Vištienos suktinukai "Cordon Bleu" - rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Vištienos suktinukai cordon bleu

Yra šimtai skirtingų būdų paruošti vištienos krūtinėlę – neabejoju, kad bent kelias dešimtys žinote ir kiekvienas iš jūsų. Vištienos suktinukai „Cordon Bleu“ yra ypatingai gardus ir lėkštes neabejotinai puošiantis patiekalas – lyg mažas jaukus restoranas savuose namuose. Jei dar nebandėte, labai rekomenduoju!

Tradicinis būdas ruošti šiuos vištienos suktinukus yra pakankamai ilgas: iš pradžių vištienos krūtinėlės yra išploninamos mušant muštuku, tuomet apklojamos kumpiu ir sūriu, sukukamos į suktinukus. Šie  persmeigiami keliais smeigtukais, kad laikytų savo formą. Tuomet apvoliojami miltuose, mirkomi kiaušinių plakinyje, galiausiai – apvoliojami džiūvėsėliuose. Paskutiniame etape jie gali būti verdami karštame aliejuje arba kepami orkaitėje. Arba, jei norisi rasti kažką panašaus į aukso viduriuką – iš pradžių apkepami keptuvėje įkaitintame šlakelyje aliejaus, o tuomet baigiami kepti orkaitėje.

Kad ir kurį variantą pasirinktumėte, rezultatas bus puikus. Dabar, pavasariui vis labiau įsisukant į mintis ir namus, aš pasirinkau suktinukus kepti orkaitėje. Sveikesnis ir lengvesnis, tačiau lygiai tiek pat gardus pasirinkimas!

Yra dar vienas dalykas, būtinas tam, kad suktinukai atskleistų visą savo tobulą skonį ir žavesį – tai padažas. Nepraleiskite šio žingsnio! Orkaitėje apskrudę vištienos suktinukai, kreminis padažas ir švieži pavasario žalumynai – tai ne tik pavasaris, tai dar ir šventė lėkštėje!
 

6 vištienos suktinukams „Cordon Bleu“ pagaminti mums reikės:
Paruošite per 40 min.
Kepsite 25-30 min.

  • 3 didesnės vištos krūtinėlės
  • 1 stiklinė (70 g) stambių (Panko) džiūvėsėlių
  • 6 riekelės kumpio
  • 6 riekelės sūrio
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai pieno
  • žiupsnis druskos
  • žiupsnis grūstų juodųjų pipirų
  • aliejus


Padažui:

  • 1 ½ stiklinės (375 ml) pieno
  • 3 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio
  • 2 šaukštai sviesto
  • 2 šaukštai miltų
  • 2 šaukšteliai garstyčių
  • ½ šaukštelio česnako miltelių
  • žiupsnis druskos
  • žiupsnis grūstų juodųjų pipirų


Patiekti:

  • švieži žalumynai
  • vyšniniai pomidorai

 

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Vištienos krūtinėles perpjaukite perpus – į iš viso keturias puseles. Mažąją vištos krūtinėlių dalį nupjaukite ir atidėkite į šalį – panaudokite kitam patiekalui. Kiekvieną didžiąją krūtinėlės puselę pamuškite mėsos muštuku, kad išplonintumėte iki maždaug pusės centimetro storio. Pagardinkite žiupsniu druskos ir pipirų.

 

 

3. Ant vištienos dėkite po riekelę kumpio, ant šio – po riekelę sūrio.

 

 

 

4. Pradėdami nuo siauresnės krūtinėlės kraštinės, susukite į suktinuką ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Taip paruoškite visus suktinukus.

 

 

 

5. Į vieną dubenėlį suberkite miltus, antrame dubenėlyje suplakite kiaušinius su dviem šaukštais pieno, į trečią suberkite džiūvėsėlius.

 

 

6. Kiekvieną suktinuką iš pradžių iš visų pusių apvoliokite miltuose, miltų perteklių nupurtykite. Merkite į kiaušinių plakinį, tuomet – apvoliokite džiūvėsėliuose.

 

 

 

 

7. Paruoštus suktinukus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Apipurkškite aliejumi.

 

 

8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min., kol suktinukai gražiai apskrus, džiūvėsėliai taps auksinės spalvos ir vištiena bus pilnai iškepusi. Jei turite termometrą, galite patikrinti, - suktinuko viduryje temperatūra turi siekti 70 ᵒC. Būkite atidūs, nes kepimo laikas labai priklausys nuo suktinukų dydžio ir storio. Išorėje suktinukai turi būti gardžiai apskrudę, o viduje – vištiena turi būti vis dar sultinga.
 

9. Kol suktinukai kepa, paruoškite padažą. Sviestą ištirpinkite keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies. Suberkite miltus ir maišydami pakepinkite vieną minutę.

 

 

 

10. Pamažu, nuolat maišydami, pilkite pieną. Supylę visą pieną, įmaišykite į padažą garstyčias ir česnako miltelius.

11. Toliau maišydami kaitinkite dar kelias minutes, kol padažas sutirštės – turite paruošti vientisos tekstūros tirštą kreminį padažą.

12. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį, pagardinkite žiupsniu druskos ir pipirų, dar kartą gerai išmaišykite.

 


 

 

13. Iškepusiems suktinukams leiskite penkias minutes pabūti ir suvirtėti. Tuomet išimkite smeigtukus ir patiekite su padažu ir šviežiais žalumynais.

 


 

 

PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI

VIŠTIENA.
Rinkitės didesnes vištienos krūtinėles, kurias bus lengviau išploninti iki pakankamai didelio skersmens kepsnelio, o šį bus nesudėtinga susukti į suktinuką.

DŽIŪVĖSĖLIAI. Stambūs ir lengvučiai (Panko) džiūvėsėliai gražiau apskrus ir bus traškesni nei įprasti smulkūs džiūvėsėliai.

SŪRIS. Pasirinkite sūrį, kuris net išsilydęs išlaiko savo formą, neišbėga pro kraštus. Su tokiu sūriu iškepti suktinukai bus ne tik skaniausi, bet ir jų pjūvis atrodys gražiausiai.

PADAŽAS. Jei padažą pasiruošite pirmą, o vėliau šildysite, darykite tai keptuvėje ant ugnies ir, kadangi jis bus sutirštėjęs, šildydami įpilkite dar šiek tiek pieno

KEPTI AR VIRTI? Orkaitėje kepti vištienos suktinukai neturės tokios traškios plutelės, tačiau vis dar bus sultingi ir gardūs, o tuo pačiu – tikrai sveikesnis pasirinkimas nei virti aliejuje. Virti aliejuje, žinoma, bus traškesni ir dar sultingesni, tačiau tuo pačiu – gerokai riebesni. Pasirinkite variantą, kuris Jums patinka labiausiai – ar kepsite, ar virsite, suktinukai bet kuriuo atveju bus labai skanūs!
 

Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Skaityti komentarus
Komentarai (4)
Elga
2022-04-13 13:53
Koks padažo pavadinimas ATSAKYTI
Jolanta
2021-03-14 17:56
O kur ieškoti panko dziuveseliu? ATSAKYTI
Gintarė
2021-03-15 09:45
Didesnėse parduotuvėse būna prie paprastų maltų džiūvėsėlių arba Azijos prekių skyreliuose :) Juos galima pakeisti ir paprastais, jei nerandate. ATSAKYTI
Milda
2020-04-24 11:09
Labai skanūs suktinukai.
Kepiau orkaitėje.
Visa šeimyna buvo labai patenkinta. :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital