Fettuccine Alfredo makaronai su sūrio padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Fettuccine Alfredo makaronai su sūrio padažu
Fettuccine Alfredo makaronai su sūrio padažu
Fettuccine Alfredo makaronai su sūrio padažu
Fettuccine Alfredo makaronai su sūrio padažu
Fettuccine Alfredo makaronai su sūrio padažu
Fettuccine Alfredo makaronai su sūrio padažu
Fettuccine Alfredo makaronai su sūrio padažu
Fettuccine Alfredo makaronai su sūrio padažu
Fettuccine Alfredo makaronai su sūrio padažu
Fettuccine Alfredo makaronai su sūrio padažu
Fettuccine Alfredo makaronai su sūrio padažu
Fettuccine Alfredo makaronai su sūrio padažu
Autorius apie receptą: Fettuccine Alfredo yra itališka legenda ir jiems paruošti pakanka vos trijų ingredientų - makaronų (originaliai fettuccine, bet tinka ir spagečiai ar kiti mėgiami), daug sviesto Fettuccine Alfredo yra itališka legenda ir jiems paruošti pakanka vos trijų ingredientų - makaronų (originaliai fettuccine, bet tinka ir spagečiai ar kiti mėgiami), daug sviesto ir daug kietojo sūrio. Ir jokios grietinėlės, kaip tikriausiai rasite daugelyje amerikietiškų receptų. Tikrai. Būtent toks genialiai paprastas ir genialiai skanus Fettuccine Alfredo receptas gimė Romoje 1914 m. Alfredui Di Lelio (dar vadintam fettuccine karaliumi) priklausančiame restorane Via della Scrofa. Istorija byloja, jog šių fettuccine receptą Alfredo sukūrė norėdamas pradžiuginti sergančią žmoną. Nuo tada jie tapo restorano klasika. Ilgainiui restorane apsilankė ne viena Holivudo įžymybė, kuri namo į JAV parsivežė šių puikių makaronų skonio prisiminimą, bet ne tikslų receptą. Todėl amerikietiškame alfredo padaže beveik visada sutiksite grietinėlę. Nors genialiame idealiai kremiškų Alfredo Di Lelio fettuccine recepte jos tikrai nebuvo. (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų fettuccine makaronų (galima keisti spagečiais, tagliatelle ar kt.)
200 gramų sviesto (pjaustyto kubeliais)
160 gramų kietojo sūrio (naudojau VILVI Memel Reserve)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sviestą supjaustome nedideliais kubeliais ir paskleidžiame vienu sluoksniu lėkštėje ar dubenėlyje, kad truputį sušiltų, kol ruošime kitus ingredientus.
2.
Makaronus dedame į verdantį pasūdytą vandenį. Verdame pagal instrukciją ant pakuotės iki bus al dente.
3.
Kol verda makaronai, kietąjį sūrį smulkiai sutarkuojame (jokiu būdu nenaudokite tarkuoto sūrio iš pakelio, nes neištirps).
4.
Išvirusius makaronus nukošiame (stiklinę virimo skysčio pasiliekame).
5.
Į ką tik nukoštus, dar garuojančius (tas labai svarbu!) makaronus dedame kubeliais pjaustytą sviestą. Greitais judesiais išmaišome, jog sviestas ištirptų.
6.
Iškart po sviesto per 4-5 kartus sudedame kietąjį sūrį. Dedame taip - suberiame dalį, greitais judesiais truputį pamaišome, tada vėl dedame dalį, vėl greitai pamaišome ir taip iki sudėsime visą. Tada gerai išmaišome. Šis sluoksniavimas svarbus, jog sūris nesuliptų į gumulą.
7.
7. Supilame daugmaž pusę stiklinės karšto makaronų virimo skysčio ir gerai išmaišome, kad makaronai taptų kremiški. Jei norisi daugiau kremiškumo, įpilame dar šiek tiek makaronų virimo skysčio ir vėl išmaišome.
8.
Tiekiame iškart ir skanaujame!
Patarimai:
Sviesto temperatūra. Sviestas lengviau ištirps ir padažas bus vientisesnis, jei supjaustytą kubeliais sviestą palaikysite kambario temperatūroje bent 20-30 min. Jei pamiršote išimti laiku iš šaldytuvo, ne bėda - pradėdami gaminti, prieš ruošdami makaronus, sviestą supjaustykite dar mažesniais kubeliais nei nuotraukoje ir paskleiskite didesnėje lėkštėje vienu sluoksniu.
Sūrio pasirinkimas. Visiškai autentiški Fettuccine Alfredo gaminami su Parmigiano Reggiano sūriu, tačiau jį galite keisti ir kitu mėgiamu ilgesnio brandinimo kietuoju sūriu. Svarbu, kad jis būtų kokybiškas ir jokiu būdu ne sutarkuotas iš pakelio. Sūrį būtinai tarkuokite patys, nes iš anksto sutarkuoti sūriai dažnai sudėtyje turi lipnumą reguliuojančių priedų, tad nesusijungs į tokį kremišką padažą, koks turėtų būti.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Rasa
2022-03-22 19:09
Aga, visai lengvai ir skanu. Svarbiausia kokybiški makaronai ir voulia ATSAKYTI
Austeja
2022-01-22 14:44
Lengvai padaroma ir labai skanu, kazkuo primena mac n cheese :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital