Cezario salotos su vištiena - pačios skaniausios

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 101)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 101)
Cezario salotos
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Cezario salotos
Cezario salotos
Cezario salotos
Autorius apie receptą: Šios Cezario salotos su vištiena yra mano mėgstamiausios. Taip, šiek tiek nuodėmingos, bet kokios jos puikios! Klasikiniam Cezario salotų padažui naudojami kiaušinių Šios Cezario salotos su vištiena yra mano mėgstamiausios. Taip, šiek tiek nuodėmingos, bet kokios jos puikios! Klasikiniam Cezario salotų padažui naudojami kiaušinių tryniai, tačiau termiškai neapdorotų aš jų privengiu, tad pateikiau savo mėgiamą padažo be kiaušinių receptą, kurio skonis itin panašus į klasikinio. O jei norite autentiško padažo, būtent tokio, kokį jį 1924 metais sukūrė Caesar Cardini, dirbęs itališkame restorane Meksikos Tichuanos mieste (taip, būtent čia gimė garsiosios salotos), jį pateikiau patarimų skiltyje po receptu. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų vištienos krūtinėlės (2 gabalėlių)
1 gūželė romaninių salotų (didesnė, arba kitokių tvirtų salotų)
4 riekelės šviesios duonos (tinka čiabata, forminė ar kt.)
30 gramų kietojo sūrio (naudojau VILVI Memel Grand Reserve)
šiek tiek alyvuogių aliejaus
pagal skonį prieskonių vištienai
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Padažui:
220 gramų majonezo (kokybiško, žr. patarimus)
40 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto, naudojau VILVI Memel Grand Reserve)
2 šaukštai citrinų sulčių
3 šaukštai vandens (arba pieno)
2 vienetai ančiuvių (žr. patarimus)
1 šaukštelis dižono garstyčių
1 šaukštelis vorčesterio padažo
1 skiltelė česnako (nedidelė)
0.5 šaukštelio pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į elektrinio trintuvo indą sudėti visus padažo ingredientus ir sutrinti iki vientisos konsistencijos. Palikti pastovėti, kol ruošime salotas.
2.
Romanines salotas išardyti lapais, nuplauti ir labai gerai nusausinti. Lapus rankomis suplėšyti į postambius gabalėlius, padėti į šaldytuvą, kol ruošite salotas, jog liktų traškesni.
3.
Duonos riekelėms nupjauti pluteles, likusią duoną supjaustyti kubeliais. Dėti ant kepimo skardos, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pabarstyti trupučiu druskos ir paskrudinti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki gražiau paruduos (apie 6-7 minutes). Arba galima skrudinti keptuvėje ant vidutinės kaitros.
4.
Vištienos krūtinėles perpjauti išilgai, kad gautume 4 gabalėlius. Juos iš abiejų pusių pabarstyti druska, pipirais ir mėgiamais paukštienos prieskoniais. Iškepti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus gražiai apkepant iš abiejų pusių. Išimti iš keptuvės ir palikti porą minučių pastovėti. Tada supjaustyti riekelėmis.
5.
Salotų lapus sumaišyti su padažu.
6.
Į kiekvieną dubenėlį dėti salotų, jas apibarstyti duonos skrebučiais, ant viršaus dėti vištienos ir pabarstyti stambiai tarkuotu kietuoju sūriu. Valgyti iškart.
Patarimai:
Tradiciškai Cezario salotų padažui naudojami žali kiaušiniai bei aliejus. Restoranuose kiaušiniai būna privalomai pasterizuoti, o kadangi namuose tą padaryti sudėtinga, jog išvengčiau rizikos aš naudoju kokybišką majonezą (nes majonezas būtent ir yra kiaušinio trynių bei aliejaus emulsija).
Jei visgi norite visiškai klasikinio Cezario salotų padažo ir nesibaiminate termiškai neapdorotų kiaušinių, jį gaminkite taip - į dubenį įspauskite 2 nedideles skilteles česnako ir dėkite 4-5 ančiuvių file. Trinkite šaukštu iki masė ims priminti pastą. Tada dėkite šaukštelį garstyčių, šaukštelį vorčesterio padažo, 0.5 šaukštelio juodųjų pipirų, 2 šaukštus citrinos sulčių, 2 kiaušinio trynius. Gerai išplakite. Tada toliau plakdami šluotele labai lėtai supilkite 120 ml švelnaus skonio alyvuogių aliejaus, jog susidarytų emulsiija (pilkite labai neskubėdami, kaip kad gaminant naminį majonezą).
Ančiuviai - būtina tikro Cezario salotų padažo dalis. Jų rasite daugelyje didesnių parduotuvių konservuotos žuvies skyriuje (šalia tuno ar sardinių). Visgi jei ančiuvių neturite ar nemėgstate, galite praleisti. Tokiu atveju į padažą patarčiau įdėti 10g daugiau kietojo sūrio.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Odilija
2021-04-06 18:37
Labai patiko, tik vietoj vistienos dejau krevetes ATSAKYTI
Rita
2021-04-01 16:44
Nuostabios salotos, labai skanus receptas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital