Makaronai su vištiena ir kreminiu citrininiu padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Makaronai su vištiena ir kreminiu citrininiu padažu
Makaronai su vištiena ir kreminiu citrininiu padažu
Makaronai su vištiena ir kreminiu citrininiu padažu
Makaronai su vištiena ir kreminiu citrininiu padažu
Makaronai su vištiena ir kreminiu citrininiu padažu
Makaronai su vištiena ir kreminiu citrininiu padažu
Makaronai su vištiena ir kreminiu citrininiu padažu
Makaronai su vištiena ir kreminiu citrininiu padažu
Makaronai su vištiena ir kreminiu citrininiu padažu
Makaronai su vištiena ir kreminiu citrininiu padažu
Makaronai su vištiena ir kreminiu citrininiu padažu
Autorius apie receptą: Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Beje, jei grietinėlės po ranka neturite, ją galite keisti pienu. Tokiu atveju padažui sviesto naudokite šiek tiek daugiau (idealu, dvigubai daugiau:). Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių. (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų makaronų (naudojau rigatoni, bet tinka ir spagečiai, rageliai, tagliatelle ar kt.)
500 gramų vištienos filė (naudojau krūtinėlę, bet tinka ir šlaunelių mėsa)
300 mililitrų pieno
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (galima keisti pienu ar liesa grietinėle)
40 gramų sviesto (2 šaukštų)
30 gramų kvietinių miltų (2 šaukštų)
50 gramų kietojo sūrio (mėgstamo, naudojau VILVI Memel Reserve)
50 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (nebūtina, bet labai tinka, naudojau VILVI Memel Prussia)
1 vienetas citrinų
4 skiltelės česnako (vidutinio dydžio)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
šiek tiek prieskonių vištienai (bet kokių mėgstamų)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus (arba sviesto, kepimui)
1 sauja baziliko (ar mėtų, ar kitų žalumynų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištieną supjaustome vidutinio dydžio kubeliais ir pagal skonį pagardiname mėgiamais vištienos prieskoniais ir druska (jei prieskoniai be druskos).
2.
Apkepiname keptuvėje su šiek tiek aliejaus (arba sviesto) iki vištiena bus iškepusi. Suberiame ją iš keptuvės į dubenį ir uždengiame, kad neatvėstų.
3.
Užkaičiame virti makaronus. Verdame pasūdytame vandenyje 1 minute trumpiau negu nurodyta ant pakuotės.
4.
Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė vištiena, ant vidutinės kaitros ištirpiname sviestą. Beriame smulkiai sukapotą (arba išspaustą) česnaką ir maišydami pakepiname apie 30 sekundžių. Beriame miltus ir maišydami pakepiname ant vidutinės kaitros 1-2 min. (turėtume gauti košelę). Nuimame keptuvę nuo kaitros ir maišydami šluotele pamažu supilame pieną. Pirmą trečdalį pilame lėtai, labai gerai išmaišydami, kad neliktų gumuliukų, o likusį pieną galima supilti greičiau. Tada supilame grietinėlę, išmaišome.
5.
Suberiame raudonėlį, įtarkuojame citrinos žievelę. Grąžiname keptuvę ant vidutinės kaitros ir maišydami pakaitiname iki padažas šiek tiek sutirštės, taps kremiškas.
6.
Įspaudžiame pusės citrinos sultis (apie 2 v.š.), įtarkuojame sūrius, įberiame žiupsnelį pipirų ir gerai išmaišome. Paragaukite, ar patinka skonis. Jei norisi sūriau, įberiame šiek tiek druskos, o jei norisi daugiau rūgštelės - įspaudžiame dar citrinos sulčių.
7.
Išvirusius makaronus nusunkiame (šiek tiek virimo skysčio pasiliekame). Į paruoštą padažą sudedame makaronus bei vištieną. Maišydami pakaitiname ant vidutinės kaitros 1-2 min, kad viskas sušiltų. Jei norisi skystesnio padažo, įpilame šiek tiek makaronų virimo skysčio.
8.
Patiekiant galima pabarstyti šviežiais žalumynais - labai tinka bazilikai ar mėtos.
Patarimai:
Vietoje vištienos prieskonių galite naudoti po 1 a.š. maltos saldžios paprikos ir česnako miltelių bei 0.5 a.š. aitrios paprikos.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Laura
2022-03-24 20:07
Labai sknau, dariau viska pagal recepta. ATSAKYTI
Vilija
2022-01-13 19:58
Dariau tiksliai pagal receptai, pavyko nenusakomai skanus makaronai, aciu uz gera ideja, issisaugau ateiciai, nes kartosiu dar ne syki ATSAKYTI
Dovile
2022-02-21 18:43
Kaip smagu, kad patiko! :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital