Namie kaip restorane - 42 ypatingos, bet nesudėtingos vakarienės idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-02-10
Namie kaip restorane - 42 ypatingos, bet nesudėtingos vakarienės idėjos
@Shutterstock

Ypatingai vakarienei nebūtina keliauti į restoraną - daugybę klasikinių ir naujoviškų patiekalų nesudėtingai paruošti galima ir namuose! Ypač, jei turi puikų bei detalų receptą. Būtent tokiais 42 receptais dalinamės ir su Jumis!

 

Šitaip iškepta lašiša bus puiki - plutelė traški, o vidus minkštutis ir nuostabaus skonio. Patikėkite, skoniu ji nenusileis ragaujamai restoranuose, o pagaminsite be galo greitai. Tiesiog atidžiai sekite žemiau surašytais žingsniais ir lašišos kepsnys jums tobulai pavyks kiekvieną kartą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Saldžiarūgštė traški vištiena - vienas populiariausių kinų restoranų patiekalų. Dažnai galvojame, kad namie sukurti tokį skonį sudėtinga, bet iš tiesų tai labai lengva ir greita! Net nereikia jokių neįprastų ingredientų - naudojami produktai lengvai randami parduotuvėse, tikėtina, kad jų net jau turite savo spintelėse.

Receptą rasite čia.

Sušiai - tradicinis japonų patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje. Jūrų dumblių, ryžių ir žuvies bei kitų priedų suktinukus pasigaminti namuose nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, tačiau kelias taisykles žinoti būtina. Dalinamės sušių gaminimo ir valgymo paslaptimis bei receptais - nuo tinkamo ryžių išvirimo iki taisyklingo pamirkymo sojų padaže.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrasis Vienos šnicelis - plonas, išmuštas veršienos kepsnys, paniruotas miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsiuose. Siūlome susipažinti su šiuo bei kitais tradiciniais šniceliais, išmokti juos gaminti

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus skonis, kuriam prireiks vos pusvalandžio. Puikus receptas kinų virtuvės gerbėjams, pagal kurį nuostabų patiekalą galima paruošti neiškėlus kojos iš namų. Tiekiame su ryžiais, na, o padažo tirštumą galite reguliuoti pagal tai, kokį jį mėgstate.

Receptą rasite čia.

Traški plutelė, minkštutėlė mėsytė ir prapjovus ištekantis auksinis sviestas - niekada nenuviliantys ir daugelio labai mėgstami Kijevo kotletai. Ar mokate pagaminti pačius skaniausius? Dalinamės naudingais patarimais, tradiciniais ir kiek kitokiais receptais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Vietoje lašišos taip galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnusis kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greiti ir skanūs pietūs ar vakarienė orkaitėje! Nereikės suktis prie viryklės, o dar tas nuostabiai kremiškas grietinėlės padažas... Tiekite su ryžiais, bulvių koše ar šviežių daržovių salotomis. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kiek kitokia moliūgų sriuba - pagardinta kvapniu kokosų pienu, kuris sriubai suteikia dar daugiau kremiškumo, ir rūkytos lašišos gabaliukais, nuo kurių sriuba tampa šventiškai ypatinga! Moliūgą rekomenduojame rinktis sviestinį arba muskatinį - taip sriuba bus dar sodresnio ir įsimintinesnio skonio. Beje, jei nemėgstate žuvies, galima ruošti ir be jos arba pakeisti kepintos šoninės gabaliukais, rūkyta ar virta vištiena, kepintomis moliūgų sėklomis ar net riešutais!

Receptą rasite čia.

Kepama orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Lašiša iškepa greitai, o kiek pikantiškas skonis puikiai tiks romantiškai vakarienei. Tiekiame su ryžiais ar lengvomis daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotus ir gardus pyragas su bulvės ir sūriu. Jei negalite be mėsos, į šią tartą įkomponuokite gerą saują smulkiai pjaustytų lašinukų, labai tiks parūkyti. Berkite juos ant svogūnų, tada sudėliokite bulvių griežinėlius ant viršaus. Kąsnelis po kąsnelio ir pasijusite lyg prabangiame prancūziškame restorane!

Receptą rasite čia.

Traškūs ir lipnūs vištienos sparneliai - tikra klasika. Deja, realybėje kartais nepavyksta išgauti nei sparnelių traškumo, nei padažo lipnumo. Gaminant pagal šį receptą sparneliai ne tik bus labai skanūs, bet ir itin traškūs. Jie kepami orkaitėje, todėl neprisigers papildomų riebalų. O padažas nuostabiai papildys traškius sparnelius!

Receptą rasite čia.

Nuostabus vištienos troškinys orkaitėje, kuriam nereikia ilgo papildomo pasiruošimo ar marinavimo, o ir indų nereikės daug plauti - viskas ruošiama vienoje formoje! Labai skanu su riekele baltos duonos, ryžiais ar bulvių koše.

Receptą rasite čia.

Puikus ir nesudėtingas šonkauliukų receptas amerikietiškos virtuvės gerbėjams! Šonkauliukų nereikia iš anksto marinuoti, pakanka ištepti gardžiuoju padažu ir kepti, o skonis - kaip puikiame mėsos patiekalų restorane. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar viena restoranų klasika - lipnūs, saldžiai aštrūs vištų sparneliai. Tiesiog neįmanoma atsispirti. Šie sparneliai - puiki idėja draugų ar šeimos vakarienei, tačiau įspėjame, kad jie tokie skanūs, kad gali nesinorėti dalintis! Harissa padažą galite pakeisti kitokiu aitriu padažu, pvz., Piri Piri, Sriracha ar kitu mėgstamu, na, o jeigu tokio neturite, tiesiog aitriosios paprikos milteliais. O jei neturi žuvies padažo, jo galite ir visai nedėti - bus labai skanu ir taip!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Turbūt daugelis esat girdėję apie, o galbūt ir ragavę japoniškos ramen sriubos. Ramen sriuba patiekiama dideliame dubenyje su makaronais, tradiciškai - labai plonais kvietiniais, nors šiais laikais galima rasti ir beglitimių ramen skirtų makaronų. Ramen namuose pasigaminti tikrai nesudėtinga. Daugelį ingredientų galite pasiruošti ir iš vakaro, o kitą dieną tiesiog išvirti makaronus ir akimirksniu patiekti puikią vakarienę.

Receptą rasite čia.

Kitoks, Airijos virtuvės įkvėptas jautienos troškinys su alumi, jo reikia visai nedaug, o skonių ir kvapų paletę jis tikrai paryškina! Tirštas padažas kvieste kviečia į jį merkti ir dažyti baltą duoną, kad lėkštėje neliktų nė lašelio! Labiausiai šiam troškiniui tinka jautienos kulninė, jei jos nepavyktų įsigyti - mentė. Na, o kumpio ar nugarinės geriau šiam troškiniui nenaudoti, nes mėsa bus sausesnė.

Receptą rasite čia.

Japoniškieji „gyoza“ koldūnai mėgstami ne tik tekančios saulės šalyje, bet ir visame pasaulyje. Plonytė tešla, ryškaus skonio įdaras ir ypatingas kepimo būdas jus tikrai sužavės, o pasinaudoję mūsų patarimais ir patikrintais receptaispuikių „gyoza“ priraitysite greitai bei lengvai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai sultingai iškepantys vištienos kepsneliai. Nereikia suktis prie viryklės, o svarbiausia - jei ruošite atsargiai, nereikės net plauti skardos, nes kepsneliai kepami suvynioti į foliją.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Plėšyta kiauliena vadinama ilgai žemoje temperatūroje kepta kiauliena, kuri yra labai minkšta, sultinga ir malonios tekstūros. Nors tokiai mėsai pagaminti reikia laiko, bet pati gamyba labai lengva, o skonis - tikrai vertas visų pastangų. Tobulai tinka mėsainiams, su makaronais ar pica!

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiami vištienos kepsneliai be papildomų riebalų vos per pusvalandį. Valgome su ryžiais ar daržovių salotomis, traškiomis bulvytėmis ar kuo tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabiausi Azijos aromatai! Aitri sriuba su ryžių makaronais. Dažniausiai ruošiama su krevetėm, žuvimi ar vištiena. Sriubos bazę sudaro sūrus žuvų sultinys arba karis ir kokosų pienas. Taip pat galima naudoti įvairias daržoves, grybus, kiaušinį, tofu.  Jeigu neturite kario pastos, pakeiskite ją kario prieskoniais su trupučiu čili miltelių.

Receptą rasite čia.

Dar vienas patiekalas kinų virtuvės gerbėjams. Vištiena puikiai tinka ir pietums, ir vakarienei. Šį patiekalą tikrai pagaminsite be didelių pastangų. Beje, jeigu nemėgstate saldžių vištienos patiekalų, konservuotų ananasų dėkite pusę skardinės. Jeigu mėgstate ir turite po ranka, į šį troškinį taip pat tinka įtarkuoti šiek tiek šviežio imbiero.

Receptą rasite čia.

Greitai ir be galo skaniai vakarienei vištienos kepsneliai su sūro plutele - idealus pasirinkimas. O prie taip paruoštos vištienos tinka koks tik norite garnyras – salotos, troškintos daržovės, ryžiai, bulvės ir t.t.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Pho yra vietnamietiška sriuba, dėl kurios šiuo metu visas pasaulis kraustosi iš proto - tai labai populiarus ir madingas patiekalas. Ši sriuba skani ir aromatinga, tačiau šauniausia, kad ji taip pat labai sveika bei maistinga. Geras naminis sultinys gydo sielą ir kūną, aprūpina mūsų organizmą visu šūsniu naudingųjų medžiagų. Sakoma, kad ir peršalus jis gydo geriau negu arbatos, na o po vakarėlio atstato prarastas medžiagas bei suteikia jėgų ir energijos.

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir sušildantis troškinys. Malonaus kremiškumo suteikia kokosų pienas. Puikus patiekalas vakarienei be mėsos! Patiekti tinka su ryžiais ar tiesiog duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Pagal šį receptą paruošite puikią klasikinę itališką Margaritos tipo picą. Jei norite sočiau, galite pagardinti savo mėgstamais priedas: kumpio griežinėliais, jalapeno pipirais, malta jautiena, pievagrybiais, saulėje džiovintais pomidorais ar kuo tik sugalvosite. Iš recepte nurodyto kiekio iškepsite dvi gana dideles picas. Mums labiausiai patinka, kai picos padas traškus ir tirpstantis burnoje, tad kočiojame gana plonai. Bet jeigu mėgstate storesnį padą, kočiokite storiau, tik tuomet picą kepti reikėtų truputį ilgiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Pasakiškai skanus ir kvapnus užkandis - traškios česnakinės krevetės. Labai skanios vienos, su saldžiu aitriųjų paprikų padažu, ar makaronais.

Receptą rasite čia.

Stir fry yra kinų išpopuliarintas maisto gamybos metodas, kai produktai greitai kepami gerai įkaitintame aliejuje gilioje wok keptuvėje. Stir fry patiekalą dažniausiai sudaro baltymingi produktai ir daržovės, kartais ir kruopos arba makaronai. Tai puikiai mūsų virtuvėje pritaikomas maistingas patiekalas, kurį drąsiai galime pagaminti ir be wok keptuvės su mums gerai pažįstamais produktais.

Receptą rasite čia.

Puikus, greitas ir visai nesudėtingas užkandis! Skanus ir ką tik paruoštas, ir atvėsęs, todėl puikiai tiks neštis į darbą, net jei neturite galimybės pasišildyti. Jei avokadų neturite, jų galite visai nedėti ar gardinti kitomis daržovėmis, pvz., paprika, pomidorais (tik nupilkytie skysčio perteklių).

Receptą rasite čia.

Labai skanūs lašišos iešmeliai, kuriuos ypač tinka ruošti ypatingai vakarienei, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norite nustebinti svečius. Kepti galima orkaitėje, paprastoje ar grilio keptuvėje ar net lauke ant grotelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tradicinis ir labai sultingas jautienos kepsnys. Jeigu turite galimybę gauti itin kokybiškos jautienos, verta išbandyti šį receptą, nes jame puikiai atsiskleidžia mėsos skonis. Šis kepsnys gardus ir atvėsęs, jį plonai supjausčius galima ruošti sumuštinius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tobula sriuba šaltam žiemos vakarui namuose. Švelnios kreminės konsistencijos, labai kvapni, jei norite - aštri, jei norite - švelni! Sriubą galite gardinti ne tik krevetėmis, bet, jei mėgstate, ir kitomis jūros gėrybėmis.

Receptą rasite čia.

Pagaminti paprasta, o valgyti nepaprastai skanu. Jaučio žandai troškinami ilgai žemoje temperatūroje, todėl gerai ištroškinti tiesiog byra į gabalėlius ir būna labai minkšti, sodraus skonio. Ypač skanu su bulvių koše ar duonos riekele, kuri sugertų visą puikų padažą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Pasakiškai kvapnus, tiesiog tirpsantis burnoje prancūziškas bulvių apkepas! Nereikės jokių įmantrių ingredientų, tik kantrybės, kol iškeps. Apkepas tikrai sotus, bet kiekvienas jo kąsnis, oi kaip vertas mažos nuodėmės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanu, puošnu, o pagaminti visai nesudėtinga! Nuostabių aroamtų prispildys visi namai ir šeima vis suskis virtuvėje. Patiekalas puikiai tiks tiek šventinei, tiek jaukiai šeimos vakarienei. Tiekiame užbėrę žalumynų ir su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Minkštutėlis, lengvas, švelnaus skonio cukinijų tešlos pagrindas ir ryškaus skonio lašišos gabalėliai - šis vyniotinis tikras atradimas! Skanaukite sotiems pusryčiams, lengvai vakarienei su salotomis ar vaišinkite svečius - vyniotinis atrodo labai dailiai. Pertepimui puikiai tinka ne tik tepamas sūris, bet ir grietinė ar kreminė varškė sumaišyta su trupučiu druskos.

Receptą rasite čia.

Minkštučių bandelių, lengvai apskrudusių maltinukų, lašelio naminio padažo ir traškių daržovių derinys gali tapti ne tik puikiu patiekalu, bet tikru vakarėlio hitu! Siūlome išsikepti naminių burgerių ir esame tikri, kad greitojo maisto restoranų duris užversite visam laikui!

Receptą rasite čia.

Labai gardi naminė lazanija su puikiu minkštu ir kreminiu varškės įdaru ir špinatais. Lazanija puikiai tinka gardiems pietums ar vakarienei. Receptas gan sveikuoliškas ir dietinis, palyginus su riebesne mėsos lazanija.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Sušių “spurgas”, užkariavusias socialinius tinklus prieš porą metų, paruošti, pasirodo, nėra taip jau sudėtinga. Ypatingų įrankių taip pat nereikia - puikiai galima išsisukti su tuo, ką turite virtuvėje. Rasite paprastą paruošimo variantą - pirmajam kartui tokio recepto visiškai pakanka. O kai suprasite, kas ir kaip, drąsiai poruokite fantaziją su ikrais, krevetėmis, tunu ar ridikėliais.

Receptą rasite čia.

Nuostabus vištienos troškinys orkaitėje, kuriam nereikia papildomo pasiruošimo ar marinavimo, o ir indų nereikės beveik plauti - viskas ruošiama vienoje kepimo formoje! Labai gardu su riekele baltos duonos, ryžiais ar bulvių koše. Vietoje balto vyno acto galima naudoti ir balzaminį actą ar net obuolių actą, o alyvuoges galima pakeisti kaparėliais ar jų nedėti visai.

Receptą rasite čia.

Puiki idėja, kaip vakarienę pašauti į orkaitę vos per kelias minutes, reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps. Beje, ruošti galite ne tik su recepte nurodytomis, bet ir kitomis mėgstamomis daržovėmis. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Itališkieji Gnocchi tikriausiai daugeliui ragaujančių primins močiučių ruoštus bulvių virtinukus. Jie minkšti ir labai skanūs, su grietinės ir šoninės padažu, kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus patiekalas, kuriuo tikrai paliksite didžiulį įspūdį šeimai ar svečiams! Traški tešlos plutelė, rausva lašiša ir skanutėlis kremas tiesiog užburia... Viską galite pasiruošti iš anksto, o vos dvidešimt minučių iki patiekiant pašauti į orkaitę ir skanėstas garuos ant stalo! 

Receptą rasite čia.

Labai rudeniškas daugiaryžis su moliūgais - kreminis ir švelnus, tikra palaima skonio receptoriams. Tiekite su mėgstamu sūriu ir kepintomis moliūgų sėklomis ar net saulėgražų branduoliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Labai gardus ir paprastas patiekalas, kuriam nereikia daug pastangų ir įgūdžių. Vienu kartu paruošite ir vištienos blauzdeles, ir garnyrą prie jų, beliks tik skanauti! Receptas neimlus proporcijoms - jas galite drąsiai keisti.

Receptą rasite čia.

Visai nesudėtingai paruošiamas (nereikia minkyti tešlos!) kepinys, kuris skanus ir šiltas, ir atvėsęs. O paragauti jo dažniausiai neatsisako net tie, kurie šiaip jau nevalgo grybų. Nuo stalo išgaruoja akimirksniu! Jeigu ruošite su miško grybais, o ne prievagrybiais, juos prieš tai nuvalykite ir apie 20 minučių apvirkite, gerai nuvarvinkite. Jeigu nemėgstate porų, juos galima pakeisti šviežiais svogūnais, tuomet jų kiekį reikėt šiek tiek sumažinti, pagal skonį.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Ula
2018-10-23 11:27
Ačiū, ačiū, ačiū!! Čia tai, ko man reikėjo. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]amaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis