Toskanietiška vištiena su grietinėle, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Toskanietiška vištiena su grietinėle, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Toskanietiška vištiena su grietinėle, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais
Toskanietiška vištiena su grietinėle, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais
Toskanietiška vištiena su grietinėle, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais
Autorius apie receptą: Šis iš Italijos Toskanos regiono kilęs patiekalas yra nerealus, jei būtų dievų maisto kategorija, jis ten atsidurtų akimirksniu ir labai aukštai. Visi padažo skoniai Šis iš Italijos Toskanos regiono kilęs patiekalas yra nerealus, jei būtų dievų maisto kategorija, jis ten atsidurtų akimirksniu ir labai aukštai. Visi padažo skoniai susilieja į tokią darnią visumą, kad norisi jį tiesiog kabinti šaukštu. Beje, tokiame padaže galite ruošti ne tik vištieną - jis puikiai tinka kiaulienos pjausniams, lašišai ir net krevetėms. (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos krūtinėlės (2 didesnių gabalėlių)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 mililitrų vištienos sultinio
100 gramų špinatų
100 gramų saulėje džiovintų pomidorų (nusunktų nuo aliejaus, apie 10 gabalėlių)
1 vienetas svogūnų
4 skiltelės česnako
60 mililitrų sauso balto vyno (arba sultinio)
50 gramų kietojo sūrio (nebūtina)
2 šaukštai sviesto (arba alyvuogių aliejaus)
2 šaukšteliai prieskoninių žolelių (naudojau Santa Maria Viduržemio jūros prieskonių mišinį)
pagal skonį pipirų (naudojau Santa Maria penkių rūšių pipirų mišinį)
pagal skonį druskos
šiek tiek miltų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėles perpjauti išilgai pusiau. Iš abiejų pusių pabarstyti druska, pipirais ir 1 a.š. prieskoninių žolelių. Palikti pastovėti, kol ruošime kitus ingredientus.
2.
Svogūną smulkiai supjaustyti, česnaką sukapoti, pomidorus supjaustyti išilgomis juostelėmis. Sūrį smulkiai sutarkuoti.
3.
Vištienos krūtinėlių puseles iš abiejų pusių apvolioti miltuose (nebūtina, bet gražiau apskrus ir sutirštins padažą).
4.
Keptuvėje įkaitinti šaukštą sviesto, dėti vištienos krūtinėles ir apkepinti iš abiejų pusių po 2-3 min iki gražiai apskrus ir bus beveik iškepusios. Atidėti į lėkštę ir uždengti kita lėkšte, kad neatvėstų.
5.
Toje pačioje keptuvėje ištirpinti likusį sviestą. Dėti svogūną ir maišant pakepinti 4-5 min iki suminkštės. Berti česnaką, maišant pakepinti apie 30s. Pilti vyną (arba sultinį), maišant pakaitinti iki nugaruos.
6.
Dėti saulėje džiovintus pomidorus, maišant pakainti 1-2 min. Pilti grietinėlę, sultinį, berti 1 a.š. prieskoninių žolelių ir pakaitinti 1-2 min, kad viskas sušiltų.
7.
Dėti špinatus, maišant pakaitinti 1-2 min iki jie sukris. Berti tarkuotą sūrį, žiupsnelį pipirų ir išmaišyti. Paragauti, ar padažui pakanka sūrumo. Jei norisi, įberti papildomai druskos.
8.
Į padažą dėti apkepintas vištienos krūtinėles ir patroškinti 2-3 min.
Patarimai:
Patiekimas. Šią toskanietišką vištieną tinka patiekti su spagečiais, bulvėmis ar bulvių koše arba tiesiog daržovių salotomis.
Variacijos. Tokiame padaže galite ruošti ne tik vištieną - jis tinka kiaulienos pjausniams, lašišai ir net krevetėms.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Adomas
2023-01-18 12:12
Ačiū, skaniai gavosi. rekomenduoju. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital