Saldžiarūgštė traški vištiena - vienas populiariausių kinų restoranų patiekalų. Dažnai galvojame, kad namie sukurti tokį skonį sudėtinga, bet iš tiesų tai labai lengva ir greita! Net nereikia jokių neįprastų ingredientų - naudojami produktai lengvai randami parduotuvėse, tikėtina, kad jų net jau turite savo spintelėse.
Receptui naudojamas produktų alternatyvas galima pasirinkti patiems - šiek tiek nuodėminga klasikinė saldžiarūgščio padažo versija gaminama iš pomidorų padažo ir cukraus, o norintys sveikesnės versijos gali rinktis pomidorų tyrės ir medaus derinį. Todėl recepte nurodėme ir galimas sveikesnes tam tikro produkto alternatyvas.
Šis patiekalas tikrai patiks visiems kinų restoranų mylėtojams ir įrodys, kad panašius skonius be vargo galime sukurti savo namuose. Beje, namuose pagamintas šis patiekalas bus gerokai sveikesnis - restoranuose traški vištiena dažnai gruzdinama aliejuje, o mes parodysime kaip pasigaminti sveikesnę patiekalo versiją keptuvėje su mažesniu riebalų kiekiu.
Traškiai vištienai reikės:
• 2 vištienos filė gabalėlių
• 2 šaukštų krakmolo (tinka ir bulvių, ir kukurūzų)
• 1 kiaušinio
• Žiupsnelio druskos ir pipirų
• Aliejaus kepimui
Padažui:
• 4 šaukštų pomidorų padažo (sveikesnei versijai - 4 šaukštų pomidorų tyrės)
• 3 šaukštų cukraus (sveikesnei versijai - 2 šaukštų medaus)
• 2 šaukštų ryžių acto (tinka ir baltojo vyno ar obuolių actas)
• 2 skiltelių česnako
Patiekiant:
• Virtų ryžių
• Svogūnų laiškų
• Sezamo sėklų
Pradedam!
1. Nuplauname ir nusausiname vištieną. Pasiruošiame kiaušinį, krakmolą, druską ir pipirus.
2. Vištieną supjaustome kubeliais, dedame į dubenį. Kartu dedame ir kiaušinį, krakmolą, druską ir pipirus.
3. Viską gerai išmaišome, kad kiekvienas vištienos gabalėlis tolygiai pasidengtų.
4. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Tikslus aliejaus kiekis priklauso nuo keptuvės - jeigu naudosite keptuvę nelimpančia danga, aliejaus pakaks visai nedaug. Į įkaitintą aliejų dedame vištienos gabalėlius taip, kad jie tarpusavyje nesiliestų.
5. Kepame kartas nuo karto vartydami gabalėlius apie 10 minučių - kol krašteliai gražiai apskrunda, o mėsa iškepa.
6. Ruošiame padažą: indelyje sumaišome pomidorų padažą, cukrų, actą, įtarkuojame česnaką.
7. Iškepusią vištieną apipilame padažu ir maišydami kaitiname keletą minučių, kol padažas sutirštėja.
8. Garnyrui puikiai tiks ryžiai, tik labai svarbu jų nepervirti (kaip biriai išvirti ryžius skaitykite čia).
9. Į lėkštę dedame ryžių, ant viršaus - vištienos. Pabarstome smulkintais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.
Toks yra tradicinės saldžiarūgštės vištienos receptas. Šį patiekalą galite padaryti dar maistingesniu prie vištienos pridėję mėgstamų daržovių - puikiai tiks trumpai apkeptas brokolis, paprika, morka, žirneliai. Eksperimentuokite drąsiai!