Sultinga vištienos krūtinėlė kokosų pieno padaže

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Sultinga vištienos krūtinėlė kokosų pieno padaže
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sultinga vištienos krūtinėlė kokosų pieno padaže
Sultinga vištienos krūtinėlė kokosų pieno padaže
Autorius apie receptą: Mėgstu patiekalus su vištiena, nes ją paruošti galima vis skirtingais būdais ar su skirtingais padažais, marinatais. Šį kartą norėjosi itin lengvo ir greitai paruošiamo Mėgstu patiekalus su vištiena, nes ją paruošti galima vis skirtingais būdais ar su skirtingais padažais, marinatais. Šį kartą norėjosi itin lengvo ir greitai paruošiamo patiekalo! Šį patiekalą ruošiau įkvėpta braziliškos virtuvės - višniena pavyksta sultinga ir sodraus skonio, o kokosinis padažas suteikia švelnumo natą ir puikiai dera su aštrumu, kurį galite koreguoti pagal savo skonį. Skanu patiekti su ryžiais, o prieš patiekiant galite papuošti šviežiomis petražolėmis arba kalendra. Įkvėpimo šiam patiekalui sėmiausi iš Craving home cooked tinklaraščio. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
3 vienetai vištienos krūtinėlės (nedidelių, tinka ir šlaunelių mėsa be kaulo)
400 mililitrų kokosų pieno
3 vienetai pomidorų (naudojau slyvinius)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 vienetas aitriųjų pipirų (arba pagal skonį)
3 skiltelės česnako
2 šaukštai citrinų sulčių
3 centimetrai imbiero (šviežio arba 1 a.š. malto)
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis maltos kalendros (arba pagal skonį)
1 šaukštelis maltos ciberžolės
0.5 šaukštelio maltų kajeno pipirų (arba aitrių paprikų miltelių)
0.5 šaukštelio česnako miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
3 šaukštai kokosų aliejaus (arba kitokio aliejaus)
Patiekiant:
pagal skonį kalendros (arba petražolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenėlyje sumaišyti kuminą, kajeno pipirus, ciberžolę, maltą kalendrą, česnako miltelius, druską ir pipirus.
2.
Šiuo mišiniu gerai įtrinti vištieną. Jei turite laiko, palikite pasimarinuoti (galita tą daryti ir iš vakaro), tada vištiena bus sodresnio skonio. Bet jei skubate, galite gaminti ir iškart - tokiu atveju vištienos krūtinėles geriau ruošti ne cielas, o prieš įtrinant prieskoniais perpjauti išilgai pusiau, kad gautumėte 6 gabalėlius - taip prieskoniai greičiau įsigers.
3.
Keptuvėje įkaitinti 2 v.š. aliejaus, dėti vištieną ir ant vidutinės kaitros kepti iš abiejų pusių iki gražiai apskrus ir beveik iškeps. Vienai pusei turėtų prireikti 6–8 minučių (jei krūtinėles perpjovėte išilgai, tada trumpiau). Iškepusią vištieną perkelti į lėkštę ir uždengti kita lėkšte arba folija.
4.
Kol kepa vištiena, pasiruošti padažo ingredientus - svogūną smulkiai supjaustyti, česnaką smulkiai sukapoti, iš aitriojo pipiro išimti sėklytes ir pipirą susmulkinti, imbiero šaknį nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Pomidorus supjaustyti nedideliais kubeliais.
5.
Keptuvėje įkaitinti likusį aliejų. Berti smulkintą svogūną ir maišant kepti ant vidutinės kaitros 4-5 min iki svogūnas suminkštės. Dėti aitrųjį pipirą, tarkuotą imbierą, smulkintą česnaką ir maišant kepti 30-60s. Sudėti smulkintus pomidorus ir maišant patroškinti 3-4 min iki pomidorai suminkštės.
6.
Supilti kokosų pieną ir pakaitinti iki padažas sušils. Įspausti citrinos sultis, pagal skonį pagrinti druska bei pipirais.
7.
Į padažą sudėti iškeptą vištieną, sumažinti kaitrą ir patroškinti dar 4-5 minutes.
8.
Patiekiant pabarstyti šviežiomis kalendromis ar petražolėmis.
Patarimai:
Patiekti šią vištieną tinka su virtais ryžiais. Man patinka su Jasmin arba Basmati, bet tinka ir paprasti ilgagrūdžiai.
Kad vištiena pavyktų sultinga, svarbu jos neperkepti. Tikslus kepimo laikas labai priklausys nuo krūtinėlių dydžio. Jei turite mėsos termometrą, galite juo pamatuoti - vištiena bus iškepusi, kai temperatūra storiausioje kepsniuko vietoje sieks 75 laipsnius.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
troškiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital