Namie kaip restorane - 42 ypatingos, bet nesudėtingos vakarienės idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-02-07
Namie kaip restorane - 42 ypatingos, bet nesudėtingos vakarienės idėjos
@Shutterstock

Ypatingai vakarienei nebūtina keliauti į restoraną - daugybę klasikinių ir naujoviškų patiekalų nesudėtingai paruošti galima ir namuose! Ypač, jei turi puikų bei detalų receptą. Būtent tokiais 42 receptais dalinamės ir su Jumis!

 

Saldžiarūgštė traški vištiena - vienas populiariausių kinų restoranų patiekalų. Dažnai galvojame, kad namie sukurti tokį skonį sudėtinga, bet iš tiesų tai labai lengva ir greita! Net nereikia jokių neįprastų ingredientų - naudojami produktai lengvai randami parduotuvėse, tikėtina, kad jų net jau turite savo spintelėse.

Receptą rasite čia.

Šitaip iškepta lašiša bus puiki - plutelė traški, o vidus minkštutis ir nuostabaus skonio. Patikėkite, skoniu ji nenusileis ragaujamai restoranuose, o pagaminsite be galo greitai. Tiesiog atidžiai sekite žemiau surašytais žingsniais ir lašišos kepsnys jums tobulai pavyks kiekvieną kartą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sušiai - tradicinis japonų patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje. Jūrų dumblių, ryžių ir žuvies bei kitų priedų suktinukus pasigaminti namuose nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, tačiau kelias taisykles žinoti būtina. Dalinamės sušių gaminimo ir valgymo paslaptimis bei receptais - nuo tinkamo ryžių išvirimo iki taisyklingo pamirkymo sojų padaže.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštučiai mėsos kukuliukai kvapniame pomidorų padaže yra italų virtuvės pasididžiavimas. Jie dažniausiai valgomi užsikandant duonele ar tiekiami su spagečiais ar kitais makaronais. Pagaminami nesudėtingai, o skanu be galo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Ypatingai skanus, kremiškas ir labai lengvai pagaminamas daržovių karis su vištiena. Jeigu norite vegetariško varianto, mėsą galite pakeisti avinžirniais ar lengvai apkepintais tofu gabalėliais.

Receptą rasite čia.

Taip paruošta vištiena yra nereali - minkštutė, sultinga, norisi ją suvalgyti iki paskutinio trupinėlio. Kitaip būti ir negalėtų, nes šis patiekalas yra daugumos italų restoranų Amerikoje pasididžiavimas, žinomas "Chicken Parmigiana" vardu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Tikrasis Vienos šnicelis - plonas, išmuštas veršienos kepsnys, paniruotas miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsiuose. Siūlome susipažinti su šiuo bei kitais tradiciniais šniceliais, išmokti juos gaminti

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus skonis, kuriam prireiks vos pusvalandžio. Puikus receptas kinų virtuvės gerbėjams, pagal kurį nuostabų patiekalą galima paruošti neiškėlus kojos iš namų. Tiekiame su ryžiais, na, o padažo tirštumą galite reguliuoti pagal tai, kokį jį mėgstate.

Receptą rasite čia.

Pagaminti reikia skirti kiek daugiau laiko, bet rezultatas tikrai to vertas. Ilgai žemoje temperatūroje kepamų šonkauliukų mėsa iškepa labai minkšta - tiesiog byra nuo kaulų vos palietus šakute, rezultatas šiek tiek primena plėšytą kiaulieną. O jei dar nepatingėsite ir pagaminsite naminį barbekiu padažą, kuriuo aptepsite šonkaulius - pažadu, tai tikrai bus vienas skaniausių kada nors ragautų patiekalų.

Receptą rasite čia.

Greiti ir skanūs pietūs ar vakarienė orkaitėje! Nereikės suktis prie viryklės, o dar tas nuostabiai kremiškas grietinėlės padažas... Tiekite su ryžiais, bulvių koše ar šviežių daržovių salotomis. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kepama orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Lašiša iškepa greitai, o kiek pikantiškas skonis puikiai tiks romantiškai vakarienei. Tiekiame su ryžiais ar lengvomis daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabus vištienos troškinys orkaitėje, kuriam nereikia ilgo papildomo pasiruošimo ar marinavimo, o ir indų nereikės daug plauti - viskas ruošiama vienoje formoje! Labai skanu su riekele baltos duonos, ryžiais ar bulvių koše.

Receptą rasite čia.

Turbūt daugelis esat girdėję apie, o galbūt ir ragavę japoniškos ramen sriubos. Ramen sriuba patiekiama dideliame dubenyje su makaronais, tradiciškai - labai plonais kvietiniais, nors šiais laikais galima rasti ir beglitimių ramen skirtų makaronų. Ramen namuose pasigaminti tikrai nesudėtinga. Daugelį ingredientų galite pasiruošti ir iš vakaro, o kitą dieną tiesiog išvirti makaronus ir akimirksniu patiekti puikią vakarienę.

Receptą rasite čia.

Kitoks, Airijos virtuvės įkvėptas jautienos troškinys su alumi, jo reikia visai nedaug, o skonių ir kvapų paletę jis tikrai paryškina! Tirštas padažas kvieste kviečia į jį merkti ir dažyti baltą duoną, kad lėkštėje neliktų nė lašelio! Labiausiai šiam troškiniui tinka jautienos kulninė, jei jos nepavyktų įsigyti - mentė. Na, o kumpio ar nugarinės geriau šiam troškiniui nenaudoti, nes mėsa bus sausesnė.

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate midijas, šį patiekalą išbandyti rekomenduojama. Patiks net tiems, kurie dar jų ir niekada neragavę. Labai svarbu atsirinkti šviežias midijas - jos turi būti pilnai užsidariusios. O jei yra atsidariusios, reikia jas pastuksenti, kad užsidarytų, jei to nepadaro, midija yra netinkama vartoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Japoniškieji „gyoza“ koldūnai mėgstami ne tik tekančios saulės šalyje, bet ir visame pasaulyje. Plonytė tešla, ryškaus skonio įdaras ir ypatingas kepimo būdas jus tikrai sužavės, o pasinaudoję mūsų patarimais ir patikrintais receptaispuikių „gyoza“ priraitysite greitai bei lengvai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sultinga, skanutėlė ir labai šventiškai atrodanti vištienos krūtinėlė kremiškame grietinėlės ir sūrio padaže, kurią paruošite vos per pusvalandį. Padažui galite naudoti ir vien kietąjį sūrį, bet aš rinkausi savo labai mėgiama kietojo sūrio bei sūrio su melsvuoju pelėsiu derinį, nes būtent pastarasis sūris suteikia patiekalui papildomo puikaus ir tuo pačiu subtilaus charakterio. Jei norite gaiviau, į padažą tinka įmaišyti pora saujų špinatų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Krevetės grietinėlės padaže visada tampa garbinamu pietų arba vakarienės patiekalu. Na, nebent atsiranda nemėgstančių krevečių. Kitu atveju sunku pasakyti “ne“ lėkštei garuojančių makaronų su dailiomis, rausvomis krevetėmis ir kvapniu česnakiniu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Šie vištienos krūtinėlės kepsneliai dėl šoninės bei sūrio iškepa tobulai sultingi, atrodo labai šventiškai, o paruošti užtruksite vos 15-20 minčių. Tada pusvalandis orkaitėje ir nuostabi vakarienė garuos ant stalo. Kepsnelius pasiruošti galite ir iš vakaro - susuktus sudėkite į indelį, uždenkite dangteliu arba maistnė plėvele ir laikykite šaldytuve. Likus pusvalandžiui iki gaminimo išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų, o tada kepkite pagal nurodymus recepte. Suktinukų viršaus galima niekuo papildomai netepti, o įdarui rinktis bet kokį mėgstamą sūrį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio TOBULAS yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Troškinio pavadinimas kilęs iš fricassee gaminimo technikos pavadinimo. Tai būdas, kai mėsa supjaustoma ir iš pradžių yra apkepama, o tuomet patroškinama padaže. Viskas apkepama, o tik vėliau troškinama baltame padaže - tradiciškai yra naudojamas bešamelio padažas, tačiau kartais jis pakeičiamas kitais baltais padažais su grietinėle, grietine, sūriu, baltu vynu. Dar daugiau gardžių troškinių receptų rasite šiame straipsnyje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei mėgstate midijas, tai šios tikrai patiks, o jei dar jų niekada neragavote, išbandę šį puikų receptą tikriausiai pamėgsite.

Receptą rasite čia.

Yra šimtai skirtingų būdų paruošti vištienos krūtinėlę – neabejojame, kad bent kelias dešimtys žinote ir kiekvienas iš jūsų. Vištienos suktinukai „Cordon Bleu“ yra ypatingai gardus ir lėkštes neabejotinai puošiantis patiekalas – lyg mažas jaukus restoranas savuose namuose. Jei dar nebandėte, labai rekomenduojame!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Iškepti skanų ir sultinga steiką visiškai nesudėtinga. Tiesiog vadovaukitės šiame video recepte pateiktais patarimais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Laksa yra aštri, pietryčių Azijoje populiari makaronų sriuba, kurios pagrindą sudaro ryžių arba kviečių makaronai, aštrus sultinys su kokosų pienu ir vištiena, krevetės arba žuvis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Kremiškas bulvių apkepas gratin dauphinois yra prancūzų virtuvės pasididžiavimas. Ir ne be reikalo. Plonos bulvių riekelės susluoksniuotos kvapniame grietinėlės padaže lėtai kepant virsta patiekalu, kurio paragavus norisi dar ir dar. Valgant sunku patikėti, jog vos keli ingredientai gali susijungti į tokį puikų skonį.

Receptą rasite čia.

Šį žavingai atrodantį ir dar žavingesnio skonio, sultingą lašišos kepsnį paruošite vos per per pusvalandį. Jam tinka tiek vientisa lašišos file, tiek pjausniai ar vienos porcijos dydžio kepsneliai. Pieskonius irgi drąsiai koreguokite pagal savo nuožiūrą ir skonį, nes šis patiekalas nepavykti tiesiog negali.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai greitai paruošiami vištienos kepsneliai be papildomų riebalų vos per pusvalandį. Valgome su ryžiais ar daržovių salotomis, traškiomis bulvytėmis ar kuo tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Be galo kremiška ir minkštutė - ši lazanija mums yra viena skaniausių ragautų ir turbūt pati gardžiausia kada nors ragauta lazanija su paukštiena. Valgant atrodo neįtikėtina, jog tokie nesudėtingi ingredientai gali susijungti į šį tobulą skonį. Taip, šiaip lazanijai (kaip ir daugumai jos lazaniškų pusserių) pagaminti laiko skirti reikės, ji tikrai nebus “pusvalandžio vakarienė”. Bet galime pažadėti, kad tai bus viena tų puikiųjų vakarienių, kurios minimos dar gerokai po to, kai dingsta paskutinis gabalėlis.

Receptą rasite čia.

Labai nesudėtingai ir greitai paruošiamas spalvingas karis, kuris dar ir labai gardžiai suvalgomas. Lašišą galima keisti vištiena, krevetėmis, triušiena ar net avinžirniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Puiki idėja vakarienei be mėsos (tiks ir vegetarams, nes nenaudojami kiaušiniai). Makaronai iškepa su minkštu, sultingu ir kvapniu įdaru. Rekomenduoju išbandyti. Pagal šį receptą paruošite 2 vidutinio dydžio porcijas, todėl, jei valgys gausesnė ar labai išalkusi kompanija, ingredientų kiekius reikėtų didinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotus ir švelnus jautienos troškinys, kurio tikrai verta paskanauti atvėsus orui. Siūlome susipažinti su šio patiekalo istorija, sužinoti, kaip gaminti autentišką befstrogeną ir išbandyti kelis šio troškinio receptus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar vienas patiekalas kinų virtuvės gerbėjams. Vištiena puikiai tinka ir pietums, ir vakarienei. Šį patiekalą tikrai pagaminsite be didelių pastangų. Beje, jeigu nemėgstate saldžių vištienos patiekalų, konservuotų ananasų dėkite pusę skardinės. Jeigu mėgstate ir turite po ranka, į šį troškinį taip pat tinka įtarkuoti šiek tiek šviežio imbiero.

Receptą rasite čia.

Makaronų rageliai skęstantys super kremiškame sūrio padaže - taip, tai garsusis sotusis Mac n Cheese, JAV tapęs kone nacionaliniu patiekalu ir beveik kiekvieno amerikiečio vaikystės nostalgija panašia kaip mums kugelis. Šis Mac n Cheese be galo kremiškas, sūriškas, tobulai skanus karštas, bet gardus ir pašildytas. Daug žodžių čia nereikia - paragavę įsitikinsite patys, koks šis makaronų ir sūrio apkepas yra puikus.

Receptą rasite čia.

Apie šios vištienos gaminimą reikėtų pagalvoti iš anksto, nes tobula būtų pamarinuoti per naktį (ar bent 3 valandas). Būtent jogurtinis marinatas suteikia ypatingą skonį. Tobula kreminė tekstūra, švelnus indiškas skonis ir sviestinė vištiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Pho yra vietnamietiška sriuba, dėl kurios šiuo metu visas pasaulis kraustosi iš proto - tai labai populiarus ir madingas patiekalas. Ši sriuba skani ir aromatinga, tačiau šauniausia, kad ji taip pat labai sveika bei maistinga. Geras naminis sultinys gydo sielą ir kūną, aprūpina mūsų organizmą visu šūsniu naudingųjų medžiagų. Sakoma, kad ir peršalus jis gydo geriau negu arbatos, na o po vakarėlio atstato prarastas medžiagas bei suteikia jėgų ir energijos.

Receptą rasite čia.

Sušildanti ir labai gardi tailandietiška sriuba, kurią nėra sudėtinga pagaminti, o taps pamėgta kiekvieno virtuvėje. Žaliosios citrinos sultis nerekomenduojama pilti į verdančią sriubą ar karštą troškinį, nes sultys nuo karščio tampa karčios, tad jas reikėtų visada pilti tik pačioje pabaigoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Ko gero risotto būtų galima pavadinti vienu populiariausių pasaulio patiekalų - daugelis esame jo ragavę arba bent jau apie jį girdėję. Tai iš Šiaurės Italijos kilęs ryžių patiekalas, turintis gausybę variacijų, derinamas su pačiais įvairiausiais priedais, patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas arba garnyras. 

Receptą rasite čia.

Pagal šį receptą paruošite puikią klasikinę itališką Margaritos tipo picą. Jei norite sočiau, galite pagardinti savo mėgstamais priedas: kumpio griežinėliais, jalapeno pipirais, malta jautiena, pievagrybiais, saulėje džiovintais pomidorais ar kuo tik sugalvosite. Iš recepte nurodyto kiekio iškepsite dvi gana dideles picas. Mums labiausiai patinka, kai picos padas traškus ir tirpstantis burnoje, tad kočiojame gana plonai. Bet jeigu mėgstate storesnį padą, kočiokite storiau, tik tuomet picą kepti reikėtų truputį ilgiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Stir fry yra kinų išpopuliarintas maisto gamybos metodas, kai produktai greitai kepami gerai įkaitintame aliejuje gilioje wok keptuvėje. Stir fry patiekalą dažniausiai sudaro baltymingi produktai ir daržovės, kartais ir kruopos arba makaronai. Tai puikiai mūsų virtuvėje pritaikomas maistingas patiekalas, kurį drąsiai galime pagaminti ir be wok keptuvės su mums gerai pažįstamais produktais.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs lašišos iešmeliai, kuriuos ypač tinka ruošti ypatingai vakarienei, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norite nustebinti svečius. Kepti galima orkaitėje, paprastoje ar grilio keptuvėje ar net lauke ant grotelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pagaminti paprasta, o valgyti nepaprastai skanu. Jaučio žandai troškinami ilgai žemoje temperatūroje, todėl gerai ištroškinti tiesiog byra į gabalėlius ir būna labai minkšti, sodraus skonio. Ypač skanu su bulvių koše ar duonos riekele, kuri sugertų visą puikų padažą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Akimirksniu paruošiami, tobulai tinkantys romantiškai vakarienei, pavyks net pradedantiesiems virtuvėje! Lašišos kepsneliai iškepa minkšti ir sultingi, jiems reikia vos kelių ingredientų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Ypatingai skanūs pyragėliai su maltos jautienos įdaras. Pyragėliai šiek tiek primena lietuviškus kibinus ir tikrai ne mažiau gardūs. Pyragėliai labai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę, o įdarą galima rinktis ne tik recepte siūlomą, bet ir kitokį mėgstamą, pvz., kumpį su sūriu, kepintus pievagrybius ar daržoves.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanu, puošnu, o pagaminti visai nesudėtinga! Nuostabių aroamtų prispildys visi namai ir šeima vis suskis virtuvėje. Patiekalas puikiai tiks tiek šventinei, tiek jaukiai šeimos vakarienei. Tiekiame užbėrę žalumynų ir su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Puiki idėja, kaip vakarienę pašauti į orkaitę vos per kelias minutes, reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps. Beje, ruošti galite ne tik su recepte nurodytomis, bet ir kitomis mėgstamomis daržovėmis. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Nuostabus vištienos troškinys orkaitėje, kuriam nereikia papildomo pasiruošimo ar marinavimo, o ir indų nereikės beveik plauti - viskas ruošiama vienoje kepimo formoje! Labai gardu su riekele baltos duonos, ryžiais ar bulvių koše. Vietoje balto vyno acto galima naudoti ir balzaminį actą ar net obuolių actą, o alyvuoges galima pakeisti kaparėliais ar jų nedėti visai.

Receptą rasite čia.

Itališkieji Gnocchi tikriausiai daugeliui ragaujančių primins močiučių ruoštus bulvių virtinukus. Jie minkšti ir labai skanūs, su grietinės ir šoninės padažu, kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Ula
2018-10-23 11:27
Ačiū, ačiū, ačiū!! Čia tai, ko man reikėjo. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital