Krevečių karis su kokoso pienu ir daržovėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Krevečių karis su kokoso pienu ir daržovėmis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Krevečių karis su kokoso pienu ir daržovėmis
Krevečių karis su kokoso pienu ir daržovėmis
Krevečių karis su kokoso pienu ir daržovėmis
Autorius apie receptą: Tailando kariai man yra vienas tų genialių patiekalų, kuriuos gaminu norėdama išskirtinai skaniai, bet be valandų virtuvėje. Ir jais itin paprasta improvizuoti - raudonojo kario Tailando kariai man yra vienas tų genialių patiekalų, kuriuos gaminu norėdama išskirtinai skaniai, bet be valandų virtuvėje. Ir jais itin paprasta improvizuoti - raudonojo kario prieskonius pakeisite į kitos spalvos kario, vienas daržoves pakeisite kitomis, vietoje krevečių panaudosite vištieną ar lašišą arba avinžirnius ir, regis, tas pats patiekalas sužibės kita spalva. (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų krevečių be kevalo (naudojau šaldytas atitirpintas, neapvirtas)
500 mililitrų kokosų pieno (naudojau Santa Maria)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas geltonosios paprikos
150 gramų pievagrybių (arba 0.5 nedidelio brokolio)
50 gramų špinatų (nebūtina)
1.5 šaukšto raudonojo kario prieskonių mišinio (naudojau Santa Maria arba 1-2 v.š. raudonojo kario pastos)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
2 skiltelės česnako
1 gabalėlis imbiero (5-6 cm, galima nedėtu)
0.5 vieneto aitriosios paprikos (arba pagal skonį, galima nedėti)
0.5 vieneto žaliųjų citrinų (arba 1/4 paprastos citrinos)
1 šaukštas žuvies padažo (arba pagal skonį, galima nedėti)
1 šaukštas žemės riešutų sviesto (nebūtina, bet labai tinka)
1 šaukštas kokosų aliejaus
Patiekiant:
1 pakelis ryžių makaronų (naudojau Santa Maria arba virtų ryžių)
1 pundelis kalendros (arba bazilikų ar mėtų)
1 saujelė sezamo sėklų (nebūtina)
1 vienetas žaliųjų citrinų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruoškite ingredientus. Krevetes sumaišykite su 1 a.š. kario prieskonių mišinio (arba kario pastos, jei naudojate ją). Paprikas supjaustykite juostelėmis, pievagrybius - riekelėmis. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnaką smulkiai sukapokite. Imbierą nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Aitriąją papriką perpjaukite išilgai, išimkite sėklytes, papriką smulkiai sukapokite.
2.
Ryžių makaronus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti, kol ruošite karį.
3.
Keptuvėje įkaitinkite 0.5 v.š. kokosų aliejaus. Apkepinkite krevetes po daugmaž 2 min iš abiejų pusių (kad nebebūtų rausvos). Krevetes išimkite iš keptuvės ir atidėkite šiltai (pvz. į dubenį ir uždenkite lėkšte).
4.
Keptuvėje įkaitinkite dar 0.5 v.š. kokosų aliejaus. Apkepinkite svogūnus 3-4 min iki suminkštės. Suberkite česnaką, imbierą, aitriąją papriką. Maišydami pakepinkite apie 30s.
5.
Sudėkite paprikas ir pievagrybius. Maišydami pakepinkite ant didesnės kaitros 2-3 min iki daržovės truputį suminkštės, bet liks traškios.
6.
Į keptuvę dėkite žemės riešutų sviestą (jei naudojate), išmaišykite. Supilkite kokosų pieną, berkite kario prieskonius, gerai išmaišykite. Pakaitinkite iki viskas sušils. Paragaukite, ar patinka padažo skonis - jei norisi intensyvesnio, kario prieskonių įberkite dar šiek tiek.
7.
Sudėkite krevetes ir špinatus. Karts nuo karto pamaišydami pakaitinkite 2-3 min iki špinatai sukris.
8.
Įspauskite žaliosios citrios sulčių, įdėkite žuvies padažo ir išmaišykite. Paragaukite, jei norisi sūriau, įdėkite dar žuvies padažo, o jei rūgščiau - įspauskite dar citrinos sulčių.
9.
Karį tiekite su nusunktais ryžių makaronais. Patiekdami galite pagardinti kalendros lapeliais, sezamo sėklomis, žaliosios citrinos griežinėliais.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Rita
2022-01-21 18:20
Pas skaniausias ragautas karis, aciu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital