Indiška sviestinė vištiena tobulame padaže

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Indiška sviestinė vištiena tobulame padaže
Indiška sviestinė vištiena tobulame padaže
Indiška sviestinė vištiena tobulame padaže
Autorius apie receptą: Apie šios vištienos gaminimą reikėtų pagalvoti iš anksto, nes tobula būtų pamarinuoti per naktį (ar bent 3 valandas). Būtent jogurtinis marinatas suteikia ypatingą skonį. Apie šios vištienos gaminimą reikėtų pagalvoti iš anksto, nes tobula būtų pamarinuoti per naktį (ar bent 3 valandas). Būtent jogurtinis marinatas suteikia ypatingą skonį. Tobula kreminė tekstūra, švelnus indiškas skonis ir sviestinė vištiena.
(...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų vištienos filė
230 gramų pomidorų padažo (arba pomidorų tyrės)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (30% ar riebesnės)
30 gramų ghee sviesto (galite naudoti ir paprastą sviestą)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Marinatui:
120 gramų jogurto, natūralaus
2 skiltelės česnako
1 šaukštas citrinų sulčių
2 šaukšteliai garam masala prieskonių (jei neturite, žr. patarimus)
1 šaukštelis maltos ciberžolės
1 šaukštelis malto imbiero
0.5 šaukštelio maltų kajeno pipirų (arba aitriosios paprikos miltelių)
Patiekiant:
pagal poreikį ryžių (basmati, jasmine ar ilgagrūdžiais)
šiek tiek žalumynų (kalendros lapeliais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vištieną supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais.
2.
Ciberžolę, garam masala, Kajeno papriką, kuminą, imbierą, smulkintą česnaką, citrinos sultis sumaišyti su jogurtu ir vištiena. Gerai išmaišyti ir palikti marinuotis šaldytuve bent tris valandas, o geriausia – per naktį.
3.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, dėti marinuotą vištieną. Apkepti keletą minučių.
4.
Dėti pomidorų padažą, grietinėlę, pagal skonį pagardinti druska ir troškinti ant nedidelės ugnies apie 10 minučių.
5.
Patiekti su ryžiais ir/ar žalumynais. Pagardinti druska ir pipirais.
Patarimai:
Garam masala prieskoniai suteikia vištienai indiško skonio. Jeigu jų neturite, galite pakeisti gvazdikėlių, kardamono, cinamono ir malto muskato mišiniu. Arba tiesiog nenaudoti visai - patiekalo skonis bus kitoks, bet vis tiek puikus.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
DG
2023-04-27 10:19
O marinatą prieš kepant nuo vištos nubraukti, ar su visu marinatu kepti? ATSAKYTI
Vaida
2024-03-05 06:33
Aš kepu su marinatu ATSAKYTI
Egle
2023-02-15 16:35
Puikus patiekalas. Gaminau jau ne viena karta. Labai skanu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital