Itališki mėsos kukuliai pomidorų padaže

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Itališki mėsos kukuliai pomidorų padaže
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Itališki mėsos kukuliai pomidorų padaže
Itališki mėsos kukuliai pomidorų padaže
Itališki mėsos kukuliai pomidorų padaže
Itališki mėsos kukuliai pomidorų padaže
Itališki mėsos kukuliai pomidorų padaže
Itališki mėsos kukuliai pomidorų padaže
Autorius apie receptą: Minkštučiai mėsos kukuliukai kvapniame pomidorų padaže yra italų virtuvės pasididžiavimas. Jie dažniausiai valgomi užsikandant duonele ar tiekiami su spagečiais ar Minkštučiai mėsos kukuliukai kvapniame pomidorų padaže yra italų virtuvės pasididžiavimas. Jie dažniausiai valgomi užsikandant duonele ar tiekiami su spagečiais ar kitais makaronais. Šiam konkrečiam receptui mane įkvėpė "Olive magazine" žurnale rasta idėja, kurią pritaikiau savo skoniui ir spintelių turiniui. Ir na kukuliukai yra tikslioms proporcijoms nepretenzingas receptas, tad drąsiai eksperimentuokite! (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Kukuliams:
500 gramų maltos mėsos (naudojau perpus kiaulieną ir jautieną, 20 proc. riebumo)
60 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
40 gramų džiūvėsėlių (naudojau "Kauno Grūdų" su paprika)
60 mililitrų vandens (arba sultinio)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų (nedidelių)
1 saujelė petražolių (arba šaukštelis džiovintų provanso žolelių ar raudonėlio)
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio pipirų
1 skiltelė česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Padažui:
800 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (arba šviežių, žr. patarimus)
1 vienetas svogūnų
1 saujelė juodųjų alyvuogių
2 šaukštai kaparėlių
1 šaukštas balzaminio acto (nebūtina)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (arba provanso žolelių ar baziliko)
1 šaukštelis cukraus (nebūtina)
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos (arba pagal skonį)
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
Patiekiant:
125 gramai mocarela sūrio
1 saujelė baziliko (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį dėkite maltą mėsą, muškite kiaušinį, berkite džiūvėsėlius, tarkuotą kietąjį sūrį bei smulkiai sukapotas petražoles. Sulpilkite vandenį (arba sultinį), per burokinę tarką įtarkuokite nuluptą svogūną, įspauskite česnaką, berkite prieskonius ir druską. Viską rankomis labai gerai išminkykite. Palikite pastovėti bent 20 minučių šaldytuve (galima pasiruošti ir iš vakaro), kad džiūvėsėliai išbrinktų ir skoniai susijungtų.
2.
Iš masės formuokite kiek didesnius už graikinį riešutą kukuliukus.
3.
Didelėje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų. Jame per keletą kartų ant kiek didesnės negu vidutinė kaitros apkepinkite kukuliukus, kad gražiai apskrustų iš visų pusių. Svarbu - vienu kartu į keptuvę nedėkite labai daug kukuliukų (jie neturi liestis tarpusavyje), kad neimtų troškintis. Apkepintus kukuliukus atidėkite.
4.
Toje pačioje keptuvėje apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną iki suminkštės. Sudėkite smulkiai kapotą česnaką ir maišydami pakepkite dar 1-2 minutes iki česnakas paskleis aromatą. Tada sukrėskite konservuotus smulkintus pomidorus, dėkite cukrų, raudonėlį, balzaminį actą ir aitriąją papriką. Vis pamaišydami kaitinkite apie 10-15 minučių iki padažas sutirštės. Pagal skonį padažą pagardinkite druska.
5.
Į padažą dėkite mėsos kukuliukus. Į tarpus berkite kaparėlius ir perpus perpjautas alyvuoges. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 20-25 minutes.
6.
Ugnį išjunkite ir ant kukuliukų išdėliokite riekelėmis pjaustytą mocarelos sūrį. Dangtį vėl uždenkite ir palikite pastovėti kelias minutes, kad sūris išsilydytų.
7.
Patiekdami pabarstykite baziliko lapeliais.
Patarimai:
Šiuos kukuliukus tinka patiekti su duonele (pvz. itališka čiabata), spagečiais, salotomis, bulvytėmis ar kitu mėgiamu garnyru.
Vietoje konservuotų pomidorų tinka ir švieži, tik juos prieš tai nulupkite, išpjaukite kotelius ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
Cukrus ir balzaminis actas padeda subalansuoti pomidorų rūgštumą, bet jei naudojami pomidorai saldesni, galite ir nedėti.
RECEPTO DRAUGAS: Kauno Grūdai
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital