Kiaulienos kepsniai pelėsinio sūrio padaže

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Kiaulienos kepsniai pelėsinio sūrio padaže
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kiaulienos kepsniai pelėsinio sūrio padaže
Kiaulienos kepsniai pelėsinio sūrio padaže
Kiaulienos kepsniai pelėsinio sūrio padaže
Autorius apie receptą: Šis patiekalas tikrai vertas aplodismentų, tad jei dairotės įspūdingų, bet nesudėtingų idėjų šventiniam stalui ar šventiškai vakarienei, šie kepsneliai bus tobuli. Šis patiekalas tikrai vertas aplodismentų, tad jei dairotės įspūdingų, bet nesudėtingų idėjų šventiniam stalui ar šventiškai vakarienei, šie kepsneliai bus tobuli. Pelėsinio sūrio padažas suteiks malonią skonio natą kiekvienam kąsneliui, tad nuo stalo dings akimirksniu! Receptas tinkamas tiek kiaulienai, tiek vištienai ar net lašišai. (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
5 vienetai kiaulienos nugarinės pjausnių
200 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
100 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (naudojau VILVI Memel Blue)
60 mililitrų sauso balto vyno (arba sultinio)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
5 vienetai saulėje džiovintų pomidorų (nebūtina, bet labai tinka)
4 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis provanso žolelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį petražolių (arba čiobrelių ar svogūnų laiškų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nugarinės pjausnius iš abiejų pusių pabarstyti su druska, pipirais ir provanso žolelėmis (arba kitomis mėgiamomis prieskoninėmis žolelėmis).
2.
Pasiruošti ingredientus: svogūną supjaustyti kuo smulkiau, česnakus smulkiai sukapoti, saulėje džiovintus pomidorus supjaustyti juostelėmis, sūrį smulkiai sutarkuoti.
3.
Keptuvėje įkaitinti 1 v.š. aliejaus. Dėti kepsnelius ir ant didesnės nei vidutinė kaitros apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Perdėti į lėkštę ir uždengti kita lėkšte, kad neatvėstų.
4.
Keptuvėje įkaitinti likusį 1 v.š. aliejaus. Dėti svogūną ir maišant kepti 3-4 min iki suminkštės. Suberti česnaką ir dar apie minutę pakepti, kol pasklis aromatas.
5.
Į keptuvę supilti baltą vyną (arba sultinį) ir pakaitinti iki vynas nugaruos. Tada sudėti saulėje džiovintus pomidorus ir maišant pakepti 1-2 min.
6.
Supilti grietinėlę, išmaišyti ir pakaitinti iki sušils ir kraštuose ims kilti pirmi burbuliukai. Suberti tarkuotą sūrį ir išmaišyti, kad ištirptų.
7.
Į padažą sudėti kiaulienos kepsnius ir ant nedidelės kaitros, neužvirinant pakaitinti dar 2-4 min (priklausomai nuo gabalėlių dydžio).
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital