Vištiena keptuvėje pievagrybių ir pomidorų padaže

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Vištiena keptuvėje pievagrybių ir pomidorų padaže
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištiena keptuvėje pievagrybių ir pomidorų padaže
Vištiena keptuvėje pievagrybių ir pomidorų padaže
Autorius apie receptą: Tiek spalva, tiek skoniu ryškus pomidorų padažas, pievagrybiai ir sultinga vištiena - viskas ko reikia gardiems ir sotiems pietums. Ši vištiena ruošiama vienoje keptuvėje, tad Tiek spalva, tiek skoniu ryškus pomidorų padažas, pievagrybiai ir sultinga vištiena - viskas ko reikia gardiems ir sotiems pietums. Ši vištiena ruošiama vienoje keptuvėje, tad po gaminimo nereikės plauti krūvos indų, o ir laiko gaminimui reikės visai nedaug. Šis receptas įkvėptas Prancūzijos virtuvės, kur panašus troškinys žinomas Chicken Chasseur vardu, tik originalioje versijoje pekepinus svogūnus bei česnakus dar įpilama ir nugarinama 100ml balto sauso vyno ir tik tada dedami pievagrybiai. Bet ir be vyno šis patiekalas tikrai nuostabus. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos šlaunelių mėsos
350 mililitrų vištienos sultinio
250 gramų rudųjų pievagrybių (arba baltų)
150 gramų konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse (arba šviežių nuluptomis odelėmis ir pasmulkintų)
1 vienetas svogūnų
30 gramų sviesto
1 šaukštas pomidorų pastos
2 skiltelės česnako (didesnių)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis provanso žolelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienos šlaunelių mėsą pabarstyti druska, pipirais iš visų pusių.
2.
Į didesnę keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti šlaunelių mėsą ir kepti iš abiejų pusių po kelias minutes iki kol iškeps ir gražiai apskrus. Tuomet atidėti į lėkštę.
3.
Kol kepa vištiena, pasiruošti kitus ingredientus: svogūną susmulkinti, pievagrybius supjaustyti griežinėliais, česnaką smulkiai sukapoti.
4.
Į tą pačią keptuvę, kur kepė vištiena, dėti sviestą ir ištirpinti nt vidutinės kaitros. Dėti svogūnus ir maišant pekepinti 3-4 min iki suminkštės. Berti česnakus ir maišant pakepinti apie 30s. Dėti pievagrybių riekeles ir maišant pakepinti iki piebagrybiai susileis.
5.
Dėti pomidorų pastą, sudėti vištieną, konservuotus pomidorus, pilti vištienos sultinį, berti prieskonius bei druską. Užvirinti, o kai užvirs, sumažinti kaitrą ir uždengus dangčiu troškinti apie 15 - 20 minučių. Tuomet nuimti dangtį ir permaišius patroškinti dar apie 10 minučių iki padažas sutirštės.
6.
Patiekiant pabarstyti žalumynais, pvz. petražolėmis ar čiobreliais.
Patarimai:
Jei norite ryškesnio skonio pačios vištienos, galite papildomai pagardinti ją vištienos prieskoniais. Jei mėgstate aštriau, puikiai tiks ir aitriųjų paprikų milteliai. Jei neskubate, galima palikti vištieną marinuotis pusvalandžiui ar ilgiau (pvz. prieskoniais įtrinti iš vakaro).
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital