Aromatingas jautienos ir daržovių troškinys

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Jautienos troškinys
Jautienos troškinys
Jautienos troškinys
Autorius apie receptą: Kažkodėl, būtent šis troškinys, man labiausiai asocijuojasi su Airija, kaip ir lengvai ūkanotas dangus, karvutės besiganančios žaliuose kalvotuose laukuose, trilapiai Kažkodėl, būtent šis troškinys, man labiausiai asocijuojasi su Airija, kaip ir lengvai ūkanotas dangus, karvutės besiganančios žaliuose kalvotuose laukuose, trilapiai dobilėliai ir žinoma, tamsus alus. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
900 gramų jautienos
300 mililitrų tamsaus alaus (galima keisti raudonu vynu, pomidorų sultimis arba tiesiog sultinu)
4 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
3 šaukštai aliejaus
2 šaukštai miltų
2 šaukštai pomidorų tyrės
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis maltų kajeno pipirų
pagal skonį druskos
Patiekiant:
šiek tiek petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jautieną supjaustykite nelabai dideliais kubeliais, sudėkite į dubenėlį, apliekite šaukštu aliejaus, apiberkite miltais, pagardinkite druska ir kajeno pipirais. Pakratykite, kad mėsa pasidengtų miltų ir prieskonių mišiniu.
2.
Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite trečdalį mėsos, apkepkite iš visų pusių ant karštos ugnies, kol lengvai paruduos, suberkite į puodą, kuriame troškinsite. Taip pat apkepkite likusią mėsą.
3.
Keptuvės neplaukite, sudėkite į ją stambiomis juostelėmis pjaustytus svogūnus, smulkiai sukapotus česnakus ir pomidorų tyrę. Kaitinkite ant lengvos ugnies apie 5 minutes, tada suberkite ant mėsos.
4.
Į keptuvę supilkite pusę alaus, užvirinkite, pakaitinkite, vis pamaišant medine lopetėle, kad atsiluptų prie keptuvės prikepusios mėsos ir svogūnų liekanos. Supilkite ant mėsos. Taip pat į puodą ant mėsos supilkite likusį alų ir sudėkite postambiais gabalėliais supjaustytas morkas. Gerai sumaišykite, jei reikia dar pagardinkite druska ar pipirais.
5.
Puodą uždenkite ir, karts nuo karto pamaišant, leiskite virsnoti ant labai lengvos ugnies apie 2 - 3 valandas.
6.
Mėgaukitės su virtomis bulvėmis.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Simona
2017-03-08 08:50
Dariau su sviesiu alum, nes tamsaus alaus nelabai megstam, nu ir ka galiu pasakyt? Skanu. Ypac tas padaziukas nuo troskinio su bulviu kose mmmm.... ATSAKYTI
Gražina
2017-03-06 21:47
Super troškinukas!! Gaminau draugam airiams, tai sakė, kad jautėsi kaip namuose :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis