Virtų bulvių blynai su sūriu ir daržovėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Bulvių blynai su sūriu
Bulvių blynai su sūriu
Bulvių blynai su sūriu
Bulvių blynai su sūriu
Bulvių blynai su sūriu
Bulvių blynai su sūriu
Bulvių blynai su sūriu
Bulvių blynai su sūriu
Bulvių blynai su sūriu
Bulvių blynai su sūriu
Autorius apie receptą: Kartais bulvių išverdam per daug, kartais jas netyčia perverdam, o kartais sutrinam iš jų bulvių košę, bet rytojaus dieną šildyti likučių visai nenorim. Suteikti virtoms Kartais bulvių išverdam per daug, kartais jas netyčia perverdam, o kartais sutrinam iš jų bulvių košę, bet rytojaus dieną šildyti likučių visai nenorim. Suteikti virtoms bulvėms antrą šansą labai paprasta – iš jų (ar iš bulvių košės) labai paprastai galime išsikepti puikių pikantiškų blynelių. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų bulvių (apytikriai, virtų)
150 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
70 gramų kvietinių miltų
1 sauja petražolių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Virtas bulves sugrūskite grūstuvu ar šakute (jei naudojate bulvių košės likučius, šį žingsnį praleiskite).
2.
Šlakelyje aliejaus virš vidutinio dydžio ugnies pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir tarkuotą morką, kol daržovės suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
3.
Trintas bulves sumaišykite su keptomis daržovėmis, kiaušiniu, tarkuotu fermentiniu sūriu, druska ir pipirais.
4.
Suberkite miltus ir dar kartą kruopščiai išmaišykite. Gausite labai tirštą tešlą.
5.
Semkite po didelį šaukštą bulvių masės ir tarp drėgnų delnų suformuokite apvalius paplotėlius.
6.
Kepkite šlakelyje aliejaus virš vidutinės ugnies kelias minutes, tuomet apverskite ir taip pat apkepkite kitą pusę. Išorėje blyneliai turi būti gardžiai apskrudę, o viduje – karšti, minkšti, su išsilydžiusiu sūriu.
7.
Patiekite blynelius nedelsiant, pagardinkite juos grietine, šviežiomis daržovėmis, žiupsniu šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
Patarimai:
Drąsiai eksperimentuokite su receptu: fermentinį sūrį ar jo dalį keiskite mocarelos sūriu, vietoje petražolių ar greta jų įberkite daugiau žalumynų (krapų, svogūnų laiškų), skonį paįvairinkite įmaišydami pasmulkintų špinatų ar smulkiai pjaustytų brokolių žiedynėlių.
Vietoje kvietinių miltų galite naudoti ir beglitimį miltų mišinį, taip pat puikiai tiks ir avinžirniai miltai, kurių sudėtyje taip pat nėra glitimo.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital