Tortilijų suktinukai orkaitėje su varške ir špinatais

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Tortilijų suktinukai orkaitėje su varške ir špinatais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tortilijų suktinukai orkaitėje su varške ir špinatais
Tortilijų suktinukai orkaitėje su varške ir špinatais
Tortilijų suktinukai orkaitėje su varške ir špinatais
Tortilijų suktinukai orkaitėje su varške ir špinatais
Autorius apie receptą: Karšti tortilijų suktinukai niekada nenuvilia, o šie - pažadu, sužavės kiekvieną šeimos narį ar draugus savo puikiai subalansuotu skoniu bei tekstūra! Labai skanūs, Karšti tortilijų suktinukai niekada nenuvilia, o šie - pažadu, sužavės kiekvieną šeimos narį ar draugus savo puikiai subalansuotu skoniu bei tekstūra! Labai skanūs, pikantiški, sotūs ir sunkiai atsivalgomi, tad ruošti norėsis vis dažniau. Žinoma, jei norisi, galima gaminti ir su mėsos įdaru ar kitais mėgstamais priedais, tačiau varškės ir špinatų bei sūrio įdaras yra skoniu sunkiai nurungiamas. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
7 vienetai tortilijų (vidutinio dydžio)
šiek tiek sviesto (formai patepti)
Įdarui:
500 gramų varškės 9% (naudojau Vilkyškių pusriebę)
200 gramų špinatų (šviežių arba šaldytų)
100 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (naudojau VILVI Memel Blue, jei nemėgstate, galima keisti kietu arba puskiečiu, pvz. VILVI Memel Prussia)
2 vienetai kiaušinių
1.5 šaukštelio itališkų žolelių (arba provanso žolelių ar džiovinto raudonėlio)
1 šaukštelis česnako miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
250 mililitrų pieno
40 gramų sviesto (naudojau Vilkyškių)
20 gramų kvietinių miltų
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis malto muskato (nebūtina)
Viršui:
100 gramų sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojau VILVI Gouda)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įjunkite orkaitę kaisti iki 190 C (kaitinimas - viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Jei špinatus naudojate šaldytus, juos pirmiausia atitirpinkite ir rankomis labai gerai nusunkite nuo skysčio. Jei šviežius, tada pakepkite keptuvėje ant šiek tiek aliejaus iki špinatai sukris.
3.
Į dubenį dėkite varškę, špinatus, česnako miltelius, itališkas žoleles, smulkia tarka įtarkuokite sūrį su melsvuoju pelėsiu. Gerai išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įmuškite kiaušinius ir dar kartą gerai išmaišykite.
4.
Kepimo indo (naudojau 23x30 cm) dugną ir šonus patepkite sviestu.
5.
Ant kiekvienos tortilijos dėkite dosniai įdaro ir susukite. Suktinukus glaudžiai sudėkite kepimo inde.
6.
Padažui paruošti nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Berkite miltus ir maišydami mentele pakepinkite 1-2 min iki pasklis malonus kvapas.
7.
Nuimkite nuo kaitros. Maišydami šluotele supilkite kiek daugiau nei pusę pieno. Labai gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tada maišydami supilkite likusį pieną.
8.
Grąžinkite puodą ant vidutinės kaitros ir maišydami pakaitinkite kelias minutes iki padažas ims pastebimai tirštėti. Nuimkite nuo kaitros, pagardinkite druska, pipirais ir maltu muskatu.
9.
Padažą užpilkite ant tortilijų. Ant viršaus užtarkuokite sūrį.
10.
Suktinukus kepkite iki 190C įkaitintos orkaitės viduryje apie 20-25 min (kad apskrustų, paskutines kelias minutes galite įjungti grilio režimą).
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital