Nuostabaus skonio vištiena su medaus padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Vištiena su medumi
Autorius apie receptą: Dieviškas skonis, kai valgai ir vis dar ne gana - pavojinga, nes gali persivalgyti. Daugiau nei pusvalandis ir patiekalas gatavas. Jei naudosite bulvių krakmolą, užteks sumaišykite Dieviškas skonis, kai valgai ir vis dar ne gana - pavojinga, nes gali persivalgyti. Daugiau nei pusvalandis ir patiekalas gatavas. Jei naudosite bulvių krakmolą, užteks sumaišykite nepilną šauktą su vandeniu. Pilkite po truputį jo į padažą ir reguliuokite tirštumą. (...daugiau) Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų vištienos krūtinėlės (arba šlaunelių mėsos)
1 saujelė svogūnų laiškų (smulkintų)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek maltų džiūvėsėlių
šiek tiek sezamo sėklų
Padažui:
125 mililitrai sultinio (arba vandens)
80 mililitrų sojos padažo
80 mililitrų medaus
60 mililitrų baltojo vyno acto
60 gramų rudojo cukraus
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas vandens
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis imbiero
1 šaukštelis pomidorų padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais vienodais gabalėliais. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
2.
Kiekvieną gabalėlį apvoliokite džiūvėsėliuose, sudėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
3.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minutes.
4.
Padažui: į priekaistuvį pilkite aliejų, sutrintas česnako skilteles, tarkuotą imbierą, aštrų pomidorų padažą ir pakepkite keletą sekundžių. Tuomet pilkite vištienos sultinį arba vandenį, sojų padažą, medų, actą, suberkite rudąjį cukrų, išmaišykite ir palaukite kol užvirs.
5.
Atskirame dubenėlyje sumaišykite kukurūzų krakmolą su vandeniu ir supilkite į padažą. Šiek tiek dar pavirkite.
6.
Vištienos gabalėlius sudėkite į dubenį ir sumaišykite su padažu. Užberkite sezamo sėklų ir svogūnų laiškų.
7.
Patiekite su ryžiais ir idealiai čia tiko raudonosios paprikos (tiek žalios, tiek marinuotos).
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
.
2023-12-20 18:20
Dariau viska pagal recepta, kazkokia tragedija. Padazas visus namus prasmardino. Nerekomenduoju ATSAKYTI
Kris
2023-01-10 11:02
Nelabai matau medaus recepte ATSAKYTI
Austėja
2023-01-10 11:11
Yra prie padažo ingredientų :) ATSAKYTI
Kris
2023-01-10 11:33
Aciu radau. Per ankstus rytas man dar ATSAKYTI
Inga
2021-11-16 20:13
Ziauriai skaniai gavosi, Aciu uz receptuka.. siandien bandau su jautiena.. ;) ATSAKYTI
Agata
2021-05-13 21:05
Labai geras receptas! Darydama padažą šiek tiek keičiau pomidorų padažo ir aliejaus kiekį - netyčia išėjo, kad įdėjau daugiau, tačiau tai visai nepakenkė. Kartais būna, kad trūksta krakmolo tirštumui, bet pats padažas labai skanus. Vienas iš tų patiekalų, kurie rodos, ruošiami sunkiai, tačiau rezultatas yra nuostabus!
P.S. višta kepė kur kas ilgiau. ATSAKYTI
Jolanta
2019-02-13 19:39
Savotiškas, daugiau nekartočiau. Per daug aitrus padažas. Žodžiu nieko gero. ATSAKYTI
Simona
2019-02-14 10:52
Na, žinoma, skonio reikalas, jei aitresnio skonio nemėgstat. Mūsų šeimai padažas labai patiko :) ATSAKYTI
Jurga
2019-06-07 00:07
Jei per aitru nedėkit česnako, jis nėra būtinas, imbieri galit irgi mažiau o dėl sojos tikrai gali susigadinti padažas nes jos labai skiriasi. Padažams kaip šis naudoti reikia pačia švelniausią su mažiausiai druskos ir viskas bus labai puiku. Aš visad darau iš akies, bet labai atrenku, kokią soja pilsiu. Ne visos jos skanios ir tinkamos. Pabandykit pasidaryti ragaujant pagal save. ATSAKYTI
Gurmanas
2018-03-24 15:27
Labai skaniai atrodo :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital