Daržovių ir veganiškų kukulių iešmeliai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Daržovių ir veganiškų kukulių iešmeliai
Daržovių ir veganiškų kukulių iešmeliai
Daržovių ir veganiškų kukulių iešmeliai
Autorius apie receptą: Iešmeliai – žaismingas ir labai gardus būdas patiekti tiek daržoves, tiek kukuliukus. Suverti iešmelius labai paprasta, o spalvų įvairovė neabejotinai traukia akį ir kelia Iešmeliai – žaismingas ir labai gardus būdas patiekti tiek daržoves, tiek kukuliukus. Suverti iešmelius labai paprasta, o spalvų įvairovė neabejotinai traukia akį ir kelia apetitą. Jei norite į savo masto racioną įtraukti daugiau daržovių, išbandykite tokį patiekimo būdą – valgyti taip smagu, kad įprastus produktus galima nejučia atrasti iš naujo. Ant iešmelių galite verti daugelį įvairių produktų: daržoves, sūrį, mėsos ar žuvies gabalėlius. Augalinei iešmelių versijai rinkitės minkštus, sultingus „Naturli“ sojų kukuliukus. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
0.5 vieneto žaliosios paprikos
0.5 vieneto raudonosios paprikos
0.5 vieneto geltonosios paprikos
0.5 vieneto cukinijų (mažos)
300 gramų sojos kukuliukai (naudojau "Naturli")
1 vienetas rausvųjų svogūnų (dudesnio arba 2 mažesnių)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis prieskoninių žolelių (džiovintų)
0.5 šaukštelio druskos
Aptepimui:
62 mililitrai alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
1 pundelis petražolių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal skonį fermentuoto migdolų produkto (naudojau "Naturli" "Natural")
pagal skonį petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Iškepkite iešmelius. Medinius iešmelius pamirkykite vandenyje apie 30 min.
2.
Saldžiąsias paprikas perpjaukite perpus, išpjaukite kotelį, išimkite sėklas ir sėklalizdžius, ir supjaustykite kvadratėliais. Cukiniją supjaustykite riekelėmis, kiekvieną riekelę – į keturias dalis. Raudonuosius svogūnus perpjaukite į keturias dalis, kiekvieną dalį – dar perpus. Sojų kukuliukus palaikykite kambario temperatūroje, kol šiek tiek atšils.
3.
Daržovių gabalėlius ir sojų kukuliukus pakaitomis suverkite ant iešmelių. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Aptepkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite prieskoninėmis žolelėmis ir druska.
4.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min., kol daržovės suminkštės, o kukuliukai bus iškepę.
5.
Kol iešmeliai kepa, paruoškite padažą aptepimui. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, tarkuotas česnako skilteles, smulkiai kapotas petražoles (apie du-tris valgomuosius šaukštus), druską ir pipirais.
6.
Padažu aptepkite iškeptus iešmelius, vos ištraukę juos iš orkaitės.
7.
Patiekite iešmelius su fermentuotu migdolų produktu (augaliniu „jogurtu“), papuošę šviežiomis petražolėmis.
Patarimai:
Iešmelius galite kepti tiek orkaitėje, tiek grilyje ar ant grotelių virš karštų žarijų. Iešmeliai – puikus maisto gamtoje pasirinkimas!
Būkite drąsūs improvizuoti ir rinkitės mėgstamas daržoves – iešmeliams tiks ir pievagrybiai, moliūgai, burokėliai, kt.
Norėtųsi papildomo garnyro? Rinkitės kruopas (bolivinę balandą, bulgurą, grikius, kt.) ar iki traškumo keptas bulvių skilteles.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital