Tobulas vištienos karis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Tobulas vištienos karis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės
Tobulas vištienos karis
Tobulas vištienos karis
Autorius apie receptą: Šis indiško tipo karis yra mano absoliutus numylėtinis, kiekvieną šaltą sezoną gaminamas bent keletą kartų ir visada visada sulaukiantis beprotiškai daug liaupsių. Šis indiško tipo karis yra mano absoliutus numylėtinis, kiekvieną šaltą sezoną gaminamas bent keletą kartų ir visada visada sulaukiantis beprotiškai daug liaupsių. Paragavę suprasite, kodėl. Ir neišsigąskite ilgo prieskonių sąrašo - jų rasite kiekviename didesniame prekybos centre ar internetinėje parduotuvėje. O kartą įsigiję turėsite ilgam. Beje, šis receptas sukurtas garsios kulinarinių knygų autorės Melisos Clark, tad net neabejokite, kad jis tobulas! (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas   vištienos šlaunelių mėsos  (be kaulo ir odos)
4 vienetai   pomidorų  (vidutinio dydžio arba 200g konservuotų + 200 ml vandens)
200 gramų   svogūnų  (svoris nuluptų, bus daugmaž du didesni svogūnai)
250 mililitrų   kokosų pieno  (naudojau Santa Maria)
6 skiltelės   česnako
7 centimetrai   imbiero  (šviežio)
2 šaukšteliai   garam masala prieskonių  (naudojau Santa Maria)
2 šaukštai   ghee sviesto  (arba paprasto sviesto, galima keisti kokosų aliejumi)
2 šaukštai   kokosų aliejaus
Prieskonių mišiniui:
2 šaukšteliai   maltos kalendros
1 šaukštelis   malto kumino
1 šaukštelis   malto kardamono
1 šaukštelis   maltos ciberžolės
0.5 šaukštelio   cinamono
0.5 šaukštelio   aitriųjų paprikų dribsnių  (arba aitriųjų paprikų miltelių, nebūtina)
0.5 šaukštelio   maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
1 sauja   kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūnus smulkiai supjaustau.
2.
Didesniame puode įkaitinu ghee sviestą ir kokosų aliejų. Beriu svogūnus, sumažinu kaitrą iki nedidelės ir palieku kepti apie 10-12 min, retkarčiais pamaišydama (iki svogūnai bus auksiniai).
3.
Kol kepa svogūnai, pasiruošiu likusius ingredientus - vištieną supjaustau vidutinio dydžio kubeliais; pomidorus perpjaunu pusiau, išpjaunu kotelius ir sutarkuoju burokine tarka (odelių nenaudoju); imbierą nulupu ir smulkiai sutarkuoju; česnaką smulkiai sukapoju; susirenku prieskonius ir visus, išskyrus garam masala susiberiu į vieną indelį.
4.
Svogūnams baigus kepti, beriu tarkuotą imbierą ir smulkintą česnaką. Maišydama pakepinu apie 1 min. Beriu visus prieskonius, išskyrus garam masala, ir maišydama pakepinu dar apie 1 min (iki jie paskleidžia aromatą).
5.
Į puodą dedu vištieną, ant jos - pomidorų masę, suberiu druską. Uždengiu puodą dangčiu ir ant vidutinės ugnies užvirinu. Tada ugnį sumažinu iki minimalios ir viską troškinu 15-20 min.
6.
Kaitrą išjungiu, supilu kokoso pieną, gerai išmaišau. Įdedu garam masalos prieskonių iki skonis man patinka (tiesiog ragauju ir žiūriu).
7.
Patiekiant tinka papuošti šviežiomis kalendromis. O patiekti galite, kaip tik norisi - aš tiesiog valgau kaip troškinuką, bet labai tinka su ryžiais ar ryžių makaronais, jei skubate.
Patarimai:
Jei kario norite tirštesnio, po ilgojo 20 min troškinimo atidenkite, kaitrą padidinkite ir pavirkite iki dalis skysčio nugaruos. Tada supilkite kokosų pieną ir dėkite garam masala prieskonius.
Ar tinka vištienos krūtinėlė vietoje šlaunelių mėsos? Galima gaminti ir su krūtinėle trumpinant troškinimo trukmę. Visgi būtent su šlaunelėmis šio kario skoniai atsiskleidžia geriausiai.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Donalda
2023-11-08 20:31
Be galo skaniai gavosi - seniai tiek skonių turintį patiekalą valgiau! Ačiū ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital