Sultingi BBQ šonkauliukai orkaitėje - rodome žingsnis po žingsnio!

Sultingi BBQ šonkauliukai orkaitėje - rodome žingsnis po žingsnio!

Esu išbandžiusi ne vieną šonkauliukų receptą, bet šis - be konkurencijos pats geriausias! Taip, gamybai reikia skirti kiek daugiau laiko, bet rezultatas tikrai to vertas. Ilgai žemoje temperatūroje kepamų šonkauliukų mėsa iškepa labai minkšta - tiesiog byra nuo kaulų vos palietus šakute, rezultatas šiek tiek primena plėšytą kiaulieną. O jei dar nepatingėsite ir pagaminsite naminį barbekiu padažą, kuriuo aptepsite šonkaulius - pažadu, tai tikrai bus vienas skaniausių kada nors ragautų patiekalų.

 

Patiekti šonkaulius galite su savo mėgstamais priedais, bet man pati tobuliausia kombinacija - su bulvių skiltelėmis, kopūstų ir morkų coleslaw salotomis bei česnakiniu jogurto padažu. Išduosiu paslaptį - mano vyras sako, kad tai pats skaniausias mano gaminamas patiekalas.  

 

3 - 4 porcijoms reikės:

  • 1 kg. kiaulienos šonkaulių - geriausia gražių, su daug mėsos
  • 2 v.š. rudojo cukraus
  • 1 a.š. česnako miltelių
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. maltos paprikos
  • 1/2 a.š. maltos aitriosios paprikos
  • 1/2 a.š. malto kumino
     

Padažui reikės:

  • 100 g. pomidorų padažo (sveikesnei versijai galite naudoti pomidorų tyrę)
  • 2 v.š. cukraus (sveikesnei versijai galite naudoti medų ar klevų sirupą)
  • 50 ml vandens
  • 2 v.š. baltojo vyno acto
  • 1 a.š. vorčesterio padažo
  • 1/2 a.š. česnako miltelių
  • 1/2 a.š. garstyčių miltelių
  • šlakelio citrinos sulčių
  • druskos, pipirų

 

Pradedam!


1. Šonkaulius nuplauname ir nusausiname. Pašaliname kaulų pusėje esančią plėvelę - lengvai užkabiname ją peiliu ir rankomis nutraukiame. Pasiruošiame visus ingredientus.
 

 

2. Indelyje sumaišome visus prieskonius: cukrų, druską, česnako miltelius, maltą papriką, maltą aitriąją papriką ir maltą kuminą. Paruoštu prieskonių mišiniu apiberiame šonkaulius ir rankomis įtriname prieskonius, kad mėsa tolygiai pasidengtų.
 

 

3. Šonkauliukus suvyniojame į foliją (šonkauliai turi būti mėsingąja puse į viršų) ir kepame iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas.
 

 

4. Kai šonkauliukai artėja kepimo pabaigos link, pasiruošiame barbekiu padažą. Visus padažo ingredientus dedame į nedidelį puodą ir maišydami kaitiname virš vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol padažas sutirštėja.



 

5. Po 2 valandų kepimo ištraukiame šonkauliukus iš orkaitės, atsargiai atvyniojame folijos viršų.

 


 

6. Šonkauliukus aptepame pasiruoštu padažu.
 

 

7. Orkaitės temperatūrą padidiname iki 180 C laipsnių, šauname šonkaulius vėl į orkaitę ir kepame neapdengtus folija dar 15 minučių. Iškepusius šonkaulius palaikome kambario temperatūroje 10 minučių.

 


 

8. Šonkauliukus supjaustome ir patiekiame su mėgstamais priedais.

 

 


 

KOPŪSTŲ IR MORKŲ COLESLAW salotos

 

Kol šonkauliukai kepa, galime paruošti priedus, su kuriais juos patieksime. Pirmiausia galima pasiruošti kopūstų ir morkų coleslaw salotas - kuo ilgiau jos stovi paruoštos, tuo labiau tarpusavyje susimaišo skoniai ir salotos tampa gardesnės.

 

Reikės:

  • Pusės nedidelio kopūsto
  • 1 didesnės morkos
  • Pusės citrinos
  • 1 a.š. cukraus
  • 1 a.š. druskos
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. kmynų

 

Gaminame:

  1. Plonai supjaustome kopūstą. Morką sutarkuojame.
  2. Įtarkuojame citrinos žievelę, įspaudžiame citrinos sultis, suberiame visus prieskonius.
  3. Maišome rankomis, gerai paspausdami, padaužydami, kad daržovės išleistų kuo daugiau sulčių ir taptų minkštesnės, o skoniai susimaišytų.
  4. Paruoštas salotas laikome kambario temperatūroje.


 

ČESNAKINIS JOGURTO PADAŽAS

 

Toliau ruošiame česnakinį jogurto padažą - jis taip pat, kaip ir salotos, stovėdamas tampa dar gardesnis.

 

Reikės:

  • 4 v.š. graikiško jogurto
  • 2 skiltelių česnako
  • Saujelės šviežių krapų
  • Druskos ir pipirų
  • Šlakelio citrinos sulčių

 

Gaminame:

  1. Į indelį dedame jogurtą, įtarkuojame česnaką, dedame smulkintus krapus, beriame druskos ir pipirų, įspaudžiame citrinos sulčių.
  2. Viską gerai išmaišome.


 

BULVIŲ SKILTELĖS

 

Jas patogiausia dėti į orkaitę tuo momentu, kai orkaitės temperatūrą, kepant šonkauliams, padidiname iki 180 laipsnių. Tuomet bulvės kartu su šonkauliais kepa 15 minučių ir baigia kepti, kol šonkauliams dar leidžiame pastovėti kambario temperatūroje prieš pjaustant.

 

Reikės:

  • 6 vidutinio dydžio bulvių
  • 1 v.š. aliejaus
  • Druskos, pipirų
  • Žiupsnelio kmynų

 

Gaminame:

  1. Bulves nuskutame ir nuplauname.
  2. Supjaustome skiltelėmis.
  3. Sumaišome su aliejumi, druska, pipirais ir kmynais. Kepame 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių, kol bulvių išorė gražiai apskrunda, o vidus iškepa.

 

 

Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje
Skaityti komentarus
Komentarai (8)
Rima
2020-01-15 22:38
Tai juk tik pasiulymas tiems kas nori skaniai valgyt. Jei lietuvei to nereikia,koks tikslas det komentara. Garinkit ir toliau. Recepta butinai reiks pabandyt. Seniai ieskojau tokio. ATSAKYTI
Raimonda
2019-11-13 19:46
Butinai reikia kumino? ka jis duoda? ATSAKYTI
Greta
2019-11-14 10:01
Kuminas suteikia skonio ir aromato, jei nemėgstate ar neturite, galite pakeisti kitokiu mėgstamu prieskoniu ar tiesiog jo nedėti :) ATSAKYTI
Monika
2019-04-01 13:34
šiuos šonkauliukus teko kepti jau ne vieną kartą - tobuli!!! ATSAKYTI
Regina irgi lietuve
2019-03-31 11:52
Kam buti tokiai piktai! Ne maistas,o pyktis vezi ivaro! Nepatinka negaminkit ir neskaitykit! O man visai patiko ir gaminsiuos ir gardziuosiuos! O jus,lietuve,garinkit ir pykit ant tu,kurie leidzia sau kepti ir kuom nori tepti! ATSAKYTI
matyt
2019-03-31 12:56
alkana ir pikta. Nuvalkiotas senamadiskas reikalas,pipirai,druska...skonio reikalas!!!! jei dar kazkas tamstai.nesisku.Kazin ar i restorana nuejusi gautum mesos tik itrintos su pipiru,cesnaku ir druska. ATSAKYTI
t.y
2019-03-31 12:56
neaišku:) ATSAKYTI
lietuvė
2019-03-30 22:03
Nu taip grynas vėžiui maitinti maistas su visokiais tokiais padažais .Ar negalima paprastai ant tų šonkauliukų užberti pipirų ,česnako įtrinti palaikyti pusvalandį ir kepti ,ar net aš ant garų išsišutinu ir labai skanu ir greitai,nereikia 1.5val.Dabar visokių barbekiu prisigalvoja ,pasižiūrėkite ką rašote ir ką siūlote kitiems. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital