įkaitinu šiek tiek lydyto sviesto. Jo kiekį žiūrėkite pagal keptuvę - maniškė storadugė, netraukianti, tad sviesto pakanka simboliškai.
5.
Kabinu po dosnų šaukštą tešlos ir dedu į keptuvę šaukštu, truputį paplodama ir suformuodama apvalius blynelius. Ugnį sumažinu iki vidutinės, gal net šiek tiek mažesnės (blynukai stori, jiems geriau kepti lėtai, kad nesudegtų). Kai matau, kad blynelių apačia sutvirtėjo tiek, kad galėčiau sėkmingai apversti, verčiu ir gražiai apkepu kitą pusę.
6.
Mums šie blyneliai patys skaniausi šilti, tada jie tobulai minkštučiai, o vėsdami truputį sutvirtėja, kaip ir varškėčiai. Bet pašildžius skonis vėl tampa puikus :-) Dažniausiai juos valgome pagardinę trupučiu jogurto ir naminės uogienės arba klevų sirupo ar datulių karamelės.
Patarimai:
Blynukams esu bandžiusi įvairiausią varškę. Nenoriu reklamuoti specifinių prekės ženklų, bet patys skaniausi jie man pavyksta su Žemaitijos pieno 9 proc. varške kvadratiniuose pakeliuose. Su ja miltų prireikė mažiausiai iš visų bandytų. Su liesa varške blyneliai irgi skanūs, bet šiek tiek kietesni ir miltų reikia daugiau.
Blynelių saldumas labai švelnus. Jeigu mėgstate saldesnius, razinų (arba datulių) dėkite daugiau.
Vietoje speltų tinka ir paprasti kvietiniai miltai. Jeigu vengiate glitimo, rekomenduočiau ryžių miltus, nes jie švelnaus skonio. Avižinių ar grikių miltų skonis stipresnis, gali ne visiems patikti. Jeigu naudosite beglitimius miltus, užmaišę tešlą ir prieš dėdami bananus palikite ją 15-20 minučių pabrinkti - taip miltų reikės mažiau.
Jeigu norite dar puresnių blynelių, galite drauge su miltais įmaišyti pusę šaukštelio kepimo miltelių. Arba atskirai išplakti kiaušinių baltymus iki standumo ir juos įmaišyti į tešlą prieš pat kepant.
Esu bandžiusi vietoje bananų dėti obuolius, bet su bananais man daug skaniau (bananus rinkitės kuo labiau prinokusius, idealu - kurių žievė su juodais taškeliais).
Šie blyneliai labai varškiniai, skoniu primenantys minkštučius varškėtukus. Jeigu norite blyniškesnio skonio, tešlą atskieskite kefyru (arba jogurtu ar pienu) ir dėkite daugiau miltų bei papildomai - nubrauktą šaukštelį kepimo miltelių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Laimaok
2022-03-29 05:15
O kaip sutrinti, jei neturiu rankinio blenderio ? Gal per sieteli ? ATSAKYTI
Indrė
2022-03-29 12:42
Tikrai turėtų pavykti ir su sieteliu :) ATSAKYTI
Benita
2020-09-30 23:11
Labai patiko! Kartosim dar ne kartą! Ačiū :) ATSAKYTI
Karolina
2020-05-12 20:40
O nuo kokio amžiaus vaikams tinka šie blynukai ? ATSAKYTI
Agnė
2020-05-12 20:56
Labai priklauso nuo individualaus vaiko ir to, kaip jis pratinamas prie kramtomo maisto, kaip virškinimo sistema reaguoja į skirtingus produktus, kiekvieni tėveliai pagal savo vaiką turėtų nuspręsti :) ATSAKYTI
Jurga
2020-05-08 11:20
Tikrai skanus gavosi. Tikslios recepturos nesilaikiau nieko nesveriau, bandziau mazdaug perpus maziau, nes vienam kartui gaminausi sau. kas megsta saldzius blynus ar varskecius pats tas. sekanciam kartui pabandysiu nedeti razinu, manau saldumo pakaks ir nuo banano. ATSAKYTI
Just
2020-03-28 10:44
Ka daryti kad nepridegtu?:( ATSAKYTI
Aistė
2020-03-30 09:27
Labai priklauso nuo keptuvės ir kaitros - keptuvė neturi būti pernelyg įkaitusi, "netraukianti" :) ATSAKYTI
Laima
2020-02-02 11:34
Blynukai nesigavo :( atrodo, kad varškės buvo per daug, nors dėjau pagal instrukcijas ATSAKYTI
Ernesta
2021-03-28 11:06
Man irgi gavosi tas pats, bet idėjau dar kokius 5 šaukštus miltų ir tada kepė puikiai. ATSAKYTI
Žydrunas
2020-01-19 11:20
Skanu. Šeimai patiko. Panašūs i varškėčius, tik čia skonis toks lengvesnis, puresnis. Ir papildomai cukraus nereikia, nes užtenka iš razinų. Citrinos žieveles ir aguonų nenaudojau. Pas mus saldžiau valgantys ant viršaus pylė klevų syrupą. ATSAKYTI
Dita
2019-04-30 12:13
Labai skanu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital