Cezario salotos su veganiškais kepsneliais ir traškiais avinžirniais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Cezario salotos su veganiškais kepsneliais ir traškiais avinžirniais
Cezario salotos su veganiškais kepsneliais ir traškiais avinžirniais
Cezario salotos su veganiškais kepsneliais ir traškiais avinžirniais
Cezario salotos su veganiškais kepsneliais ir traškiais avinžirniais
Autorius apie receptą: Populiariųjų Cezario salotų interpretacijoms tikrai pritrūktų vienos rankos pirštų – o ar bandėte kada jas paruošti vien iš augalinės kilmės produktų? Tai ne tik Populiariųjų Cezario salotų interpretacijoms tikrai pritrūktų vienos rankos pirštų – o ar bandėte kada jas paruošti vien iš augalinės kilmės produktų? Tai ne tik paprasta, bet dar ir labai gardu! Kremiškos tekstūros padažą gaminkite iš anakardžių, sūrį keiskite maistinių mielių dribsniais, o vištieną – „Naturli“ žirnių kepsneliais. Čia puikiai tiks ir gerai sunokusio avokado riekelės bei traškūs orkaitėje kepti avinžirniai. Pastarieji gali atstoti duonos skrebučius arba būti beriami į salotas drauge su jais. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
150 gramų avinžirnių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio česnako granulės
0.5 šaukštelio prieskoninių žolelių (džiovintų)
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
150 gramų žirnių kepsnelių (naudojau "Naturli")
0.5 vieneto avokadų
1 šaukštas maistinių mielių (dribsnių, apytikriai)
pagal poreikį romaninių salotų
Padažui:
125 mililitrai vandens
105 gramai anakardžių riešutų
0.5 vieneto citrinų
2 skiltelės česnako
1 šaukštas garstyčių
1 šaukštas sojos padažo
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Iškepkite avinžirnius. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2.
Avinžirnius sumaišykite su šaukštu aliejaus, česnakų granulėmis, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Vienu sluoksniu paskleiskite ant kepimo popieriaus.
3.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol avinžirniai gardžiai apskrus.
4.
Kol avinžirniai kepa, paruoškite padažą. Anakardžius užpilkite karštu vandeniu ir palikite mirkti 10-15 minučių. Nukoškite.
5.
Mirkytus anakardžius ir visus likusius ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki visiškai vientisos tekstūros.
6.
Iškepkite žirnių kepsnelius. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite žirnių kepsnelius ir kepkite po maždaug 7 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite iš keptuvės į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad nusausintumėte riebalus.
7.
Patiekite salotas. Lėkštėje išdėliokite romaninės salotos lapus. Aptepkite padažu. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytą avokadą, keptus žirnių kepsnelius, traškius avinžirnius. Apiberkite maistinių mielių dribsniais. Patiekite iš karto.
Patarimai:
Jei turite galimybę, padažui naudokite nekepintus anakardžius, kurių skonis švelnesnis ir neutralesnis.
Pagal receptą padažo paruošite daugiau nei reikės tokiam kiekiui salotų. Sandariame indelyje šaldytuve laikykite jį iki 5-6 dienų. Stovėdamas padažas gali šiek tiek sutirštėti. Jei taip atsitiktų, įpilkite šlakelį vandens ir gerai išmaišykite.
Maistinių mielių dribsnių skonis yra švelniai riešutinis, primena sūrį, tad puikiai tiks kaip salotų pagardas vietoje klasikinei jų versijai būdingo kietojo sūrio.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital