Midijos su grietinėlės padažu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Midijos su grietinėlės padažu
Midijos su grietinėlės padažu
Midijos su grietinėlės padažu
Midijos su grietinėlės padažu
Autorius apie receptą: Jei mėgstate midijas, šį patiekalą išbandyti rekomenduojama. Patiks net tiems, kurie dar jų ir niekada neragavę. Labai svarbu atsirinkti šviežias midijas - jos turi būti Jei mėgstate midijas, šį patiekalą išbandyti rekomenduojama. Patiks net tiems, kurie dar jų ir niekada neragavę. Labai svarbu atsirinkti šviežias midijas - jos turi būti pilnai užsidariusios. O jei yra atsidariusios, reikia jas pastuksenti, kad užsidarytų, jei to nepadaro, midija yra netinkama vartoti. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų midijų
100 gramų svogūnų
100 gramų petražolių šaknų (arba pastarnokų)
50 gramų skilandžio (arba rūkyto kumpio, galima nedėti)
50 gramų sviesto
50 gramų alyvuogių aliejaus
1 saujelė čiobrelių (šviežių)
1 saujelė krapų (šviežių)
Padažui:
200 gramų grietinėlės (riebios)
100 gramų pieno
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos)
0.5 šaukštelio malto muskato
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į didelį puodą dedami smulkinti svogūnai, kubeliais pjaustyta petražolės šaknis, smulkiai pjaustytas skilandis ir čiobreliai. Pilamas aliejus, dedamas sviestas ir viskas maišant apkepinama 5-7 minutes, kol gražiai apskrus.
2.
Tada dedamos gerai atrinktos ir švariai nuplautos midijos (daugiau patarimų rasite čia ), beriami smulkinti krapai ir viskas ant aukštos temperatūros apkepinama dar 2 - 3 minutes. Tada nuimama nuo ugnies, uždengiama (dangčiu arba folija ar maistine plėvele) ir laikoma apie 5 minutes, kad įsigertų skonis.
3.
Padažui puode užverdama grietinėlė ir pienas. Dedamas maltas muskatas, tarkuota citrinos žievelė ir verdama apie 7-10 minučių, kad dalis skysčio nugaruotų ir padažas kiek sutirštėtų. Pagal skonį pagardinama druska.
4.
Paruoštos midijos dedamos į lėkštę. Padažas pilamas ant jų arba patiekiamas šalia.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Šalia midijų tinka patiekti paskrudintos šviesios duonelės (aš ją pakepinau ant alyvuogių aliejaus ir pagardinau druska bei smulkintais krapais).
Patarimų, kaip išsirinkti kokybiškas midijas ir kas svarbu jas ruošiant, rasite šiame straipsnyje
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital